Rechtse Capitool relschoppers huilen wanneer ze niet meer mogen reizen en op de NOFlylist zijn gezet (video´s)

Rechtse Capitool relschoppers huilen wanneer ze niet meer mogen reizen en op de NOFlylist zijn gezet (video´s)

12 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Leden van de menigte die afgelopen woensdag het Capitool bestormden, zijn op de No-Fly List van de Amerikaanse regering gezet – men had niet verwacht dat dit zal gebeuren voordat Joe Biden aantreedt als president van de VS.

Afgelopen donderdag riep Rep. Bennie G. Thompson (D-MS), voorzitter van de House Committee on Homeland Security, de TSA en de FBI op om de vermoedelijke binnenlandse terroristen uit vliegtuigen te houden.

“Gezien de gruwelijke binnenlandse terroristische aanslag op het Capitool gisteren, dring ik er bij de Transportation Security Administration en het Federal Bureau of Investigation op aan om hun autoriteiten te gebruiken om de namen van alle geïdentificeerde personen die bij de aanval betrokken zijn toe te voegen aan de federale No-Fly List en houd ze uit vliegtuigen, ” zei Thompson  in een verklaring . Mensen die op de no-fly-lijst van de TSA belanden, kunnen niet aan boord gaan van een vliegtuig dat binnen, naar, vanuit of over de Verenigde Staten vliegt.

“Dit moet alle personen omvatten waarvan is vastgesteld dat ze het Capitool zijn binnengekomen – een inbraak die de veiligheid van de leden van het Congres en het personeel bedreigde en diende als een aanval op onze natie”, zei Thompson.

Lees ook:  Coronavirus "Kinderen niet langer bij oma en opa brengen"

De no-fly-lijst is een kleine subgroep van personen in de Terrorist Screening Database, beter bekend als ‘de watchlist’, waarvan de FBI zegt dat ze ‘bekend staan ​​of redelijkerwijs worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten’.

Hoewel de details van de No-Fly-lijst van de TSA notoir ondoorzichtig zijn, is de lijst traditioneel gericht op internationale, niet op binnenlandse terroristen. Een persbericht uit 2016 van senator Dianne Feinstein maakte duidelijk dat er slechts 1.000 Amerikanen op de lijst stonden van in totaal ongeveer 81.000 namen – of ongeveer 1%.

No Title

2. #NoFlyList #SeditionHasConsequences pic.twitter.com/4tHOYVlwyb

No Title

4. #NoFlyList #SeditionHasConsequences I’m sorry for any black folk I may have ever unintentionally made you feel less than me. Being white sucks knowing others think like this racist. This is why the #BLM movement exists.White priviledge. pic.twitter.com/uz6T4IpNqk

No Title

5. #NoFlyList #SeditionHasConsequences Don’t worry sweetheart, the passengers got the last laugh on your walk of shame looking for a bus ride home. It would be a shame if Greyhound blacklists you. 😂 pic.twitter.com/wP1ua3WBQ3

No Title

6. #NoFlyList #SeditionHasConsequences pic.twitter.com/HpFv8Onbez

No Title

8. #NoFlyList #SeditionHasConsequences She’s over 4 years old and managed to enjoy her freedoms pre-trump, but suddenly the democracy she’s lived in isn’t free. pic.twitter.com/ukZxwL2nXw

No Title

10. #NoFlyList #SeditionHasConsequences pic.twitter.com/CPyfF89Jix

No Title

12. #NoFlyList #SeditionHasConsequences pic.twitter.com/gnH1ixcg3f

No Title

13. #NoFlyList #SeditionHasConsequences Looks like she wasn’t wearing a mask, so it may have been because of that. pic.twitter.com/rIAnVrXmiZ

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Restaurant Turkse vrouw vernield door Turken: ‘Mag niet werken als vrouw’

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  BREAKING: Wat een rampenjaar! Eurovisie Songfestival gaat definitief niet door
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments