Sociale Miljardairs en hatespeech

Sociale Miljardairs en hatespeech

12 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Elon Musk is de oprichter van ‘Tesla’, en mede dankzij de ruimhartige bijdrage van de Nederlandse belastingbetaler via de megasubsidies op de auto’s die hij produceert, nu de rijkste man op aarde, hoewel ‘Tesla’ nog nooit winst maakte.

Is dat een ‘hatelijke’ opmerking? Het is feitelijk waar, maar wat spreekt er uit die volzin? Is dat afgunst? Is het kritiek op hem persoonlijk? Is het kritiek op het overheidsbeleid? Is het verholen revanche-racisme, omdat Musk uit Zuid-Afrika komt en blank is? Is het ‘systeemkritiek’? Bij mij kunt u er vanuit gaan dat het ‘systeemkritiek’ is. En geen uiting die je onder de noemer ‘haat’ kunt schuiven. Maar we begeven ons nu in een ongewisse tijd waarin ‘Hatespeech’ als argument voldoende is om je te weren uit het publieke debat.

Navalny schrok zich de tandjes toen hij las dat de ‘Sociale Miljardairs’ gezamenlijk de ‘Media’ onder hun beheer schoonveegden, omdat ze klaar waren met ‘Hatespeech’. Immers, zijn vergelijking van Tsjetsjenen met ‘kakkerlakken’ die je dood moet trappen, kun je lastig interpreteren als een vorm van ‘systeemkritiek’, of iets van dien aard. Over de hele wereld luiden opportunistische mensen de noodklok, omdat ze vrezen dat overheden de teugels nu strak aanhalen, waardoor hun belangrijkste wapens om ‘Regime Change’ van de grond te krijgen worden verpulverd.

Als tegenargument zult u binnenkort overal lezen dat wat die ‘Sociale Miljardairs’ doen niet onder de verantwoordelijkheid valt van de overheid, en dat het daarom geen ‘censuur’ is. Dat is de echo van wat ik hier al enige jaren schrijf, waar mensen lukraak met die term aan komen dragen om zich te beklagen over ‘moderatie’. Dit blog kwam voort uit mijn ervaringen met ‘moderatie’, waarbij mijn feitelijk accurate, maar veelal ‘lange’ bijdragen werden ‘geveegd’ na klachten van andere gebruikers op forums, omdat mijn standpunt hen niet beviel. Die andere gebruikers werden daardoor emotioneel zo labiel dat ze begonnen te schelden, te schofferen en te dreigen, waarop de ‘moderatoren’ de ‘vrede’ herstelden door mij te verbannen. Of omdat mijn standpunt hen zelf niet beviel, waar een ‘moderator‘ bij ‘FOK‘ tevens militair bleek te zijn, en mijn standpunt over de JSF hem in het verkeerde keelgat schoot. Ironisch genoeg kreeg ik onlangs van één zo’n forum, ‘VIVA‘, een mail waarin ze mij er op attendeerden dat ik al zo lang niet meer had deelgenomen. Nee, dat klopt, en ik kom ook niet terug. Je vindt mij door jullie barbarij nu hier.

Zoals ik in het verleden al enkele keren heb onderstreept, ben ik beslist géén tegenstander van ‘moderatie’. Wie een ‘comment’ wil toevoegen op dit blog loopt ook tegen ‘moderatie’ aan. Ik wil hier geen boodschappen die haat aanwakkeren, of waarin standpunten worden verkondigd die mij radicaal tegen de haren instrijken, omdat ze één grote leugen zijn. Naar dat ‘reclamespotje’ waarin Navalny die landgenoten van hem met kakkerlakken vergelijkt heb ik al enkele keren gelinkt, maar als een ‘comment’ zou het hier niet geplaatst worden. Net zomin als dat plaatje van die ‘anti-Trumpster’ met het afgehakte hoofd van Donald Trump waar ik recent via een link nog eens de aandacht op vestigde, omdat de ‘Sociale Miljardairs’ op een andere lijn zitten wat dat betreft, en ik daar moeite mee heb. En ook over andere aspecten van de optimale wijze waarop het ‘systeem’ zou moeten werken verschil ik opzichtig van mening met die ‘Sociale Miljardairs’, wat mij ‘verwijzingen’ kost door hun ‘zoekmachines‘ en ‘platforms‘, maar jammer dan.

Lees ook:  Hoe Trump erin slaagde de wereld te leiden met de slechtste reactie op de COVID-pandemie

Inmiddels vluchten de elders ‘verbannen’ gebruikers van de ‘Sociale Media’ massaal naar andere ‘platforms’, zoals ‘Gab’. Ik heb er even een kijkje genomen, nu honderdduizenden gebruikers daar hun tent hebben opgeslagen, maar vooralsnog heb ik daar zelf niks te zoeken. Net als op de ‘Sociale Platforms’ van de ‘Miljardairs’ is het mij te ‘lichtvoetig’, en u treft mij daar ook niet. Ieder zijn ding, maar waar ik ooit wild enthousiast was over de mogelijkheden van een ‘forum’, en zelfs één van de eerste bedrijfsforums in ons land heb helpen oprichten, ben ik teleurgesteld in wat het gebracht heeft. Er zijn zeker geïsoleerde forums waar je blij van wordt wanneer je streeft naar een betere samenleving, maar wat de ‘Sociale Miljardairs’ onder hun beheer hebben is het afvoerputje van wat onze sociale roerselen aan teksten oplevert. En waar de ‘ingezonden brieven secties’ van kranten en tijdschriften ook meer en meer ‘vlagvertoon’ zijn waar je inhoudelijke kritiek en een aanzet tot discussie slechts zelden tegenkomt, of ‘ingepakt’ in bijdragen van fans van het standpunt van de krant, waardoor je ze kunt ‘wegstrepen’ zonder erover na te hoeven denken, is het bij de ‘Gevestigde Jongens‘ niet veel beter.

Dat de ‘Sociale Miljardairs’ hun eigen fatsoen als norm aan ons op mogen dringen is iets wat ik in het verleden nadrukkelijk heb verdedigd. Maar steeds met de waarschuwing dat de overheid diende te zorgen voor de bescherming van het ‘Vrije Woord’ door de infrastructuur te beschermen, en in wetten exact aan te geven waar de grenzen liggen bij het gebruik. Wat er nu gebeurt, is een laffe, omtrekkende beweging, waarbij overheden die bepaalde ‘geluiden’ gecensureerd willen hebben in bed duiken met de ‘Sociale Miljardairs’. Of, voor degenen die het liever door de ‘Conspiracy Bril’ bekijken, is het eerder andersom, en hebben die ‘Sociale Miljardairs’ de wetgevers in hun zak. In de praktijk is het volgens mij een ongezonde symbiose onder regie van ‘Geheime Jongens en Meisjes’, die bol staat van de hypocrisie, waardoor we op achterstand komen te staan terwijl we steeds sneller richting ‘Vierde Industriële Revolutie’ razen. Die ‘systeemkritiek’ bent u hier op dit blog al talloze malen tegengekomen, maar we hebben er als collectief niets mee gedaan. En dat gaat ons opbreken. Dat is geen dreigement, maar een constatering. Mijn bereik is niet groter dan enkele duizenden Nederlanders, en als ik er niet in slaag er een ‘olievlek’ van te maken, of mensen op sleutelposities in de samenleving te inspireren, dan moet ik wellicht terug naar de tekentafel, en mij afvragen hoe dat komt? Ligt dat aan mij? Of is het onafwendbaar?

Lees ook:  Het enorme geloofwaardigheidsprobleem van de media

Deze recente veegactie onder de vlag van een strijd tegen ‘Hatespeech’ is laf en opportunistisch, exact omdat uw ‘gekozen’ of ‘benoemde’ politieke leiders zich gewetenloos verschuilen achter de ‘Sociale Miljardairs’, op een enkeling na, die vervolgens de volle laag krijgt. Macron in Frankrijk is wat dat betreft een uitzondering. Na de onthoofding van een leraar door een extremist werden de regels aangescherpt om geweldsmisdrijven te voorkomen. Ik begrijp de weerstand bij mensen die de ‘Vrijheid van Meningsuiting’ boven alles stellen, en ik realiseer mij dat er een gevaar in schuilt waar ik zelf ook het slachtoffer kan worden van censuur als men mijn bijdragen anders leest dan ik ze bedoel. Maar ik ben wel klaar met de mensen die schouderophalend stellen dat zo’n onthoofding nou eenmaal de prijs is die we moeten betalen. En ik heb nog minder affiniteit met mensen die zekere groepen in de samenleving aanwijzen die op transport gesteld moeten worden omdat zij ‘typisch’ de last niet zouden kunnen dragen. Overigens waren Macron en Merckel geschokt door wat hun Amerikaanse collega is overkomen, terwijl ze nou niet direct vrienden zijn.

Radicalisering, en het zoeken naar locaties waar je ‘lekker toch’ de meest walgelijke dingen kunt zeggen, is niet het antwoord. Mijn reflex, het opzetten van een eigen blog, en stoïcijns langdradige artikelen schrijven vol ‘systeemkritiek’, slaat vooralsnog niet aan. Mede omdat de ‘Sociale Miljardairs’ de ‘Hatespeech’ van geselecteerde groepen in de samenleving niet slechts door de vingers zien, maar aanmoedigen. Ik nodig u uit om u niet uit de tent te laten lokken, maar gestructureerd iets terug te doen. Stel vragen. Markeer de verspreiders van ‘Haat’, zonder hen af te fikken. En haal de feiten boven tafel die de ‘Sociale Miljardairs’ en hun ‘klanten’ in de politiek en de ‘actiewereld’ proberen te verdoezelen. Koester de ‘Assanges’ van deze wereld, ook als ze (nog) niet gemangeld worden door het ‘systeem’. Open je ogen voor de technieken die ze gebruiken om critici monddood te maken, zoals bij Assange, waar hij valselijk beschuldigd werd van verkrachting om hem op te kunnen bergen voor de rest van zijn leven.

Lees ook:  Hoe miljardairs het liberalisme overnamen en het vernietigden
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments