Trump’s “Go Home” -bericht aan zijn MAGA-supporters was een oorlogskreet

Trump’s “Go Home” -bericht aan zijn MAGA-supporters was een oorlogskreet

12 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Trump manipuleerde zijn MAGA-aanhangers door slachtoffer te spelen. Een bekende narcistische techniek

Nadat de verkozen president Joe Biden de Amerikaanse president Donald Trump had opgeroepen om op de nationale tv te verschijnen en de aanvallen op het Capitool en de Senaat aan de kaak te stellen, reageerde Trump met een video van één minuut op Twitter . Twitter heeft de opties voor antwoorden, retweeten en delen voor de video onmiddellijk uitgeschakeld.

In de “Go Home” -video riep Donald Trump zijn steun op om zich vreedzaam terug te trekken uit de hoofdstad, maar hij deed het op zo’n manier dat ze dat niet zouden doen.

‘Ik weet dat je pijn hebt. Ik weet dat je pijn hebt. We hadden een verkiezing die van ons is gestolen. “

Dit is hoe Trump ervoor koos om zijn boodschap te beginnen aan zijn MAGA-aanhangers die het Capitoolterrein bezetten.

Met deze woorden zorgde Trump ervoor dat de gevoelens van onrechtvaardigheid en rechten van zijn aanhangers werden verrijkt en aangewakkerd. Hij vroeg hen toen om in vrede naar huis te gaan, voordat hij zijn manipulatie voortzette.

“Het is een erg moeilijke periode. Er is nog nooit een tijd als deze geweest waarin zoiets gebeurde, terwijl ze het van ons allemaal kunnen wegnemen. Van mij, van jou, van ons land. Het waren frauduleuze verkiezingen. Maar we kunnen deze mensen niet in de kaart spelen. “

Trump speelde opnieuw op zijn MAGA en ondersteunt gevoelens van onrechtvaardigheid. Hij speelde het verslagen slachtoffer, schilderde de democratische partij, verkozen president Joe Biden en vice-president Kamala Harris als slechteriken die de verkiezingen stalen.

Door dit te doen, lokte Trump de Verlosser-persona die hij de afgelopen jaren zo zorgvuldig in zijn MAGA-aanhangers had geplant. Trump beweert zelfs dat elke verkiezing die hij het afgelopen decennium ooit had verloren, frauduleus was.

Lees ook:  President Trump zoekt een ander slachtoffer

Hij riep letterlijk mensen op om op te treden en hem te verdedigen, omdat hij zichzelf niet meer kan verdedigen. Hij speelde de rol van een held die liever zou verliezen dan zijn aanhangers te laten lijden of namens hem in de problemen te komen.

Hij eindigde de video met een zeer emotionele boodschap die een vage verwijzing bevatte naar mensen die werden mishandeld:

“Wij houden van jou. Je bent heel bijzonder. Je hebt gezien wat er is gebeurd. Je hebt gezien dat de manier waarop anderen worden behandeld zo slecht en zo slecht is. Ik weet hoe je je voelt. Maar ga naar huis en ga in vrede naar huis. “

Welke anderen? Wie werd er op een slechte en slechte manier behandeld? Niemand weet. Maar in het heetst van de strijd, met zijn aanhangers op de grond, gewapend en zenuwachtig, kan zo’n boodschap duizend betekenissen voor hen hebben.

Misschien werden op dit moment andere demonstranten aangevallen door leden van ANTIFA. Misschien werden ze aangevallen door de politie of zelfs door de nationale garde.

Deze vage boodschap was zo zorgvuldig samengesteld om paniek en angst bij zijn aanhangers te lokken, zodat ze nog wreder zouden vechten. Ze vechten nu niet alleen voor hem, maar ook voor hun eigen leven.

Een uur later twitterde hij opnieuw, terwijl hij nog steeds hetzelfde manipulatieve spel speelde. Die tweet is door Twitter verwijderd wegens schending van het beleid van het platform.

Reactie op Trumps “Go Home” -bericht

Binnen een paar minuten verwierp MAGA Trump-cultist Brenden Dilley Trumps oproep tot vrede in een video, gedeeld door The Right-Wing Watch op Twitter.

No Title

Trump cultist Brenden Dilley dismisses Trump’s call for peace as MAGA activists storm the Capitol: “With all due respect, what the fuck did you think was going to happen?” https://t.co/Ht080CDcfL pic.twitter.com/y0wUPKQMGq

Brendens woorden waren precies waar Trump op had gehoopt. Hij verwierp de oproep van Trump om naar huis te gaan en zei dat ze zouden doorgaan op het pad dat ze hadden gekozen, om Trump te helpen de gestolen verkiezingen terug te nemen en wraak te nemen op Pence omdat hij de president achter de rug had.

Lees ook:  Tien keer werden Trump en zijn regering gewaarschuwd voor het coronavirus

Hij klonk een beetje teleurgesteld en vroeg Trump: “Wat had je verdomme verwacht dat er zou gebeuren toen je de patriottische Amerikanen belde om je te helpen het land terug te nemen? We dachten dat je een plan had om de regering omver te werpen. ”

Brenden vervolgde met te zeggen dat hij de roep om vrede respecteert, maar dat MAGA zich niet zou terugtrekken uit het Capitool en de Senaat.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  HONG KONG: 'Witte terreur' in de stad van angst

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments