5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump’s “Go Home” -bericht aan zijn MAGA-supporters was een oorlogskreet

trump

 14 total views,  3 views today

Trump manipuleerde zijn MAGA-aanhangers door slachtoffer te spelen. Een bekende narcistische techniek

Nadat de verkozen president Joe Biden de Amerikaanse president Donald Trump had opgeroepen om op de nationale tv te verschijnen en de aanvallen op het Capitool en de Senaat aan de kaak te stellen, reageerde Trump met een video van één minuut op Twitter . Twitter heeft de opties voor antwoorden, retweeten en delen voor de video onmiddellijk uitgeschakeld.

In de “Go Home” -video riep Donald Trump zijn steun op om zich vreedzaam terug te trekken uit de hoofdstad, maar hij deed het op zo’n manier dat ze dat niet zouden doen.

‘Ik weet dat je pijn hebt. Ik weet dat je pijn hebt. We hadden een verkiezing die van ons is gestolen. “

Dit is hoe Trump ervoor koos om zijn boodschap te beginnen aan zijn MAGA-aanhangers die het Capitoolterrein bezetten.

Met deze woorden zorgde Trump ervoor dat de gevoelens van onrechtvaardigheid en rechten van zijn aanhangers werden verrijkt en aangewakkerd. Hij vroeg hen toen om in vrede naar huis te gaan, voordat hij zijn manipulatie voortzette.

“Het is een erg moeilijke periode. Er is nog nooit een tijd als deze geweest waarin zoiets gebeurde, terwijl ze het van ons allemaal kunnen wegnemen. Van mij, van jou, van ons land. Het waren frauduleuze verkiezingen. Maar we kunnen deze mensen niet in de kaart spelen. “

Trump speelde opnieuw op zijn MAGA en ondersteunt gevoelens van onrechtvaardigheid. Hij speelde het verslagen slachtoffer, schilderde de democratische partij, verkozen president Joe Biden en vice-president Kamala Harris als slechteriken die de verkiezingen stalen.

Door dit te doen, lokte Trump de Verlosser-persona die hij de afgelopen jaren zo zorgvuldig in zijn MAGA-aanhangers had geplant. Trump beweert zelfs dat elke verkiezing die hij het afgelopen decennium ooit had verloren, frauduleus was.

Hij riep letterlijk mensen op om op te treden en hem te verdedigen, omdat hij zichzelf niet meer kan verdedigen. Hij speelde de rol van een held die liever zou verliezen dan zijn aanhangers te laten lijden of namens hem in de problemen te komen.

Hij eindigde de video met een zeer emotionele boodschap die een vage verwijzing bevatte naar mensen die werden mishandeld:

“Wij houden van jou. Je bent heel bijzonder. Je hebt gezien wat er is gebeurd. Je hebt gezien dat de manier waarop anderen worden behandeld zo slecht en zo slecht is. Ik weet hoe je je voelt. Maar ga naar huis en ga in vrede naar huis. “

Welke anderen? Wie werd er op een slechte en slechte manier behandeld? Niemand weet. Maar in het heetst van de strijd, met zijn aanhangers op de grond, gewapend en zenuwachtig, kan zo’n boodschap duizend betekenissen voor hen hebben.

Misschien werden op dit moment andere demonstranten aangevallen door leden van ANTIFA. Misschien werden ze aangevallen door de politie of zelfs door de nationale garde.

Deze vage boodschap was zo zorgvuldig samengesteld om paniek en angst bij zijn aanhangers te lokken, zodat ze nog wreder zouden vechten. Ze vechten nu niet alleen voor hem, maar ook voor hun eigen leven.

Een uur later twitterde hij opnieuw, terwijl hij nog steeds hetzelfde manipulatieve spel speelde. Die tweet is door Twitter verwijderd wegens schending van het beleid van het platform.

Reactie op Trumps “Go Home” -bericht

Binnen een paar minuten verwierp MAGA Trump-cultist Brenden Dilley Trumps oproep tot vrede in een video, gedeeld door The Right-Wing Watch op Twitter.

Right Wing Watch on Twitter: “Trump cultist Brenden Dilley dismisses Trump’s call for peace as MAGA activists storm the Capitol: “With all due respect, what the fuck did you think was going to happen?” https://t.co/Ht080CDcfL pic.twitter.com/y0wUPKQMGq / Twitter”

Trump cultist Brenden Dilley dismisses Trump’s call for peace as MAGA activists storm the Capitol: “With all due respect, what the fuck did you think was going to happen?” https://t.co/Ht080CDcfL pic.twitter.com/y0wUPKQMGq

Brendens woorden waren precies waar Trump op had gehoopt. Hij verwierp de oproep van Trump om naar huis te gaan en zei dat ze zouden doorgaan op het pad dat ze hadden gekozen, om Trump te helpen de gestolen verkiezingen terug te nemen en wraak te nemen op Pence omdat hij de president achter de rug had.

Hij klonk een beetje teleurgesteld en vroeg Trump: “Wat had je verdomme verwacht dat er zou gebeuren toen je de patriottische Amerikanen belde om je te helpen het land terug te nemen? We dachten dat je een plan had om de regering omver te werpen. ”

Brenden vervolgde met te zeggen dat hij de roep om vrede respecteert, maar dat MAGA zich niet zou terugtrekken uit het Capitool en de Senaat.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments