Waarom de eliminatie van Parler enger is dan u denkt

Waarom de eliminatie van Parler enger is dan u denkt

12 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Wat lijkt op een manier om Trump te stoppen, heeft verborgen en gevaarlijke belangen

Het is officieel, Parler is down. En hoewel dit er misschien als iets goeds uitziet, is het eigenlijk een van de slechtste nieuwsberichten van 2021.

De eliminatie van Parler is de manier waarop Big Tech-reuzen hun vermogen hebben geprobeerd om hun competentie te censureren zonder gevolgen te ondervinden. En dat is gelukt.

Mensen als Donald Trump profiteren inderdaad van sociale media, maar het is heel waar dat het de sociale media-giganten waren die hem daar plaatsten om er winst mee te maken. Sociale media hebben jarenlang de verdeeldheid die we als mens ondergaan, overdreven.

Niet zo lang geleden ontdekten we dat sociale media zoals YouTube en Facebook algoritmen gebruiken om je meer te laten zien van wat je leuk vindt om ervoor te zorgen dat je de meeste tijd op hun platforms doorbrengt ten koste van je radicalisering . En het kon ze niet schelen terwijl ze er wat geld mee konden verdienen. De natuur heeft daar nog een artikel over.

Big Tech-bedrijven verdienen miljoenen door te handelen met ons leven en ons te manipuleren om ons op een bepaalde manier te gedragen waarvan ze alleen maar profiteren.

Mark Zuckerberg gaf toe dat hij niet graag zou willen dat zijn privacy onthuld wordt

We hebben vernomen dat we ook hebben vernomen dat Facebook enorme hoeveelheden gegevens over ons verzamelt voor politieke doeleinden en dat Twitter bepaalde gebruikers een schaduwbang zal geven, afhankelijk van of wat ze tweeten verband houdt met zijn interesses . Het misbruik van sociale media van hun eigen macht binnen hun eigen diensten is dus niet nieuw.

Het is ook niet nieuw dat ze andere diensten kopen of vertragen om de markt te blijven monopoliseren, zoals Facebook deed met Instagram of WhatsApp , wat de reden was dat ze medio 2020 een proef hadden met Amazon, Apple en Google.

Lees ook:  Twitter verspreidt betaalde Amerikaanse overheidspropaganda terwijl het ten onrechte beweert dat het staatsmedia-advertenties verbiedt

Nieuw is het misbruik van macht jegens andere diensten om ze simpelweg te vernietigen, zoals de situatie bij Parler.

Parler was – volgens de makers ervan, geboren als een platform voor sociale media gericht op vrijheid van meningsuiting, van alle kanten. Het zou een goede plek kunnen zijn om met anderen te debatteren zonder dat Facebook of Twitter elk woord controleert dat we schrijven.

En dat is hun echte reden om het te censureren, omdat het een deel van hun macht zou wegnemen als het erom gaat te beslissen wat we zien, denken of voelen.

Het ergste gebrek van Parler is niet zichzelf of zijn CEO het recht te geven voor zijn gebruikers te beslissen wat goed of fout is, maar zijn eigen gebruikers te laten beslissen, altijd binnen wat de wet toestaat. Dit betekent dat de door de wet gestelde minimumgrenzen werden gerespecteerd.

En dat is wat Facebook en Twitter nastreven, om iedereen hun normen op te leggen, omdat ze weten dat ze geen spel kunnen verliezen waarin ze hun eigen regels bepalen. En als ze niet verliezen, zullen ze voor altijd aan de macht blijven.

Dit toont aan dat ze een oneindige macht hebben om hun privéagenda’s tot het uiterste te drijven zonder bang te hoeven zijn voor negatieve repercussies. Het plaatst hen boven elke wet of wereldburger en geeft hen het recht om te doen en ongedaan te maken wat ze willen, zonder enige consequenties.

Lees ook:  Trump: National Security Officials geschokt door zijn verkiezingsleugens

Het bewijst dat ze een daad van censuur aan de wereld kunnen verkopen en het door miljoenen kunnen laten applaudisseren omdat het blijkbaar gericht is op een groter goed. En wijs elke vorm van protest af met het argument “Servicevoorwaarden”, net als in dystopische films.

Maar dit evenement dat ze verkopen als een groter goed zal veranderen in een grotere verdeeldheid, het zal meer haat zaaien onder individuen die hun opties het zwijgen zullen zien krijgen, en zullen naar nog gewelddadigere manieren sturen terwijl Big Tech-eigenaren hun voordelen.

En dit artikel is op geen enkele manier een manier om Trump of zijn aanhangers te beschermen, omdat het fascisme altijd moet worden geconfronteerd; maar om te stellen dat grote bedrijven niet meer macht mogen hebben dan welke regering ter wereld dan ook, en dat censuur nooit de oplossing is.

En vandaag hebben we gecontroleerd hoe ze niet alleen die macht behouden, maar ook hoe gemakkelijk het voor hen is om ons hun manoeuvres te laten aanmoedigen.

Wat vandaag tegen Trump kan worden gebruikt, kan morgen tegen iemand anders worden gebruikt, van een andere partij of ideologie als het grote bedrijven dwarszit. En dan is het te laat.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Het volk tegen de macht van Wallstreet

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments