De president van wet en orde


Ik heb veel van de zomerprotesten gezien, gewelddadig en anderszins. Ik denk niet dat we zoiets hebben gezien, waar dan ook:

Een officier werd met een knuppel geraakt. Een andere werd getroffen met een vlaggenmast. Een derde werd tegen een standbeeld gedrukt. Een vierde werd met een moersleutel in elkaar geslagen. Eentje kwam vast te zitten tussen twee deuren te midden van een waanzinnige menigte. Velen werden geraakt met berenspray.

Het aantal verwondingen dat de politie oploopt bij het afweren van aanhangers van president Trump die vorige week het Capitool in beslag nam, loopt lang op. Ze omvatten gezwollen enkels en polsen, gekneusde armen en benen, hersenschudding en geïrriteerde longen.

Hoe die verwondingen zich hebben voorgedaan, is gevarieerd: van trappen geduwd, vertrappeld door relschoppers, overreden in een stormloop, met vuisten geslagen.

Meer dan 58 politieagenten in DC en een onbekend aantal politieagenten van het Capitool raakten woensdag gewond tijdens de urenlange oproer en mishandeling toen wetgevers de verkiezingsoverwinning voor Joe Biden als president formeel maakten. Het was een strijd waarin de  politie in de minderheid was . Een Capitol Police-officier stierf in omstandigheden die onduidelijk blijven. AD Video toont een officier die tegen de deur wordt gedrukt door een menigte die Capitol bestormt Een pro-Trump-menigte kwam op 6 januari in botsing met de politie in een ingang van het Capitool, waarbij een officier tegen een deur werd gedrukt en zijn masker in het proces. (Statuscoup via Storyful)

“Ik heb gesproken met agenten die twee rondreizen in Irak hebben gedaan, die zeiden dat dit voor hen enger was dan hun tijd in de strijd”, zei waarnemend DC-politiechef Robert J. Contee III maandag na een gesprek met een officier die was ontslagen uit de ziekenhuis na te zijn geslagen en gewond met een verdovingspistool.

‘Hij is duidelijk erg geschokt, erg geschokt, erg boos,’ zei Contee, eraan toevoegend dat relschoppers spullen van de officier hadden gestolen en, denkt hij, zijn vuurwapen probeerden te pakken.

Video’s die op internet circuleren tonen gruwelijke scènes, waaronder een van een officier, geïdentificeerd door de politiebond als afkomstig van de DC-strijdmacht, die buiten het Capitool de trap af wordt gesleept en wordt geslagen door mensen met knuppels, een kruk en een paal met een Amerikaanse vlag eraan . De officier werd gered door zwaaiende stokken van andere officieren.

Politieagent sterft na een aanval op Capitol

Een andere video, voor het eerst getoond op CNN, toont een DC-officier die tussen twee deuren in een vestibule van het Capitool vastzit, schreeuwend van de pijn terwijl relschoppers zijn gasmasker over zijn hoofd proberen te duwen terwijl hij tussen collega’s en demonstranten in de smalle ingang werd verpletterd. Sommige oproerkraaiers wrikten de schilden van de officieren weg en gebruikten ze om de politie terug te dringen

Het was geen kort moment. Een  langere versie van die video  toont honderden relschoppers die meer dan 30 minuten duwen tegen DC-politieagenten, die zich hadden gehaast om hun collega’s van het Capitool te helpen. Relschoppers riepen massaal ‘Heave ho’, terwijl ze gecoördineerde golven induwden, schreeuwend en juichend.

‘Ik word er misselijk van om die video te zien,’ zei Contee. “Die officier was duidelijk bang voor zijn leven.”

De politie van DC zei maandag dat een districtsofficier in het ziekenhuis bleef. Ze beschreven veel van de verwondingen als verstuikingen en gekneusde armen en benen, maar vele anderen leken veel ernstiger en werden veroorzaakt door herhaalde slagen van stokken, palen en knuppels en laserpointers schenen in de ogen van officieren.

De politie van het Capitool, die 1.400 agenten in het gebouw had, heeft ook leden die gewond zijn geraakt. Een nummer was niet beschikbaar, maar Eva M. Malecki, een woordvoerster van het bureau, zei dat verwondingen varieerden van hersenschudding tot schaafwonden en blauwe plekken. Ze zei dat er geen Capitol Police-agenten in het ziekenhuis blijven.

In een verklaring de dag na de rel zei de toenmalige politiechef van het Capitool, Steven Sund,  die vrijdag ontslag nam , dat agenten waren aangevallen met metalen pijpen, chemische irriterende stoffen en andere soorten wapens. Verschillende Capitol Police-agenten werden in het ziekenhuis opgenomen met ernstig letsel.

Drie mensen  onder de demonstranten stierven  tijdens wat de politie omschreef als ‘medische noodsituaties’. De autoriteiten zeiden dat een politieagent van het Capitool,  Brian D. Sicknick , stierf aan verwondingen opgelopen tijdens de aanval. Een andere politieagent van het Capitool die tijdens de rel in het Capitool was geweest,  heeft  zaterdag zijn eigen leven gemaakt .

Greggory Pemberton, hoofd van de politiebond in DC, noemde de rel “een nachtmerrie”. Hij zei dat een officier een schijnbare hartaanval had gehad nadat hij zes keer was geraakt met een verdovingspistool, en een ander verloor het topje van zijn rechterwijsvinger, mogelijk toen deze werd verpletterd.

Hij zei dat veel relschoppers voorbereid waren, met verbeterde versies van munitie die door de politie werden gedragen. Bear-spray is bijvoorbeeld een sterk geconcentreerde versie van OC-spray, ook wel traangas genoemd, die sterker is dan de versie die de politie gebruikt om gewelddadige demonstraties te temmen.

“Het heeft een heel akelig effect,” zei Pemberton, en merkte op dat het longen kan verbranden. Hij zei dat hoewel op één na alle gewonde DC-officieren het ziekenhuis verlaten, velen een langere herstelperiode tegemoet gaan.

Trump lijkt hier geen last van te hebben. En ik denk dat sommige van zijn MAGA-agenten dat ook niet zijn. Dat is echt verschrikkelijk.

Dit soort geweld dat door rechtsbuiten aan de politie wordt aangeboden, was niet iets dat ik in de VS verwachtte te zien. Ze staan ​​meestal aan dezelfde kant. Maar dat was een vergissing. Toen de politie eenmaal begon met het beschermen van hun vijanden, is het duidelijk een ander verhaal …

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord