Vrouwenhaat in het Capitool: Onder de opstandelingen zijn veel boze mannen die niet van vrouwen houden

Vrouwenhaat in het Capitool: Onder de opstandelingen zijn veel boze mannen die niet van vrouwen houden

13 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Onder de verschillende vormen van geweld die tijdens de opstand in het Capitool werden getoond , is er één grotendeels over het hoofd gezien: vrouwenhaat of haat tegen vrouwen. Toch waren gedragingen en symbolen van blanke mannelijke macht opvallende en hardnekkige kenmerken van de rellen.

Leden van de overwegend mannelijke menigten die een president verdedigden die bekend staat om zijn seksistische aanvallen , omarmden mannelijke supremacistische ideologieën , droegen militaire uitrusting en ontblootte hun borst in shows van mannelijke bravoure. Ze vernielden zelfs vitrinekasten met historische boeken over vrouwen in de politiek.

Acties gericht op huisspreker Nancy Pelosi geven de duidelijkste illustratie. Leden van de bende braken haar kantoor binnen en vernielden het. Items als post, borden en zelfs haar lessenaar bleken bijzonder populaire trofeeën te zijn – als symbool voor een aanval op democraten en de House Speaker, maar ook tegen een van de machtigste vrouwen in de Amerikaanse politiek.

capitool

Richard Barnett zit aan een bureau in het kantoor van Nancy Pelosi met een poststuk met daarop haar naam en steekt zijn tong uit. Saul Loeb / AFP via Getty Images

‘Nancy, Bigo was hier, trut’

Hoewel partijdige verschillen vaak leiden tot politiek geweld, kan vrouwenhaat een ondergewaardeerde rol spelen, vooral wanneer ze gericht is op vrouwen in prominente leidinggevende posities. Vrouwenhaat straft vrouwen die niet aan patriarchale normen voldoen , zoals degenen die durven deelnemen aan de zogenaamd ‘mannelijke wereld’ van de politiek.

In mijn nieuwe boek, ” Geweld tegen vrouwen in de politiek “, illustreer ik hoe dit probleem er overal ter wereld uitziet. Naast lichamelijk letsel kan dergelijk geweld ook bedreigingen, materiële schade en seksistische retoriek en beelden omvatten die bedoeld zijn om vrouwen te intimideren en hun politieke deelname te delegitimeren.

Lees ook:  Toen Pelosi de toespraak van Trump in tweeën scheurde, was het een voorbode van wat er met Amerika gaat gebeuren tijdens deze verkiezingen?

Aanvallen op Pelosi, hoewel partijdig van aard, bevatten ook veel elementen van vrouwenhaat.

Pelosi verkeerde in fysiek gevaar toen pro-Trump-relschoppers door het Capitool zwierven om gekozen functionarissen op te sporen. Nieuwscamera’s filmden een man met handboeien met ritssluiting die het kantoor van de spreker binnenkwam en vervolgens verliet , waar leden van haar personeel meer dan twee uur in een kamer waren gebarricadeerd .

Daden van vandalisme en diefstal gingen gepaard met het kleineren en kleineren van Pelosi als vrouw. In de gang buiten haar kantoorruimte scheurden boze relschoppers het naamplaatje van de leiders van de muur terwijl de menigte riep: “Haal haar eruit!”

In een video beweerde een vrouw dat ze hielp de deur naar het kantoor van Pelosi in te breken. Eenmaal binnen “stal iemand haar voorzittershamer en nam ik een foto terwijl ik in de stoel zat terwijl ik de camera wegdraaide”. Ze kondigde trots aan “en dat was voor Fox News” – een station dat niet alleen berucht is om zijn extreemrechtse politiek, maar ook om zijn seksisme binnen en buiten de camera .

Een foto van Richard “Bigo” Barnett , zittend met zijn voeten op een bureau in Pelosi’s kantoor, wekte misschien wel de sterkste reactie op. Een feministische schrijver vroeg : ‘Heb je ooit een duidelijkere foto gezien van arrogante mannelijke rechten? De benen uit elkaar, de voet op het bureau, de glimlach … deze man is niet alleen blij dat hij in het Capitool heeft ingebroken. Hij heeft het gevoel dat hij een vrouw op haar plaats zet door haar ruimte te schenden en te verontreinigen. “

In overeenstemming met deze interpretatie zei Barnett later tegen een verslaggever : “Ik schreef haar een akelig briefje, legde mijn voeten op haar bureau en krabde aan mijn ballen.” Het bericht luidde: “Nancy, Bigo was here, bitch.”

Een ander papier op het bureau versterkte dit bericht en waarschuwde met rode inkt: “WE ZULLEN NIET TERUGGAAN.”

Gewelddadig herstel van een retrograde wereld

Gendergerelateerde beledigingen komen ook voor in een van de eerste zaken die door de FBI worden vervolgd als gevolg van de rel.

Cleveland Meredith werd beschuldigd van niet-geregistreerd bezit van vuurwapens en onwettig bezit van munitie. FBI-agenten ontdekten ook vrouwonvriendelijke sms-berichten op zijn mobiele telefoon die dreigden met geweld tegen Pelosi, zoals: “Ik denk erover om naar de toespraak van Pelosi C ** T te gaan en een kogel in haar hoofd te schieten op live-tv”, “Ik ga die C * uitvoeren. * T Pelosi voorbij, ‘en’ Dead Bitch Walking ‘.

Vrouwenhaat bij de aanslagen van het Capitool geeft aan dat relschoppers, zowel mannen als vrouwen, niet simpelweg democratische instellingen hebben aangevallen. Ze probeerden ook met geweld een retrograde wereld te herstellen waarin mannen, vooral blanke mannen, alle macht bezitten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Zo lang kan de corona-crisis duren: dat zeggen virologen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Prins-Bernhardtaks bepleit voor pandjesbazen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments