Boogaloo kan gewelddadig worden bij inauguratie, waarschuwen inlichtingendiensten


Na extreemrechts geweld in Washington waarschuwen federale agentschappen voor … meer extreemrechts geweld in Washington.

De aanslag op het Capitool was misschien de weg geëffend voor meer geweld, waarschuwen Amerikaanse inlichtingendiensten in een nieuw advies. Het gezamenlijke bulletin dat wordt verspreid door het National Counterterrorism Center en de Justice and Homeland Security Department – en voor het eerst gerapporteerd door de New York Times – suggereert dat gewelddadige extremisten, aangemoedigd door de rellen van vorige week, ‘de nasleep van de inbreuk op het Capitool kunnen uitbuiten door aanvallen uit te voeren op destabiliseren en dwingen een climaxconflict in de Verenigde Staten af. ” 

In het bijzonder noemt het advies de Boogaloo – een beweging die online wordt aangewakkerd met het expliciete doel leden van wetshandhavers te vermoorden in de hoop een tweede burgeroorlog te ontketenen – als een ernstige bedreiging. De memo volgt met berichten uit de hoeken van het internet waar Boogaloo woont. The Intercept , dat een Telegram-kanaal met de naam ‘Boogaloo Intel Drop’ controleert, meldt dat de meer dan 6000 abonnees van het kanaal ‘hebben opgeroepen tot de moord op politieagenten met een grotere ijver en verheven Ashli ​​Babbitt, een veteraan van de luchtmacht die tijdens de rel door Capitol Police werd gedood. , tot de status van martelaar. “

The Daily Beast gedetailleerd een soortgelijke adviserende verspreid door de Secret Service waarschuwing van meerdere gepland in DC door Boogaloos evenementen en een gelieerde groep, zowel het stimuleren van de deelnemers te brengen wapens. Die adviezen lijken los te staan ​​van een andere die door de FBI is verspreid en maandag door ABC is gemeld, waarbij de politie werd gewaarschuwd voor gewapende protesten die gepland zijn “bij alle 50 hoofdsteden” van 16 januari tot 20 januari – “tenminste”. Ondertussen heeft de politie van het Capitool de leden van het Congres ingelicht over ten minste drie nieuwe specifieke bedreigingen voor het Capitool zelf. 

Ongeveer 20.000 Nationale Gardesoldaten zijn geactiveerd om het Capitool te beschermen tegen bedreigingen voor de inauguratie, en de meeste festiviteiten zijn al afgelast tijdens de pandemie. Volgens Politico hebben wachters de opdracht gekregen om zich voor te bereiden op de mogelijkheid dat terroristen geïmproviseerde explosieven gebruiken – zoals degene die op 6 januari bij het hoofdkwartier van de Democratische en Republikeinse Nationale Comités werden gevonden – om de gebeurtenissen te verstoren . (Tot nu toe is niemand gearresteerd in verband met het planten van die bommen.) 

Zowel de aanslag van 6 januari als de nasleep ervan online en in de media, zou volgens het bulletin kunnen aanmoedigen “meer sporadisch geweld van een eenzame acteur of een kleincellige cel tegen gemeenschappelijke doelen, waaronder raciale, etnische of religieuze minderheden en instellingen, wetshandhaving, en overheidsfunctionarissen en gebouwen. “

Het succes van de oproerkraaiers die het Capitool binnendrongen, zei de memo, heeft mogelijk de ‘bereidheid, het vermogen en de motivatie om een ​​regering aan te vallen en te ondermijnen die zij als onwettig beschouwen … het gedeelde valse verhaal van een’ gestolen ‘verkiezing kan sommige individuen leiden om de overtuiging aan te nemen dat er geen politieke oplossing is om hun grieven aan te pakken en dat gewelddadige actie noodzakelijk is. “

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord