De eliminatie van de griep


Volgens de WHO en RKI is influenza praktisch overal ter wereld uitgeroeid – blijkbaar worden de ziektegevallen over het algemeen als corona gerekend.

De griep is er natuurlijk nog steeds en mensen sterven eraan. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Corona sterven er ook kinderen aan. Influenza is de naam voor de ziekte met het influenzavirus en niet voor een griepachtige infectie, een simpele verkoudheid. Elk jaar in het winterhalfjaar is het “griepseizoen” in Duitsland en sterven er een paar duizend mensen aan. Maar in 2020 zou volgens de WHO en het Robert Koch Institute sinds april 2020 bijna niemand griep hebben gehad of ermee besmet zijn. Blijkbaar zijn bijna alle grieppatiënten toegeschreven aan het coronavirus.

griep

Afbeelding: afbeeldingen van de WHO over wereldwijde influenza 2019 en 2020 (1).

Volgens gegevens en grafieken die beschikbaar zijn op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie ( WHO) , is er sinds week 17 wereldwijd vrijwel geen griep meer (2). Dat kan natuurlijk niet zijn. Gegevens voor Duitsland zijn momenteel alleen beschikbaar voor 2020 via deze pagina. Als je een periode kiest waarin het jaar 2019 valt, geeft de website een onverwachte programmeerfout weer. Iedereen die gelooft dat de WHO sinds april 2019 eenvoudigweg geen griep heeft geregistreerd, heeft het mis: de Duitsland-grafiek voor 2020 toont bijvoorbeeld een “minipiek” in kalenderweken 37/38 (4). Dat betekent: de tijdsperioden zijn ingevoerd, alleen vermoedelijk zijn er volgens de WHO vrijwel geen griepbesmette mensen.

Er zijn ook gegevens van de Influenza Working Group van het Robert Koch Institute for Germany en deze zijn bijvoorbeeld verwerkt en gepubliceerd door de MDR (3). Het plaatje hier is hetzelfde als bij de WHO : naar verluidt geen griep meer.

Zelfs zwakke griepjaren laten een x keer meer grieppatiënten zien dan – zogenaamd – 2020. Dit is gewoon “onzin” en een ontkenning van de wetenschap.

En de MDR verspreidt dit ook met overtuiging en ijver:

“Terwijl de curve van griepgevallen tegen het einde van 2019 sterk steeg, zal deze stabiel blijven in 2020. Zelfs in de 50e week van rapportage (5 tot 11 december) blijft het aantal door laboratoriumonderzoek bevestigde griepgevallen in Duitsland onder de 30. “

griep

Afbeelding: uittreksel van de MDR-website met “geen griep 2020” en de bijbehorende WHO-grafiek met minipiek in week 37 en 38, twee rode cirkels toegevoegd (3, 4).

In oktober 2019 schreef de apothekerskrant DAZ ter gelegenheid van het aankomende griepseizoen 2019/2020 in Duitsland (5):

“Het laatste griepseizoen 2018/19 was relatief mild in vergelijking met de griepwinter 2017/18 – het was korter, minder mensen werden ziek, moesten naar het ziekenhuis of stierven. Het Robert Koch Institute (RKI) schat ongeveer 3,8 miljoen doktersbezoeken vanwege griep in 2018/19 – in het uitzonderlijk sterke griepseizoen daarvoor gaat het instituut uit van ongeveer 9 miljoen doktersbezoeken als gevolg van griep. Ook bij griepgerelateerde arbeidsongeschiktheid werd beduidend minder gediagnosticeerd dan in het voorgaande jaar (2,3 miljoen) dan in het voorgaande jaar (5,3 miljoen). En huisartsenpraktijken lieten in 2018/19 ‘slechts’ ongeveer 18.000 patiënten vanwege griep in het ziekenhuis komen; in 2017/18 deden ze dit meer dan twee keer zo vaak: 45.000.

In totaal zijn in het afgelopen seizoen circa 182.000 met laboratoriumdiagnostiek bevestigde griepgevallen (conform de Wet Infectiebescherming) aan het RKI doorgegeven (2017/18: 334.000). Een infectie met influenza A (98,5 procent) werd 181.698 keer bevestigd en slechts af en toe met influenza B (1.233 gevallen, 0,7 procent). “

Laten we even wachten:

  • 2020: “Zelfs in de 50e week van rapportage (5 tot 11 december) blijft het aantal door laboratoriumonderzoek bevestigde griepgevallen in Duitsland onder de 30.”
  • 2017 t / m 2019: “In het afgelopen seizoen zijn in totaal ongeveer 182.000 griepgevallen bevestigd door laboratoriumdiagnostiek (volgens de Wet Infectiebescherming) doorgegeven aan het RKI (2017/18: 334.000).”
  • Op de statistiekwebsite statista.org staat over griepgolven (6):

“Seizoensgebonden griepgolven zijn al eeuwen bij de mensheid. Ongeveer 500 miljoen mensen over de hele wereld zijn momenteel elk jaar besmet met het griepvirus. De periode van verhoogde influenza-activiteit wordt de griepgolf genoemd. De afgelopen jaren begon de jaarlijkse griepgolf in Duitsland meestal in januari en duurde drie tot vier maanden. Het begin van een griepgolf wordt bepaald volgens een virologische definitie van de Werkgroep Influenza in het RKI, volgens welke meer dan 20 procent van de patiënten met griepsymptomen influenzavirussen moeten hebben. “

Terwijl het huidige artikel zich al in de laatste redactiefase bevond, kwam het bericht dat de New Yorkse epidemioloog Knut Wittkowski erop wees dat veel gevallen met het griepvirus zeer waarschijnlijk als coronagevallen zullen worden geteld (7):

“Topepidemioloog Knut Wittkowski zegt dat de enorme daling van het aantal griepgevallen te wijten is aan het feit dat velen ten onrechte als COVID-19-gevallen worden geteld.

Wittkowski, voormalig hoofd van de afdeling Biostatistiek, Epidemiologie en Research Design aan de Rockefeller University, waarschuwt: ‘Influenza is grotendeels hernoemd naar COVID-19.’

Volgens de CDC bedroeg het cumulatieve percentage positieve influenza-tests van eind september tot en met de week van 19 december slechts 0,2 procent, vergeleken met 8,7 procent het jaar ervoor.

Volgens Wittkowski komt dit doordat veel griepinfecties ten onrechte als coronavirusgevallen worden bestempeld.

Er kan een hele reeks griepgevallen zijn die in de vermoedelijke COVID-19-categorie vallen, wat betekent dat mensen die symptomen van COVID-19 hebben (die kunnen worden aangezien voor griepverschijnselen) maar niet op SARS-RNA worden getest, ‘vertelde Wittkowski aan Just the News.

Deze patiënten kunnen ook wat SARS-RNA in hun neus hebben terwijl ze geïnfecteerd zijn met influenza, in welk geval de influenza ‘bevestigd’ zou worden als COVID-19, “voegde hij eraan toe.”


Bronnen en opmerkingen:

(1)  https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=10
(2)  https://www.who.int/influenza/gisrs_laboratory/flunet/charts/en/
(3)  https: // www.mdr.de/wissen/grippewelle-influenza-winter-fieber-husten-arztbesuch-sachsen-anhalt-thueringen-100.html
(4)  https://apps.who.int/flumart/Default?ReportNo=1
( 5)  https://www.deutsche-apotheker-zeitung.de/news/artikel/2019/10/04-10-2019/mild-oder-schlimm-wie-war-die-letzt-grippesaison
(6)  https: //de.statista.com/statistik/daten/studie/405363/umfrage/influenza-assoziierte-uebersterblichkeit-exzess-mortalitaet-in-deutschland/
(7)  https://summit.news/2021/01/05/epidemiologist -zegt-griepgevallen-worden-geteld-als-covid-19 /

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord