Een gids voor de mensen en organisaties die Trump hebben verlaten sinds de opstand


De president was naar verluidt “ontdaan” dat de PGA een groot toernooi van zijn golfbaan in New Jersey had getrokken

President Trump heeft het moeilijk gehad sinds hij vorige week een dodelijke menigte heeft aangezet om het Capitool te bestormen en de democratie omver te werpen.

Hij is geschorst van Twitter , hij staart naar een tweede beschuldiging en zijn goedkeuringsscore staat op een dieptepunt. Maandag ontving hij echter het meest verwoestende nieuws tot nu toe: de Professional Golf Association heeft besloten om het PGA-kampioenschap 2022 van de privéclub van de president in New Jersey te trekken.

Hij is “ontdaan” van de verhuizing, meldde Maggie Haberman van The New York Times . ‘Hij is boos over afzetting, zeggen mensen die met hem hebben gesproken. Maar de reactie op het PGA-besluit was van een andere orde van grootte. “

Het minpunt van de PGA is slechts een fractie van de fall-out die Trump heeft getroffen waar het hem het meeste pijn doet: zijn reputatie en zijn portemonnee. Hieronder volgt een overzicht van de mensen en organisaties die de banden met de president hebben verbroken aan het einde van zijn ambtstermijn.

De lijst zal zeker groeien.

Bill Belichick

Een van Trumps veiligheidsdekens heeft mooie kleine ceremonies gehouden ter ere van de weinige figuren uit de popcultuur die hem steunen. Mensen bijeenbrengen in een balzaal van het Witte Huis om te zien hoe hij een medaille schenkt aan een quasi-vereerde figuur, is precies het soort ding dat Trump in de eerste plaats naar het presidentschap trok, en dat is wat hij zichzelf probeert te bedekken nu zijn plan om omverwerping de regering is ingestort. De dag na de opstand presenteerde Trump drie golfers – Gary Player, Annika Sorenstam en Babe Didrikson Zaharias (die in 1956 stierf) – de Presidential Medal of Freedom.

Hij probeerde deze week een vervolg te geven door de Medal of Freedom te geven aan Bill Belichick, de oude hoofdcoach van de New England Patriots wiens steun de president altijd heeft gekoesterd. Tijdens zijn campagne in 2016 zwaaide Trump letterlijk een felicitatiebrief van Belichick voor een menigte in New Hampshire voordat hij die hardop voorlas.

Belichick was echter niet geïnteresseerd in het ontvangen van de Medal of Freedom. In een verklaring waarin hij zijn weigering om de onderscheiding in ontvangst te nemen toelichtte, haalde de achtvoudig Super Bowl-kampioen aan hoe in zijn team “sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en mensenrechten op de voorgrond kwamen en acties werden” in 2020. “Die inspanningen voortzetten terwijl hij trouw bleef aan de mensen, het team en het land waar ik van hou, wegen zwaarder dan de voordelen van een individuele onderscheiding, ”schreef Belichick.

Adam Schefter on Twitter: “Patriots’ HC Bill Belichick will not be traveling to Washington nor accepting the Presidential Medal of Freedom, he announced today. pic.twitter.com/uvLLigFlHU / Twitter”

Patriots’ HC Bill Belichick will not be traveling to Washington nor accepting the Presidential Medal of Freedom, he announced today. pic.twitter.com/uvLLigFlHU

De PGA

Trump heeft ook het golfspel gebruikt om aan de ergernissen van het werk te ontsnappen. Hij heeft zijn cursussen honderden keren bezocht sinds zijn aantreden, waaronder een ronde van 25 december met senator Lindsey Graham in West Palm Beach nadat hij op het 11e uur had besloten om het coronavirus-hulppakket op te schorten dat het Congres uiteindelijk net voor Kerstmis overeenkwam.

Trump is ook wanhopig op zoek naar respect voor zijn banen in de golfgemeenschap. Niets verleent meer legitimiteit aan een cursus dan de PGA die besluit om daar een groot toernooi te organiseren, en het PGA-kampioenschap in 2022 zou plaatsvinden in Trump National in Bedminster, New Jersey. Dat gebeurt niet meer.

“We bevinden ons in een politieke situatie die we niet hebben gemaakt,” vertelde PGA-CEO Seth Waugh aan Associated Press . “We zijn fiduciaires voor onze leden, voor het spel, voor onze missie en voor ons merk. En hoe beschermen we dat het beste? Ons gevoel kreeg de tragische gebeurtenissen van woensdag dat we het niet langer in Bedminster konden houden. De schade had onherstelbaar kunnen zijn. De enige echte manier van handelen was om te vertrekken. “

Sociale media

Het is eindelijk gebeurd. Twitter heeft Trump geschorst. Permanent. Hij zal nooit meer op het platform kunnen posten.

De bombshell-beweging zorgde ervoor dat Trump vrijdag in paniek raakte , zowel volgens Politico , die meldde dat hij ‘ballistisch’ ging , en tegen iedereen op Twitter die hem van een aangesloten account naar een aangesloten account zag fietsen en probeerde te tweeten over hoe hem onrecht werd aangedaan. . Twitter verwijderde de tweets zodra ze verschenen en schorste zelfs het account van zijn campagne.

Deze doet pijn. Trump heeft uitvoerig gesproken over hoezeer hij het vermogen waardeerde om zijn gedachten rechtstreeks aan zijn volgers door te geven, en ook hoe hij zijn vijanden kon terughalen door middel van een eenvoudige post van 240 tekens. “Als iemand iets over mij zegt, kan ik gaan bing, bing, bing en ik zorg ervoor”, mijmerde Trump in 2017 .

Hij waardeerde ook het vermogen om de nieuwscyclus vorm te geven met zijn tweets. “Bekijk dit, bing bing bing,” hoge ambtenaren die onlangs met de Washington Post spraken, herinnerden zich dat Trump hen vertelde over zijn vermogen om aandacht te krijgen op televisie.

De tweets van Trump hebben de meeste aandacht gekregen, maar zijn onzin heeft waarschijnlijk via Facebook zijn weg naar meer mensen gefilterd. Zijn status is daar minder zeker. Momenteel is hij voor onbepaalde tijd geschorst (hetzelfde geldt voor Instagram), maar Facebook-CEO en voormalig Trump-eetpartner Mark Zuckerberg heeft de deur opengelaten om hem te herstellen nadat hij zijn kantoor heeft verlaten.

Hoe dan ook, Trump en zijn team zijn naar verluidt aan het “klauteren” om een ​​ander platform voor sociale media te vinden dat de president kan gebruiken om zijn grieven naar het publiek te projecteren. Kandidaten zoals Parler zijn sindsdien verbannen uit Amazon, Google en de App Store, wat betekent dat de president misschien zijn toevlucht moet nemen tot een megafoon zoals de rest van de MAGA-gelovigen die vorige week het Capitool bestormden.

Deutsche Bank en Signature Bank

Deutsche Bank, die de afgelopen twee decennia centraal stond in Trumps mysterieuze en mogelijk illegale financiële manoeuvres, kondigde dinsdag aan geen zaken meer te doen met de president of zijn bedrijf.

Trump is momenteel Deutsche Bank meer dan $ 300 miljoen verschuldigd .

Signature Bank, die een van de golfbanen van Trump hielp financieren, heeft dinsdag ook de banden verbroken. “Op dit moment, om de vreedzame machtsoverdracht te verzekeren, denken we dat de gepaste actie het aftreden van de president van de Verenigde Staten zou zijn, wat in het beste belang is van onze natie en het Amerikaanse volk”, aldus de bank. in een verklaring op haar website.

Shopify

Het e-commercebedrijf zei donderdag twee online winkels te sluiten die banden hebben met president Trump. Volgens de Times schonden de sites een beleid tegen het ondersteunen van mensen of organisaties “die geweld dreigen of goedkeuren om een ​​goed doel te bereiken”.

Instellingen voor hoger onderwijs

Lehigh University in Bethlehem, Pennsylvania, en Wagner College in Staten Island, New York, maakten beiden vrijdag bekend dat ze de eredoctoraten die ze aan president Trump hadden toegekend, zouden intrekken.

“Tijdens een speciale sessie donderdag van het Uitvoerend Comité van de Lehigh University Board of Trustees, stemden de leden voor intrekking en herroeping van het eredoctoraat dat in 1988 aan Donald J. Trump was toegekend”, schreef de school in een verklaring . “De voltallige raad van bestuur heeft de beslissing vandaag bevestigd.”

Trump heeft nog steeds een eredoctoraat van de Liberty University, die werd geleid door Trump-vriend Jerry Falwell, Jr. tot zijn ontslag in augustus na een reeks bizarre, schandalige schandalen.

Congres… Hoe dan ook een deel ervan

Huisdemocraten zullen Trump opnieuw beschuldigen, dit keer voor het aanzetten tot een opstand .

Helaas heeft de gewelddadige overname van het Capitool, waarbij vijf doden vielen, de meerderheid van de gekozen Huisrepublikeinen er niet van weerhouden de certificering van de verkiezingsuitslag aan te vechten. In de week daarna hebben ze grotendeels gezwegen buiten het zeuren over het verlies van Twitter-volgers en klagen dat Democraten de natie verdelen door … het is niet precies duidelijk. Ik denk dat, door van streek te raken, een menigte het Capitool heeft bestormd en vijf mensen heeft vermoord, waaronder een agent? Hier is Rep. Darrell Issa die beweert dat Democraten een van de meest beschamende, angstaanjagende incidenten in de geschiedenis van het land “overspelen”:

Aaron Rupar on Twitter: “”They’re overplaying a lot of things, including the deaths of these people on Capitol Hill” — Rep. Darrell Issa, who supported endless investigations into Benghazi (ht @KailiJoy) pic.twitter.com/z1adqYpN2n / Twitter”

“They’re overplaying a lot of things, including the deaths of these people on Capitol Hill” — Rep. Darrell Issa, who supported endless investigations into Benghazi (ht @KailiJoy) pic.twitter.com/z1adqYpN2n

Het Amerikaanse volk

Peilingen na de opstand waren niet vriendelijk voor de president. Uit een maandag gepubliceerde enquête van Quinnipiac University bleek dat slechts 33 procent van de Amerikanen het werk van Trump goedkeurt, waarmee het laagste cijfer van zijn vier jaar in functie wordt gelijkgemaakt. Ondertussen houdt 56 procent hem verantwoordelijk voor de bestorming van het Capitool, vindt 53 procent dat hij moet aftreden en wil 52 procent dat hij uit zijn ambt wordt gezet.

Het blijkt dat het aanzetten tot een dodelijke staatsgreep om de regering omver te werpen geen goede zet is voor het merk.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord