Een leger rekruteren voor een burgeroorlog


De regering-Biden moet erkennen dat de opstand van 6 januari geen unieke gebeurtenis was.

De bestorming van het Capitool vorige week heeft al de traumatische status bereikt van slechts een paar andere gebeurtenissen in de recente geschiedenis van de VS: de Japanse aanval op Pearl Harbor , de moord op president John F. Kennedy en 9/11. De historische gevolgen ervan zullen jaren, zo niet decennia duren.

Pearl Harbor liet de Verenigde Staten toe in wat tot dan toe grotendeels een Europees conflict was geweest. De VS werden vervolgens de dominante kracht in de Tweede Wereldoorlog en vervolgens de wereld, nadat ze het nucleaire tijdperk hadden ingeluid met een schokkende en wetenschappelijk sadistische aanval op de burgerbevolking van twee Japanse steden, Hiroshima en Nagasaki . De moord op JFK maakte de weg vrij voor twee andere ingrijpende gebeurtenissen: de oorlog van Lyndon Johnson in Vietnam en de bloei van de hippiebeweging. Samen vormden deze een belangrijke fase in het verbreken van het vertrouwen dat Amerikanen vroeger in hun instellingen hadden, een trend die zich sindsdien heeft voortgezet.

De aanslagen van 9/11 gaven de sluwe neocons en hun meedogenloze president, George W. Bush, het voorwendsel om eindeloze oorlogen over het Midden-Oosten te verspreiden. Het was ontworpen als een bedoeld vertoon van viriele macht, maar veranderde in een mislukt en nutteloos melodrama dat, in de ogen van de meeste mensen, de geroemde morele autoriteit ernstig ondermijnde van een natie die twee eeuwen lang had beweerd het ‘baken van de democratie’ te zijn. . “

Een artikel van Emma Gray Ellis in Wired, “The DC Mobs Could Word a Mythologized Recruitment Tool”, wijst op een van de mogelijke gevolgen op de lange termijn van het evenement van vorige week. Ellis citeert Shannon Reid, een onderzoeker van het fenomeen straatbendes en blanke macht bij UNC Charlotte: “Ik ben bang dat dit moment zal afnemen en iedereen zal denken dat we in orde zijn. Deze [rel] was echt een rekruteringsinstrument, een onderdeel van een mythologie die zal groeien. “

De definitie van de Daily Devil’s Dictionary van vandaag:

Werving:

Bekering tot een extreme, gewelddadige ideologie van mensen die beseffen – hoewel met beperkt begrip – dat de respectabele instellingen die hun leven beheersen en waaraan ze geacht worden trouw te beloven, geen belang hebben bij hun welzijn, en nog minder bij het rekruteren van hen voor werkgelegenheid.

Contextuele opmerking

Een commentator die in het artikel wordt aangehaald, merkt op hoe een gebeurtenis die niets heeft bereikt een positieve reactie oproept van extreemrechts, wat suggereert dat “De geharde neonazi’s op Telegram in de wolken zijn dat dit allemaal is gebeurd. Ze hebben het gevoel dat het miljoenen mensen van de boomer-tier zal radicaliseren. Ze schelden de boomers een beetje uit: ‘Je probeerde door het systeem te werken, maar nu ben je samen met ons geradicaliseerd.’ ”

De FBI heeft nu gewaarschuwd dat duizenden Trump-aanhangers en verkiezingsontkenners momenteel gewapende protesten organiseren in het hele land, in een poging om een ​​woedend machtsvertoon te maken vóór de inauguratie van Joe Biden. Maar ze zien het niet als een eenmalige gebeurtenis. De beweging zal de komende maanden doorzetten en mogelijk groeien. De deelnemers delen een mentaliteit van burgeroorlog. Na vier jaar Trumpiaans vuurwerk in de media, kunnen deze rebellen – veel van hen goed opgeleide oorlogsveteranen die gewend zijn aan rechtvaardig geweld – zich eenvoudigweg niet voorstellen dat de natie in handen is van iemand anders dan The Donald, die in hun ogen het symbool is geworden van Amerikaanse assertiviteit.

Socioloog Cynthia Miller-Idriss beschouwt deze gebeurtenis als een bevestiging van “een terugval in de richting van anti-overheidsextremisme”. Ze gelooft dat het “vreemde coalities creëert”. Met zijn gebruikelijke reflexieve leugenachtigheid, toen Trump probeerde de antifa de schuld te geven van de bestorming van het Capitool, sprak House Minority Leader Kevin McCarthy hem onmiddellijk tegen. Niettemin, hoewel het onwaarschijnlijk is dat antifa en de MAGA-menigte het ooit eens zouden kunnen worden over het coördineren van hun bestudeerde nihilisme, lijkt een zekere convergentie in hun wederzijds vermogen tot onenigheid mogelijk.

De belangrijkste slachtoffers van de groeiende wanorde zullen de overgrote meerderheid van de Amerikanen zijn en, meer in het bijzonder, de aanzienlijke delen van de bevolking die serieus geïnteresseerd zijn in het hervormen, zo niet transformeren, van een systeem waarvan de onrechtvaardigheid geoorloofd lijkt en de onverschilligheid van alleen de welgestelde elites. te duidelijk. De hele zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen zullen de eersten zijn die zullen lijden, aangezien de meest waarschijnlijke onmiddellijke reactie zal zijn om verscherpt toezicht en agressievere politie op te leggen in naam van de nationale veiligheid, in navolging van het precedent van 9/11.

De hoop die vorig jaar werd gewekt met de populariteit van de Black Lives Matter-beweging na de dood van George Floyd zal worden vernietigd door de gecombineerde kracht van COVID-19, aangescherpte beveiliging en officiële verdenking van alles dat niet resoluut midden in de wereld is. the-road tijdens het voorzitterschap van Biden.

Raciale onrechtvaardigheid en ongelijkheid in rijkdom zullen op een laag pitje worden gezet. Dat hoeft niemand te verbazen, maar de coronavirus-crisis en de George Floyd-protesten brachten velen ertoe te geloven dat er een of andere vorm van positieve verandering op komst was. Voor één keer leek de regering zich bewust te zijn van de behoeften van een bevolking die door de pandemie in de golf van onzekerheid was geworpen die door het ongebreidelde vrije marktkapitalisme was ontstaan. 

De regering-Biden zal zich onmiddellijk richten op het evidente gevaar van rechts-radicalisme dat zijn energie putte uit de persoonlijkheid van Donald Trump, maar nu een eigen leven heeft geleid. Maar een agressieve poging om hem te smoren, kan de aantrekkingskracht ervan vergroten. Rechtse milities zijn meer het symptoom dan het probleem. Het diepere probleem ligt in het feit dat een aanzienlijk deel van de bevolking meer hoop vestigt op harddrugs, opioïden, zelfmoordmissies en de woede van de menigte dan op overheidshervormingen.

Historische notitie

Pearl Harbor in 1941 en de aanslagen van 9/11 60 jaar later hadden het effect van het onmiddellijk aanwijzen van een vijand die volgens Amerikanen met geweld moest worden bestreden. De Japanse aanval leverde de VS een ticket op voor een wereldoorlog die in Europa was begonnen. Vanaf dat moment betrof het het hele noordelijk halfrond. Op een vergelijkbare manier vormde 9/11 het voorwendsel voor een ongedefinieerde wereldwijde oorlog tegen terreur die sindsdien op zowel gewelddadige als diep verraderlijke manieren zijn uitwerking heeft verlengd, waardoor het moreel van de natie wordt ondermijnd.

De moord op JFK is de uitbijter in die reeks traumatische gebeurtenissen. Wat er in november 1963 in Dallas gebeurde, was ontworpen om te verschijnen als een puur huiselijk moordmysterie. Door zich te concentreren op een enkele aangewezen moordenaar, slaagde het erin de ware historische betekenis ervan te maskeren. Niettemin had de moord op Kennedy een krachtig effect op zowel het internationale als het binnenlandse front. Het maakte de weg vrij voor de oorlog in Vietnam. De gecombineerde kracht van de moord en de oorlog stimuleerde de creatie van een tegencultuur die veel van de heersende waarden in de Amerikaanse samenleving op hun kop zette.

Aan het begin van het jaar 2021, gekenmerkt door nerveuze anticipatie op Joe Biden’s aankomst in het Witte Huis, zullen de gevolgen en eventuele lessen van de opstand van vorige week duidelijk worden. Op het moment van schrijven verwacht de FBI geweld in alle 50 staten. Waar dat toe leidt, weet niemand. Tegelijkertijd lijkt de stabiliteit van beide politieke partijen ernstig in het gedrang te komen . Het zal maanden en misschien jaren duren om de gevolgen te beoordelen van wat bekend zou kunnen worden als het laatste standpunt van Trump .

Commentatoren, zelfs degenen die gunstig zijn voor de Republikeinen, geven toe dat dit de enige gebeurtenis is die de geschiedenis waarschijnlijk zal associëren met het presidentschap van Donald Trump. Anderen vrezen dat de gebeurtenissen van 6 januari gewoon de eerste schermutseling waren van een strijd die de komende maanden en zelfs jaren zal uitlopen op een groeiende anarchie, in wat misschien een gedempte burgeroorlog is.

Enkele specifieke kwesties met betrekking tot de rel zullen ongetwijfeld worden aangepakt. Er zal actie worden ondernomen om de protocollen voor de bescherming van openbare sites te versterken. Het gedrag en de opleiding van wetshandhavings- en beveiligingspersoneel zullen opnieuw worden bekeken. Maar elk van de specifieke kwesties zal in betekenis verbleken door het groeiende besef van de bestudeerde onverschilligheid voor de zorgen van de mensen van de kant van degenen die de wetten maken, om nog maar te zwijgen van hun corrupte medeplichtigheid aan de geldbelangen die de middelen hebben om de wetten beïnvloeden, zo niet dicteren. Gezien hun opleidingsniveau zou het team dat Joe Biden heeft gerekruteerd de intellectuele capaciteit moeten hebben om deze kwesties te begrijpen. Zal het het besluit kunnen oproepen om met hen om te gaan?

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord