‘Ku Klux Klan cowboys van het Witte Huis’: Maduro lost in vurige toespraak op Trumps ‘extremistische’ regering

‘Ku Klux Klan cowboys van het Witte Huis’: Maduro lost in vurige toespraak op Trumps ‘extremistische’ regering

14 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De Venezolaanse president Nicolas Maduro scheurde zich in de vertrekkende regering van Donald Trump, waarbij hij zijn “volledige morele achteruitgang” uitbrak, toen hij de slopende Amerikaanse sancties afkeurde en de stap om een ​​premie op zijn hoofd te zetten.

Maduro trok geen vuisten toen hij afscheid nam van Trump tijdens een toespraak tot de Venezolaanse Nationale Vergadering op dinsdag.

Hij beschuldigde de VS sinds 2013 van het voeren van een “pluriforme aanval” om alle aspecten van de Venezolaanse economie te verstoren, van de olieproductie tot de invoer van essentiële goederen.

“De blokkade en sancties hebben ook het productiesysteem verstoord en enorme schade toegebracht aan buitenlandse bedrijven die zaken deden met Venezuela” , zei hij.

Maduro merkte op dat Washington in 2020 zijn aanval op Venezuela tot het uiterste heeft gevoerd, daarbij verwijzend naar de beloning van $ 15 miljoen die de Amerikaanse regering beloofde voor informatie die leidde tot zijn arrestatie op beschuldigingen van “narcoterrorisme” in maart.

No Title

Maduro calls #Trump administration “Ku Klux Klan cowboys of the #WhiteHouse” pic.twitter.com/fWpXqlZ9Th

“2020 was het jaar waarin de vertrekkende regering van Donald Trump op een schaamteloze, illegale, onmenselijke en criminele manier een prijs op mijn hoofd zette”, zei de Venezolaanse leider.

“$ 15 miljoen is dit kleine hoofdje waard. Is het veel, is het een beetje? “

De Venezolaanse president verwierp de beschuldigingen eerder als een laster van de “terroristen van de wereld” zelf, en verwierp het gezag van de Amerikaanse regering over deze kwestie vanwege haar lange geschiedenis van gewelddadige buitenlandse interventies.

Lees ook:  De oorverdovende stilte van de republikeinse partij

Maduro hekelde zijn behandeling door de Amerikaanse regering als “nog een voorbeeld” van de “extremistische” manieren van “de Ku Klux Klan-cowboys van het Witte Huis”.

Nog een voorbeeld van de wanhoop en suprematie waardoor ze vier jaar lang zoveel blunders hebben begaan en dat in deze laatste periode hun volledige morele achteruitgang liet zien.

De regering-Trump heeft vanaf het begin een hardline standpunt ingenomen tegen Maduro en steunt openlijk het Venezolaanse boegbeeld van de oppositie Juan Guaido, die zichzelf begin 2019 tot ‘interim-president’ verklaarde.

De spanningen tussen Washington en Caracas bereikten nieuwe hoogten in mei toen het Venezolaanse leger een ploeg gewapende individuen tegenkwam die probeerden het land te infiltreren. Verschillende van hen werden gedood en meer dan een dozijn werden gevangengenomen, waaronder twee voormalige Amerikaanse groene baretten. De gevangengenomen huurlingen onthulden later dat het ontvoeren van Maduro en hem naar de VS brengen het doel was van de mislukte inval.

De nieuwe regering van Joe Biden lijkt zich echter op te maken voor een meer diplomatieke benadering van de betrekkingen met Venezuela. De verkozen president heeft naar verluidt geweigerd telefoontjes van Guaido aan te nemen, en hintte op het opheffen van enkele sancties en kwalificeerde dat met een verzoek aan Maduro om “vrije en eerlijke verkiezingen” te bewerkstelligen .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Twitter-hack legt een bredere bedreiging voor democratie en samenleving bloot

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Ja, het is erger dan de griep: de coronavirus-mythen doorbreken
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments