‘Ku Klux Klan cowboys van het Witte Huis’: Maduro lost in vurige toespraak op Trumps ‘extremistische’ regering


De Venezolaanse president Nicolas Maduro scheurde zich in de vertrekkende regering van Donald Trump, waarbij hij zijn “volledige morele achteruitgang” uitbrak, toen hij de slopende Amerikaanse sancties afkeurde en de stap om een ​​premie op zijn hoofd te zetten.

Maduro trok geen vuisten toen hij afscheid nam van Trump tijdens een toespraak tot de Venezolaanse Nationale Vergadering op dinsdag.

Hij beschuldigde de VS sinds 2013 van het voeren van een “pluriforme aanval” om alle aspecten van de Venezolaanse economie te verstoren, van de olieproductie tot de invoer van essentiële goederen.

“De blokkade en sancties hebben ook het productiesysteem verstoord en enorme schade toegebracht aan buitenlandse bedrijven die zaken deden met Venezuela” , zei hij.

Maduro merkte op dat Washington in 2020 zijn aanval op Venezuela tot het uiterste heeft gevoerd, daarbij verwijzend naar de beloning van $ 15 miljoen die de Amerikaanse regering beloofde voor informatie die leidde tot zijn arrestatie op beschuldigingen van “narcoterrorisme” in maart.

Ruptly on Twitter: “#Maduro calls #Trump administration “Ku Klux Klan cowboys of the #WhiteHouse” pic.twitter.com/fWpXqlZ9Th / Twitter”

Maduro calls #Trump administration “Ku Klux Klan cowboys of the #WhiteHouse” pic.twitter.com/fWpXqlZ9Th

“2020 was het jaar waarin de vertrekkende regering van Donald Trump op een schaamteloze, illegale, onmenselijke en criminele manier een prijs op mijn hoofd zette”, zei de Venezolaanse leider.

“$ 15 miljoen is dit kleine hoofdje waard. Is het veel, is het een beetje? “

De Venezolaanse president verwierp de beschuldigingen eerder als een laster van de “terroristen van de wereld” zelf, en verwierp het gezag van de Amerikaanse regering over deze kwestie vanwege haar lange geschiedenis van gewelddadige buitenlandse interventies.

Maduro hekelde zijn behandeling door de Amerikaanse regering als “nog een voorbeeld” van de “extremistische” manieren van “de Ku Klux Klan-cowboys van het Witte Huis”.

Nog een voorbeeld van de wanhoop en suprematie waardoor ze vier jaar lang zoveel blunders hebben begaan en dat in deze laatste periode hun volledige morele achteruitgang liet zien.

De regering-Trump heeft vanaf het begin een hardline standpunt ingenomen tegen Maduro en steunt openlijk het Venezolaanse boegbeeld van de oppositie Juan Guaido, die zichzelf begin 2019 tot ‘interim-president’ verklaarde.

De spanningen tussen Washington en Caracas bereikten nieuwe hoogten in mei toen het Venezolaanse leger een ploeg gewapende individuen tegenkwam die probeerden het land te infiltreren. Verschillende van hen werden gedood en meer dan een dozijn werden gevangengenomen, waaronder twee voormalige Amerikaanse groene baretten. De gevangengenomen huurlingen onthulden later dat het ontvoeren van Maduro en hem naar de VS brengen het doel was van de mislukte inval.

De nieuwe regering van Joe Biden lijkt zich echter op te maken voor een meer diplomatieke benadering van de betrekkingen met Venezuela. De verkozen president heeft naar verluidt geweigerd telefoontjes van Guaido aan te nemen, en hintte op het opheffen van enkele sancties en kwalificeerde dat met een verzoek aan Maduro om “vrije en eerlijke verkiezingen” te bewerkstelligen .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord