Eerdere COVID-19-infectie biedt enige immuniteit, maar mensen kunnen nog steeds het virus bij zich dragen en overdragen

Eerdere COVID-19-infectie biedt enige immuniteit, maar mensen kunnen nog steeds het virus bij zich dragen en overdragen

15 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Uit onderzoek blijkt dat eerdere coronavirus (COVID-19) -infectie enige immuniteit biedt gedurende ten minste 5 maanden, maar mensen kunnen het virus nog steeds dragen en overdragen.

Mensen die in het verleden met COVID-19 zijn geïnfecteerd, worden waarschijnlijk gedurende enkele maanden beschermd tegen herinfectie, zo blijkt uit een onderzoek van Public Health England ( PHE ), hoewel deskundigen waarschuwden dat mensen met immuniteit het virus mogelijk nog steeds in hun neus en keel kunnen dragen en daarom het risico lopen op anderen over te dragen.

PHE heeft sinds juni regelmatig tienduizenden gezondheidswerkers in het VK getest op nieuwe COVID-19-infecties en op de aanwezigheid van antilichamen, wat suggereert dat mensen eerder zijn geïnfecteerd.

De leiders van de SIREN- studie zijn duidelijk dat dit eerste rapport geen bewijs levert voor de antilichaam- of andere immuunresponsen van COVID-19-vaccins, en er mogen ook geen conclusies worden getrokken over hun effectiviteit. De SIREN- studie zal later dit jaar de respons op vaccins overwegen.

PHE- wetenschappers die aan het onderzoek werkten, hebben geconcludeerd dat natuurlijk verworven immuniteit als gevolg van eerdere infecties 83% bescherming biedt tegen herinfectie, vergeleken met mensen die de ziekte niet eerder hebben gehad. Dit lijkt minstens 5 maanden te duren vanaf het moment dat u voor het eerst ziek werd.

Hoewel de SIREN- studie zal blijven beoordelen of de bescherming langer kan duren, betekent dit dat mensen die de ziekte in de eerste golf hebben opgelopen, nu kwetsbaar kunnen zijn om opnieuw op te lopen.

Tussen 18 juni en 24 november ontdekten wetenschappers 44 mogelijke herinfecties (2 ‘waarschijnlijke’ en 42 ‘mogelijke’ herinfecties) van de 6.614 deelnemers die positief waren getest op antilichamen. Dit vertegenwoordigt een beschermingspercentage van 83% tegen herinfectie.

PHE waarschuwde ook dat, hoewel degenen met antilichamen enige bescherming hebben om zelf ziek te worden met COVID-19, vroege aanwijzingen uit de volgende fase van de studie suggereren dat sommige van deze personen hoge niveaus van virus dragen en het virus zouden kunnen blijven overdragen aan anderen.

Het is daarom cruciaal dat iedereen de regels blijft volgen en thuis blijft, ook als ze eerder COVID-19 hebben gehad, om verspreiding van het virus naar anderen te voorkomen. Denk eraan om regelmatig uw handen te wassen, gezichtsbedekking te dragen en ruimte vrij te maken voor anderen om de kans op overdracht van het virus te verkleinen.

Het is van vitaal belang dat mensen, met gevallen op het hoogste niveau tot nu toe en het R-nummer boven 1 in het hele land, alles doen wat ze kunnen om het risico van overdracht van het virus op andere mensen te vermijden.

Professor Susan Hopkins, Senior Medical Advisor bij Public Health England en de leider van het SIREN- onderzoek zei:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Saoedi-Arabië stopt bedevaarten door virus, Iran zegt 26 doden

Deze studie heeft ons tot nu toe het duidelijkste beeld gegeven van de aard van antilichaambescherming tegen COVID-19, maar het is van cruciaal belang dat mensen deze vroege bevindingen niet verkeerd begrijpen.

We weten nu dat de meeste van degenen die het virus hebben gehad en antilichamen hebben ontwikkeld, beschermd zijn tegen herinfectie, maar dit is niet volledig en we weten nog niet hoe lang de bescherming duurt. Cruciaal is dat we denken dat mensen het virus nog steeds kunnen doorgeven.

Dit betekent dat zelfs als u denkt dat u de ziekte al heeft gehad en beschermd bent, u er zeker van kunt zijn dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat u ernstige infecties krijgt, maar er is nog steeds een risico dat u een infectie oploopt en op anderen overdraagt. Het is meer dan ooit van vitaal belang dat we allemaal thuis blijven om onze gezondheidszorg te beschermen en levens te redden.

We zijn onze collega’s in de NHS enorm dankbaar dat ze hun tijd hebben opgegeven om vrijwilligerswerk te doen, en wier voortdurende deelname in een tijd van grote stress dit onderzoek mogelijk maakt.

Achtergrond informatie

PHE ‘s SIREN (SARS-CoV-2 Immunity and Reinfection EvaluatioN) -studie heeft regelmatig antilichaam- en PCR- tests uitgevoerd bij 20.787 gezondheidswerkers, inclusief eerstelijns klinisch personeel en mensen in niet-klinische rollen, van 102 NHS-trusts sinds het onderzoek in juni begon . 6.614 van deze deelnemers testten positief op COVID-19-antilichamen bij werving.

Van de 44 mogelijke herinfecties die door het onderzoek werden geïdentificeerd, werden er 2 aangeduid als ‘waarschijnlijk’ en 42 ‘mogelijk’, op basis van de hoeveelheid beschikbare bevestigende bewijzen. Als alle 44 gevallen waren bevestigd, zou dit een beschermingspercentage van 83% tegen herinfectie vertegenwoordigen, terwijl als alleen de 2 ‘waarschijnlijke’ herinfecties zouden worden bevestigd, het percentage 99% zou zijn. Verder onderzoek is gaande om dit bereik te verduidelijken.

Uit de studie bleek dat de bescherming van antilichamen na infectie gemiddeld minstens 5 maanden aanhoudt, en wetenschappers onderzoeken momenteel of de bescherming langer kan duren. Dit betekent dat veel mensen die de ziekte in de eerste golf hebben opgelopen, nu kwetsbaar kunnen zijn om het opnieuw op te lopen.

Beide ‘waarschijnlijke’ herinfecties meldden COVID-19-symptomen te hebben ondervonden tijdens de eerste golf van de pandemie, maar werden op dat moment niet getest. Beide patiënten meldden dat hun symptomen de tweede keer minder ernstig waren. Geen van de 44 mogelijke gevallen van herinfectie werd PCR- getest tijdens de eerste golf, maar alle testten positief op COVID-19-antilichamen op het moment van rekrutering voor het onderzoek.

Deze analyse vond plaats voorafgaand aan de wijdverspreide verspreiding van de nieuwe variant VOC202012 / 01, er wordt verder gewerkt in het laboratorium om te begrijpen of en in welke mate antilichamen ook bescherming bieden tegen deze variant en toekomstige analyse zal de impact van VOC202012 / 01 op symptomatische en asymptomatische infecties bij gezondheidswerkers.

De studie zal de deelnemers gedurende 12 maanden blijven volgen om te onderzoeken hoe lang de immuniteit kan duren, de effectiviteit van vaccins en in hoeverre mensen met immuniteit het virus kunnen dragen en overdragen.Lees ook:  Verdeel en heers: Macron gebruikt vakbonden tegen pensioenprotesteerders

Comments

comments