Buitenlandse media spreken schande over toeslagenaffaire en kabinet Rutte

Buitenlandse media spreken schande over toeslagenaffaire en kabinet Rutte

16 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

“De regering van premier Rutte trekt de conclusies uit een affaire over kindertoeslag waarin ongeveer 20.000 ouders ten onrechte werden afgeschilderd als fraudeurs en in grote financiële problemen terechtkwamen.” ( Focus ) Omdat ze (van 2013 tot 2019) “tienduizenden Euro aan kinderopvangsubsidies terugbetalen ”( Spiegel ). Een gastbijdrage van Elmar Forster

Afgronden openen zich: “De rechtsstaat is mislukt.” ( Dpa ) – “Ministers, ambtenaren, het Huis van Afgevaardigden en rechters” hebben het schandaal verzwegen … ( nos ) – Als zoiets in Polen of Hongarije was gebeurd … zou de EU lang geleden hebben startte een constitutioneel proces …: Zoals op basis van het Nederlandse Sargentini- rapport tegen Hongarije.

Maar zelfs daarmee zijn de afgronden nog lang niet verkend …:

Het schandaal wordt in Nederland al minimaal 10 maanden via de media ( Rtl-Nieuws en Trouw) bekend gemaakt. De officiële autoriteiten wisten het jaren eerder: “De Nationale ombudsman schreef in 2017 een vernietigend rapport.” (Rtl) “De belastingdienst had (namelijk) in gerechtelijke procedures ontlastende informatie van burgers achtergehouden”. (rtl) En zelfs “in een mislukte fraudezaak werd vervalst bewijsmateriaal misbruikt” (rtl.)

Linkse cryptoracisme, cover-up journalistiek

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) deed etnisch profileren van dubbele burgers. ( rtl ) – Een duidelijke schending van zijn eigen multicultureel vriendelijke wetten. – Maar in plaats van voor gerechtigheid te zorgen, heeft de belastingdienst disciplinaire maatregelen getroffen tegen een ambtenaar die begin 2019 als klokkenluider werd geschorst: namelijk op grond van de zwakke rechtvaardiging van “het overtreden van zijn ambtseed en het verspreiden van interne informatie”. ( rtl )

Toen in de zomer van 2019 “de Staten hard optreden tegen de ´onwettige acties van de belastingdienst” “, ontsloeg staatssecretaris Snel van Financiën: hij zou” geen signalen “hebben voor een serieuze zaak … ( rtl ) – ook al hadden” ouders letterlijk verstoten moeten worden ” toen bekend werd dat uw kinderopvangtoeslag is teruggevorderd ”. (rtl) Dit waren van alle dingen kwetsbare ouders (deels) van een “gastouderbureau”. ( rtl )

Typisch was ook de relatieve reactie van minister Wiebes van Economische Zaken (die zeer betrokken was bij het schandaal): hij voelde zich niet schuldig, maar zou “serieus verantwoordelijk” zijn. Ik wil nu oplossingen, geen probleem in Den Haag. ”( Nol ) – En hoewel het schandaal de democratische scheiding der machten doet schudden, kleineert de linkse reguliere pers: Ondanks de aanstaande verkiezingen (op 17 maart 2021) is het onwaarschijnlijk dat het ‘aftreden sporen zal vertonen achtergelaten op het teflonpantser van Rutte ”( msn ). Omdat haar partij, de VVD, nog steeds op de eerste plaats staat in de peilingen.

Op weg naar de multiculturele mislukte staat

Rutte en de linkse liberalen speelden een dubbelspel: intern, door middel van (deels niet ongerechtvaardigde?) Wrok tegen buitenlanders, en naar buiten de EU met een welkomstbeleid. Want de voorzitter van de sociaal-democratische oppositiepartij Lodewijk Asscher was verrassend afgetreden: hij was tot 2017 minister van Sociale Zaken …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Amerikaanse waanideeën over COVID-19

Nu roept zelfs de links-liberale ex-minister voor buitenlandse handel Sigrid Kaag op tot een “breuk met het verleden” om “het vertrouwen in de staat te herstellen”. (msn) Hier sluit ze zelfs aan bij de “rechtse populist” Geert Wilders: hij noemde het “onwaarschijnlijk dat de belangrijkste verantwoordelijken voor deze affaire na de verkiezingen doorgaan alsof er niets was gebeurd.” (msn)

De staat heeft zich allang overgegeven aan bendecriminaliteit: bijvoorbeeld met de moord op een advocaat , of marteling in de drugsomgeving, of de moord op de politicus Fortuyn (door een militante linkse dierenrechtenactivist) en de filmmaker Theo van Gogh (door een islamist). – Of de neiging om christelijke symbolen in de openbare ruimte te verbieden: een kerstboom werd afgeschaft door de Universiteit van Den Haag met het argument dat “De 19.000 studenten van niet-westerse afkomst verstoord konden worden door de christelijke symboliek van een versierde boom.” ( Welt) – Een kaartjescontroleur was geschorst: hij had een kruis als ketting gedragen. Het dragen van een hoofddoek is wel toegestaan. – Ondertussen is er een discussie ontstaan ​​over de afschaffing van de kerstman: immigranten beschouwen deze gewoonte als een “racistisch symbool van de blanke meerderheidscultuur”. (ibid)

Dit alles toont Nederland op weg naar een westerse multiculturele mislukte staat: in zijn essay ‘ The multicultural drama ‘ (2000) beschreef de linkse publicist Paul Scheffer de mislukte integratie van immigranten en vatte hij deze sociale hypocrisie samen: ‘ omdat het ging over waar onze dochter naar school gaat, hebben we ze naar de cursus gestuurd en niet naar de ‘weißen”schwarzen’-school. “( wereld ) Onder druk van de linkerkant antwoordde Scheffer consequent:” Maar je experimenteert niet met zijn kind . “

Rutte als verdraagzaamheid nep

 Op een foto van een agentschap werd de groen-affiene premier geënsceneerd zoals hij zichzelf graag ziet: als staatsman op de fiets : het is dezelfde nep-enscenering als Rutte’s afsnijdsels van een links-totalitair systeem: “De rechtsstaat moet zijn burgers voorop stellen bescherm de almachtige regering, en dat ging hier vreselijk mis. “( Spiegel )

Dat zou ongeveer zo zijn: Dus of hoofdbeklaagde Goebbels had getuigd voor het tribunaal van Neurenberg: “De nazi-rechtsstaat had de tegenstanders van het regime moeten beschermen tegen een almachtige regering. Dat ging vreselijk mis. “(Hoewel deze vergelijking alleen maar een hopeloze zwarte satire kan zijn … – Zoals het constant door links wordt beweerd, zoals in het” Umweltsau-schandaal “)

“Tolerantie is de ultieme deugd van een afnemende cultuur.”

(Het citaat wordt toegeschreven aan Aristoteles)

De Duitse barokdichter Andreas Gryphius studeerde tijdens de Dertigjarige Oorlog (1618 – 1648) enkele jaren in de Nederlandse universiteitsstad Leiden. Destijds werd het beschouwd als de meest vooruitstrevende van heel Europa. – In de jaren 80 van de vorige eeuw kwam Mark Rutte ook op deze universiteit terecht … – Zo’n 350 jaar geleden schreef Gryphius in zijn sonnet “Tranen van het vaderland”

“We zijn nu heel, meer dan totaal verwoest!

De brutale groep mensen heeft alle zweet en ijver en voorraden verteerd …

Maar ik zwijg er nog steeds over

wat erger dan de dood, wat erger dan de pest, en sintels en hongersnood:

Dat de schat van de ziel ook van zo velen werd afgedwongen. “

***Lees ook:  Ambtenaren van de volksgezondheid vernietigen de mensheid

Comments

comments