De Twitter- en Facebook-verboden van Trump werken

De Twitter- en Facebook-verboden van Trump werken

17 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Trump’s deplatforming heeft de verspreiding van verkeerde informatie over verkiezingen al vertraagd.

In de nasleep van de dodelijke oproer van 6 januari in het Capitool die president Donald Trump zwaar promootte op sociale media , gingen platforms als Twitter, Facebook, Snapchat en anderen uiteindelijk over tot een verbod op de president .

Het resultaat? Een plotselinge daling van de online verspreiding van verkeerde informatie over verkiezingen.

Volgens onderzoek van Zignal Labs, dat de Washington Post zaterdag meldde, daalde online verkeerde informatie over verkiezingsfraude met 73 procent in de periode van een week na het besluit van Twitter om Trump op 8 januari te verbieden.

Wat betekent dat, voor zover de verhuizing en het daarmee verband houdende opruimen van rechtse complotverslagen bedoeld waren om desinformatie in te dammen, het verbod lijkt te werken. Niet alleen is de verspreiding van desinformatie vertraagd, het onderzoek geeft ook aan dat de online discussie over de onderwerpen die aanleiding waren voor de Capitol-rel, ook is afgenomen.

“Zignal ontdekte dat het gebruik van hashtags die verband hielden met de Capitol-rel ook aanzienlijk daalde”, schrijft de Post, die het onderzoek van Zignal samenvat. “Vermeldingen van de hashtag #FightforTrump, die in de week voor de bijeenkomst op grote schaal werd ingezet op Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale mediadiensten, daalden met 95 procent. #HoldTheLine en de term ‘March for Trump’ zijn ook met meer dan 95 procent gedaald. “

Het belangrijkste argument tegen het verbieden van Trump was dat ondanks de samenzweringstheorieën, laster en verkeerde informatie die hij jarenlang verspreidde op Twitter en andere platforms, het als president van de Verenigde Staten belangrijk was voor sociale-mediabedrijven om hem vrij te laten communiceren met het publiek. .

Maar die gedachtegang werd zwakker in de weken na het verkiezingsverlies van Trump tegen Joe Biden, omdat de posten van de president steeds meer gefixeerd waren op het verspreiden van leugens over de verkiezing die van hem werd gestolen en op het aanwakkeren van onrust, waaronder het promoten van de 6 januari ‘Stop the Steal’ protest dat voorafging aan de gewelddadige overname van het Capitool.

Het breekpunt kwam uiteindelijk in de dagen na het geweld. In plaats van de relschoppers ondubbelzinnig aan de kaak te stellen, verdedigde Trump hen en schreef in een tweet die hij plaatste omdat de politie op 6 januari nog steeds probeerde het Capitool te ontruimen: venijnig weggestript. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  WAANZIN! MASKERLOOS! - 'GEWETENLOOS' - WESTVLEUGELUITBRAAK

(Uren eerder had Trump een tweet gepost waarin hij vice-president Mike Pence aanviel, zelfs als relschoppers, waarvan sommigen ‘Hang Mike Pence’ scandeerden, en kwamen gevaarlijk dichtbij de ontmoeting met de vice-president terwijl hij haastig werd geëvacueerd uit de Senaatskamer.)

Toen, op 8 januari, plaatste Trump een tweet waarin hij aankondigde dat hij niet aanwezig zou zijn bij de inauguratie van de verkozen president Joe Biden op 20 januari. Twitter schortte het account van Trump uren later permanent op en schreef in een blogpost dat zijn inauguratietweet online werd geïnterpreteerd door zijn supporters als “aanmoediging voor degenen die mogelijk gewelddadige daden overwegen, dat de inhuldiging een ‘veilig’ doelwit zou zijn, aangezien hij niet aanwezig zal zijn.”

(Facebook heeft tot dusver alleen het account van Trump opgeschort tot het einde van zijn presidentiële termijn .)

In de acht dagen sindsdien heeft Trump zijn toevlucht genomen tot het vrijgeven van tweetachtige verklaringen via de persdienst van het Witte Huis. Hij heeft de acties van Facebook, Twitter en anderen gekarakteriseerd als een aanval op de vrijheid van meningsuiting, maar op geen enkel moment heeft hij zich teruggetrokken of heeft hij zijn excuses aangeboden voor het verspreiden van verkeerde informatie over de verkiezingen – noch heeft hij de realiteit erkend dat Biden’s overwinning op hem legitiem was.

Trump heeft naar verluidt overwogen om een ​​account te openen op Parler, een socialemediaplatform dat de voorkeur geniet van conservatieven en veel extreemrechts vanwege zijn lakse benadering van het modereren van inhoud, waar extremisme floreert.

Maar Amazon liet Parler van zijn webhostingservice vallen na onthullingen dat Trump-supporters het hadden gebruikt als een forum om de Capitol-rel te organiseren, en het is onduidelijk of het ooit weer online zal komen.

Ondertussen wervelen de berichten dat Trump zijn laatste dagen in het Witte Huis geïsoleerd en verbitterd doorbrengt . Het blijkt dat het kijken naar kabelnieuws niet zo leuk is als je er geen live commentaar over kunt geven aan je tientallen miljoenen Twitter-volgers. Blijkbaar gedijt verkeerde informatie ook niet wanneer de grootste leveranciers ervan worden gedeporteerd.Lees ook:  Mark Zuckerberg's filosofie: ik denk, daarom zwendel ik

Comments

comments