Zal ‘Neerlands Hoop in bange dagen’ ontwaken na val kabinet Rutte?

Zal ‘Neerlands Hoop in bange dagen’ ontwaken na val kabinet Rutte?

17 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

We konden er op wachten. Het toeslagendrama hield de samenleving in een klein kikkerlandje al een paar jaartjes bezig. Ging uiteindelijk naar een climax toe nadat de “Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag” met een vernietigend rapport de regering naar huis stuurde. Het was de stille verwachting onder het volk. De negatieve stemming die gaandeweg was gecreëerd deed de rest. Alleen duurde het afleggen van de verantwoordelijkheid van het kabinet erg lang omdat ministers en Tweede Kamer werden gefrustreerd door een virus. Een nieuw virus dat het kabinet overviel en alle aandacht opslokte om sturend beleid te maken.

Veel om uit te leggen

Je zou het bijna vergeten dat er nog andere belangrijke dossiers lagen die de bestuurders hoofdbrekens bezorgen. Hoe ga je het volk vertellen dat de energietransitie vanuit het Klimaatakkoord veel meer kosten met zich meebrengt dan oorspronkelijk was berekend. Hoe ga je het volk uitleggen dat er door het stikstofbeleid, en dankzij een vernietigend monetair beleid met record lage rentetarieven, een enorme crisis heerst op de woningmarkt. Hoe ga je het volk voorbereiden op de gevolgen van de enorme begrotingstekorten die ons staan te wachten? Hoe ga je het volk vertellen dat ons land uit solidariteit ook verantwoordelijkheid moet nemen met betrekking tot de financiële ramp die bevriende EU-lidstaten staat te wachten. Hoe ga je over een paar jaar uitleggen dat het ingerichte Europese (corona)noodfonds en de opgetuigde EU-Bankenunie veel geld tekort komen om de boel overeind te houden.

Lees ook:  Is extreemrechts geïmplodeerd in Nederland?

De nieuwe “Central Bank Digital Currency”

Hoe ga je het uitleggen dat zonder een belangrijke donatie van het volk “onze banken” gaan omvallen en daarmee het fiduciair geldsysteem ten gronde richten waarmee we onze betalingen verrichten. Hoe ga je uitleggen dat we niet hoeven te vrezen voor een failliet van ‘Ons Geld’ maar dat we allemaal een digitale betaalrekening krijgen rechtstreeks bij de ECB. Centrale banken werken aan een alternatief voor de cryptocurrency die ze zelf uitgeven. De digitale variant op contant geld, de CBCD(Central Bank Digital Currency): https://www.geotrendlines.nl/lagarde-bitcoin-maakt-witwassen-en-andere-criminele-activiteit-mogelijk/ Voor iedere EU-burger een digitale rekening met digitale eurootjes. Geen tastbare contanten meer. “You own nothing, but you will be happy,” roeptoetert Klaus Schwab van het WEF(World Economic Forum). Eindelijk broeken zonder kontzakken. Geen broek die afzakt door dik gevulde portemonnees. Slechts één uniforme pinpas die ons overal toegang op geeft.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBig Tech neemt controle van overheid over

Hoe ga je het volk uitleggen dat ter voorkoming van misdaad en straatterreur de straten worden vol gehangen met cameraatjes die via het 5G-netwerk de nummerbordjes doorgeven van verdachte auto’s en mannetjes die vrouwtjes lastig vallen. Hoe ga je het volk uitleggen dat onze Techbedrijven de boel heel goed kunnen controleren in dit nieuwe technologische tijdperk. En zal het volk begrijpen dat op deze wijze een nieuwe machtsconcentratie, genaamd “The Big Tech” een deel van de taken overneemt van de overheid. Zal onze nieuwe regering straks netjes weten uit te leggen dat hiermee de ideale wereld voor ons open gaat. De NWO(Nieuwe Wereld Orde) die ons meeneemt in “The Great Reset”, zoals aangekondigd door het WEF. Zal een nieuw kabinet het volk kunnen uitleggen dat ons sociale systeem van inkomensverdeling, zoals verankerd in het toeslagensysteem en het fiscale stelsel, ten gunste van een betere wetstoepassing wordt vervangen door een basisinkomen. Een digitaal basisinkomen wel te verstaan.

Lees ook:  Wie de Koerden laat vallen, begaat historische blunder

“You will be happy.”

Een digitaal basisinkomen dat wordt verstrekt door de Europese Centrale Bank(ECB) via onze persoonlijke digitale eurorekening waar niet ons nationale BSN(burgerservicenummer) maar een nieuw volgnummer wordt aangehangen. Zal een nieuw kabinet het volk op een nette manier weten voor te bereiden op een nieuw technologisch tijdperk waarin het de mens makkelijk wordt gemaakt met behulp van diepgaande digitalisering en opkomende robotisering? Zodat meer vrije tijd beschikbaar komt om leuke dingen te doen. “You will be happy.” Zal het volk braaf meegaan in alle mooie beloofde ontwikkelingen van o.a. het WEF die ons bevrijden uit een moeilijke periode van vrijheidsbeperkingen door een virus. Het is toch mooi om straks weer vrij te mogen bewegen waarbij “Big Brother” over ons waakt. Een heerlijk gevoel geeft dat. Het doet mij denken aan ‘Wodan’ de waakhond die de boerderij en zijn gezin bewaakt voor indringers op het erf. Hoewel indringers niet meer kunnen bestaan in de filosofie van het WEF.

Dagdromen

En nee, mijn column is niet ontstaan door het lezen van iets teveel complottheorieën. Het is een stukje fantasie van een columnist die probeert te analyseren wat hij kan verwachten op basis van keiharde feiten die elke nuchtere denker momenteel kan waarnemen. Alleen zal de fantasie bij de ene filosoof rijker zijn dan bij de andere. Ziet u deze fantastische opmerking maar als een disclaimer. Zonder dagdromen van een columnist kan een discussieplatform als Biflatie.nl en al die andere alternatieve media niet bestaan. Benieuwd of er onder de lezers meer filosofen bestaan met misschien totaal andere fantasie en mij wakker schudden uit mijn dagdromen.

Lees ook:  Bouterse moet de gevangenis in


Comments

comments