Zomer 2021 : Alles hosanna, mits we de bevelen opvolgen van Big Tech en Big Farma

Zomer 2021 : Alles hosanna, mits we de bevelen opvolgen van Big Tech en Big Farma

17 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Net als ondergetekende zal ieder normaal mens verlangend uitkijken naar de zomer. Net als vorig jaar gaan we dan weer los. Terrassen open, volle restaurants en wachtrijen voor de kledingwinkels die hun verouderde collectie voor een habbekrats de deur uit doen. Reisbureaus met extra personeel om iedereen aan een vliegreis te helpen. En lol, de uitgestelde evenementen die weer volop bezocht worden nadat de bevolking is voorzien van een vaccin plus een plakzegel voor de spaarkaart, want er volgen meer. Alleen na de spuit er op uit! Dat wordt de slogan onder de festivalgangers. Of de invoering van een vaccinatiepas verplicht wordt valt nog te bezien. In Engeland is in 2 regio’s een proef gestart met vaccinpaspoorten als app op de telefoon. De Britse overheid  heeft 75.000 pond ter beschikking gesteld: https://www.telegraph.co.uk/technology/2021/01/12/exclusive-vaccine-passports-trialled-thousands-britons/

Weer vliegen en feesten

Of het in NL zover gaat komen wil ik niet hopen. Dat lijkt op chantage. Persoonlijk ben ik er nog niet uit of ik het vaccin neem. Welke zal ik krijgen? Heb ik keuze uit meer smaakjes? Ben de weg al kwijt uit de vele (des)informatie die op het internet rond gaat. Gelukkig hebben we een zelfbeschikkingsrecht en daarom wil ik de tijd nemen om de boel te bestuderen. Het is immers een gegeven dat er zorgen bestaan over het rijksvaccinatieprogramma, over de verstrengeling met de ‘vaccinatie-industrie’ en de mogelijke bijwerkingen op korte en langere termijn. Sta verbaasd te kijken naar de massa hysterie rondom het vaccineren maar begrijp best dat men zit te popelen om weer te kunnen vliegen en feesten. Als aan het eind van het jaar is bewezen dat het vaccin het virus heeft verslagen dan maar een landelijk applaus voor alle gevaccineerden.

Lees ook:  Een wereldgezondheidscrisis? - Dus verhoog de confrontatie en zet nucleaire bommenwerpers in

Big Farma en Big Tech zijn ook geïnjecteerd

Ik kijk nog even de kat uit de boom. Stel je voor dat er na de Britse mutatie een Duitse mutatie opduikt, of eentje met een Frans sausje die ongevoelig is voor het vaccin van Duitse makelij. Heb geen zin om voor de grap in de rij te gaan staan. We zien dat er inmiddels nieuwe behandelmethodes in de ziekenhuizen worden toegepast waar coronapatiënten baat bij hebben. Artsen geven elkaars corona ervaringen door en zouden liever waardering zien voor hun succesvolle behandelmethodes in plaats van dat de aandacht volop is gericht op het Rijksvaccinatieprogramma. Niet alle (huis)artsen zijn belegd in de aandelen van Big Farma. De Farmaceutische Industrie heeft financiële belangen bij het “hooghouden” van de corona angst. Met hun enorme winsten valt de farmaceutische industrie te rangschikken onder de grote multinationals. Net zoals de Big Tech. Big Farma en Big Tech zijn de laatste jaren ook nog flink geïnjecteerd met het goedkope geld van centrale banken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenWaar of niet waar

Daardoor zijn we versneld een nieuw technologisch tijdvak ingerold waarin de boel op z’n kop gezet wordt door (complot)theorieën en nepnieuws dat de ronde doet op de sociale media van het internet. Internet dat, zoals inmiddels duidelijk is, wordt beheerd door “The Big Tech.” De eigenaren van Twitter, Facebook, Google, Youtube etc. hebben een nieuwe vorm van surveillance kapitalisme bedacht. Met behulp van censuur en verwijderen van onwelgevallige accounts bepalen zij wat we wel en niet mogen zeggen op publieke platformen. Censuur op het internet is vooral politiek gedreven. Accounts van omstreden politici worden simpelweg verwijderd. Gaat heel makkelijk als iemand een uitspraak doet die tot geweld zou kunnen aanzetten. Hierbij wijzend op president Trump waarop toch 71 miljoen Amerikanen hadden gestemd(Biden kreeg ruim 75 miljoen). Een populistische president die afweek van de gevestigde politieke orde met een omstreden verleden. Net zoals de nieuwe president Joe Biden waarover ook schimmige verhalen de ronde doen. Wat is waar en wat is niet waar. Dat is een groot vraagteken in deze tijd dat het internet wordt vol gestouwd met nepnieuws.

Lees ook:  Het staartje van de ‘affaire’ Omtzigt

Waar blijft de vrije meningsuiting

Twitteraars die ongefundeerde berichten plaatsen die zonder verificatie worden gedeeld. Bronnen worden niet nagetrokken en feitenkennis doet er niet toe. Het roeptoeteren via Twitter en Facebook is een nieuw fenomeen in dit technologische tijdvak dat snel onder controle moet worden gebracht, althans zo denken de schatrijke Techbazen in Californië. Met hun speeltjes bepalen zij wat er wel en niet gezegd mag worden. Maar wacht even, het internet is een openbaar domein waarop we alles kunnen roepen net zoals we op straat doen of op het marktplein. Of op verjaardagvisites waar onder de borrel geanimeerde gesprekken op gang komen. Het internet is vrij nieuw en geenszins volmaakt. Sociale netwerken zijn de nieuwe digitale ruimten waar we onze meningen kunnen uiten. Waar we Rutte de huid vol schelden of Wilders onderuit halen. De conversatie tussen burgers, laag en hoog opgeleid, die onder elkaar van mening verschillen. In westerse democratieën wordt de vrije meningsuiting algemeen gerespecteerd. Overtredingen worden bestraft door de Rechterlijke macht en niet door de bazen van bijvoorbeeld onze (staats)omroepen, om maar een vergelijking te maken met de eigenaren van Twitter, Facebook en Youtube.

Niet meer te volgen

We verkeren in de overgang naar een nieuw tijdperk. Het wordt al volop geroeptoeterd door figuren die verbonden zijn aan het WEF. We staan aan de vooravond van “The Great Reset,” zo roepen ze. Dat niet alleen, het valt (toevallig) samen met de dure energietransitie die vanuit een opgelegd Klimaatakkoord op gang is gebracht. Bij mij is nu het kwartje gevallen. De huidige coronanoodtoestand hadden we een jaar geleden niet kunnen bedenken. Ook niet de rumoerige machtsovername in de VS die door polarisatie is ontspoord in een geweldsexplosie. De sociale media waren daarin slechts een middel maar niet het kwaad. Wie had deze escalatie een paar jaar geleden verwacht? De vooruitzichten in de VS zijn weinig hoopvol. Staat de VS voor een burgeroorlog? Veranderingen gaan snel in een digitaal tijdperk. Volgen we het nog?

Lees ook:  Zo verrot is de VVD en hun Premier Mark Rutte

Abonnement opzeggen

Moeten we het internet sluiten om erger te voorkomen? Onmogelijk dus, want het is een ideaal instrument voor “The Great Reset.” Als het 5G netwerk volledig is uitgerold en de cameraatjes van Chinese makelij zijn geleverd in onze westerse welvaartstaten dan komen we terecht in een nieuw technologisch Walhalla. Ach wat, ik lees teveel op het internet, het is allemaal een complot. Ik zeg het abonnement bij mijn provider op en u leest mijn columns wel in de krant. Misschien een artikeltje in “Gezond Verstand.” https://gezondverstand.eu/over-ons/

GWComments

comments