De belegering (nieuwe video’s tonen geweld in het Capitool)

De belegering (nieuwe video’s tonen geweld in het Capitool)

18 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Dit was veel angstaanjagender dan we aanvankelijk dachten. Ze kwamen heel, heel dicht bij het feit dat ze wetgevers pijn konden doen of ze konden gijzelen. Gezien wat ze met de politie hebben gedaan, twijfel ik er niet aan dat ze het zouden hebben gedaan.

Deze video, samengesteld door de Washington Post, is een must see.

Toen Luke Mogelson op 6 januari de toespraak van president Donald Trump in de National Mall in Washington DC bijwoonde  , was hij voorbereid op de mogelijkheid dat er die dag geweld zou uitbreken. Mogelson , een ervaren oorlogscorrespondent en een bijdragende schrijver bij  The New Yorker , had de afgelopen tien maanden verslag uitgebracht over de radicale rand van Trump-aanhangers, van anti-lockdown-milities tot fascistische groeperingen zoals de Proud Boys.

Na de verkiezingsdag interviewde hij Trump-aanhangers die op de stembiljetten waren verschenen en die de leugens van de president geloofden dat de resultaten waren “opgetuigd” en dat zijn overwinning was “gestolen”. Bij een pro-Trump-bijeenkomst na de verkiezingen in Washington was Mogelson getuige van racistisch geweld tegen zwarte inwoners van de hoofdstad van het land. Bij een ander evenement zag hij hoe de presentator van het blanke supremacistische webprogramma “America First” verklaarde: “Onze Founding Fathers zouden de straat op gaan en indien nodig zouden ze dit land met geweld terugnemen. En dat is waar we op voorbereid moeten zijn. ”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNa de opruiende toespraak van Trump volgde Mogelson de aanhangers van de president terwijl ze het Amerikaanse Capitool binnendrongen, waarbij hij de camera van zijn telefoon gebruikte als een notitieblok voor een verslaggever. Wat volgt is een video met een deel van die onbewerkte beelden. Mogelson gebruikte dit materiaal tijdens het schrijven van zijn panoramische, definitieve rapport, “ Among the Insurrectionists, ”Die het tijdschrift vrijdag online plaatste. (Het verschijnt in druk in het nummer van 25 januari.) Zijn proza ​​geeft levendig weer hoe de woedende woede en het geweld van de aanvankelijke breuk van het Capitool werd gevolgd door een griezelig stil en surrealistisch intermezzo in de Senaatskamer, waar Mogelson toekeek hoe mensen door bureaus snuffelden en poseren voor foto’s. Hoewel het beeldmateriaal oorspronkelijk niet bedoeld was voor publicatie, documenteert het een historische gebeurtenis en dient het als een viscerale aanvulling op Mogelsons indringende, verhelderende rapport.

Crooks and Liars heeft deze:

Vloggers Walter Masterson en JP Scattini gingen undercover tijdens de StopTheSteal-rally om een ​​naar hun mening een komische video te maken, maar die werd in realtime al snel veel donkerder en enger.

Ze zetten een OAN-marker op hun microfoon, trokken een Trump-vlag, Trump-hoeden en vlaggenmaskers aan en begonnen mensen te interviewen. Het duurde niet lang voordat ze beseften dat ze aan de rand van een boze, slecht geïnformeerde menigte stonden. Tegen de tijd dat het gepeupel het Capitool was binnengedrongen, realiseerden ze zich dat dit geen gewone bijeenkomst was, er was niets grappigs aan en ze moesten daar wegkomen.

Onderweg boden mensen zich vrijwillig aan om hun video’s te geven omdat ze dachten dat ze bij OAN waren.

‘Ze hebben zoveel verkeerde informatie gekregen. Dit zijn mensen die me vertellen dat Fox liberale propaganda is ”, zegt Scattini aan het eind.

“Ik had iemand die tegen me zei: ‘Je weet dat het een trieste dag is waarop Alex Jones de meest vertrouwde stem in de kamer is’, ‘vervolgde hij. “Dit is iemand die inzag dat Alex Jones gek is, maar nog steeds niet vertrouwde dat hij kon geloven dat iemand anders echt nieuws zou krijgen.”

Bekijk de hele video. Het is lang, maar het is, op geen enkele na, de beste weergave van hoe het recht de geest van hun eigen basis heeft bedorven.Comments

comments