De oproep komt van binnenuit het Capitool

De oproep komt van binnenuit het Capitool

18 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De FBI zal alle 25.000 troepen van de Nationale Garde die voorafgaand aan de inauguratie naar Washington DC komen , onderzoeken, uit angst voor een mogelijke aanval van binnenuit.

Volgens de Associated Press zijn er tot nu toe geen aanwijzingen voor opstandige plannen en heeft het doorlichtingsproces geen rode vlaggen opgeleverd . Maar legersecretaris Ryan McCarthy vertelde het persbureau dat ambtenaren zich voorbereiden op de mogelijkheid van een inside-job.

“We doorlopen het proces voortdurend en kijken als tweede, derde naar elk van de personen die aan deze operatie zijn toegewezen,” vertelde McCarthy aan de AP . “We moeten ons ervan bewust zijn en we moeten alle mechanismen invoeren om deze mannen en vrouwen die dergelijke operaties zouden ondersteunen grondig te onderzoeken.”

Ambtenaren zeiden dat het proces begon zodra de eerste troepen van de Nationale Garde vorige week in het Capitool aankwamen, en dat het klaar staat om te worden voltooid op de inauguratiedag (zoals je zeker zou hopen).

Generaal Daniel R. Hokanson, hoofd van het National Guard Bureau, zei dat individuele wachttroepen en commandanten de opdracht hebben gekregen om elke extremistische houding die hun collega’s uiten, te melden. “Als er enige aanwijzing is dat een van onze soldaten of piloten dingen uitdrukt die extremistische opvattingen zijn, wordt deze ofwel overgedragen aan de wetshandhaving ofwel onmiddellijk behandeld met de commandostructuur”, zei hij.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat hebben de Biden's in Oekraïne uitgespookt?

Ik kan niet zeggen dat ik dit allemaal erg geruststellend vind! Het doorlichtingsproces is ogenschijnlijk een goede zaak, maar het is ook een bewijs van een veel dieper probleem dat niet kan worden opgelost met deze last-minute maatregelen. We zagen het eerder deze maand van dichtbij, toen sommige politieagenten sympathie leken te betuigen met de Trump-supporters die het Capitool bestormden, waardoor ze het gebouw met schijnbaar gemak konden betreden , selfies mee namen en MAGA-hoeden opdeden. Om het in horrorfilms te zeggen: het telefoontje kwam van binnen uit het Capitool.

“Nogmaals, we werden eraan herinnerd dat de aanwijzing van een vreedzaam protest er een is die gemaakt is door de politie en de staat”, schreef Melissa Gira Grant voor The New Republic op de dag van de aanslagen. ‘Er is eigenlijk geen sprake van het bewaren van de vrede als er maar één kant is. Wat we hebben gezien in het Capitool is geen opstand; het is een alliantie. “

De wetshandhaving van het land berust op een fundament van blanke suprematie, en het is dan ook geen verrassing dat degenen die aan dit systeem deelnemen, proberen de principes ervan toe te passen wanneer ze elke dag naar hun werk gaan. Als je dit pas een week voor de inauguratie herkent, ben je te laat.Lees ook:  Hoe de meeste Amerikanen de voorkeur geven aan corruptie

Comments

comments