De twee gezichten van het Amerikaanse rijk

De twee gezichten van het Amerikaanse rijk

18 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Het inauguratie-evenement van Biden / Harris wordt een met  sterren bezaaide viering  van een  ongekende  vijf dagen, een duizelingwekkende orgie van opwinding in een moorddadig oligarchisch imperium met een nieuw gezicht achter de balie na het beloven van rijke donateurs dat er  niets fundamenteel zal veranderen .

Dit komt op een moment dat  Amerikanen nu melden  dat ze bedrijven meer vertrouwen dan dat ze hun eigen regering of media vertrouwen, wanneer experts   in  The New York Times vrolijk verkondigen  dat ‘CEO’s de vierde tak van de regering zijn geworden’ terwijl ze druk uitoefenen op de hele regering. politiek systeem om Biden soepel te installeren, wanneer  de belangrijkste kandidaat  voor de antitrustdivisie van het ministerie van Justitie een overblijfsel van Obama is die van de administratie naar zowel Amazon als Google ging werken, en wanneer Amerikanen worden  gestimuleerd om  een toenemend aantal autoritaire veranderingen voor hun eigen bestwil.

En deze manische viering en de toenemende brutaliteit van de bedrijfsmacht liggen natuurlijk op een onophoudelijke rivier van menselijk bloed, terwijl het wereldomspannende rijk elke natie die het ongehoorzaam is, blijft verpletteren om een ​​blijvende onbetwiste planetaire hegemonie te verzekeren.

Maar goed, ze hebben tenminste het fascisme weggestemd.

No Title

Star-Studded Biden/Harris Inaugural Events To Stretch Over 5 Days, Celebrate “America United” https://t.co/Q7176rbC8I

Het Amerikaanse imperium is lelijk en griezelig. Hoe meer je ernaar kijkt,  hoe lelijker en enger het wordt . Daarom wordt er zoveel moeite gedaan om te voorkomen dat het publiek er rechtstreeks naar kijkt.

Het Amerikaanse imperium heeft twee gezichten: de ene is geworteld in de westkust en de andere in het oosten. Het eerste gezicht, dat ontspringt uit Hollywood, toont de wereld een grijnzende plastic glimlach die laat zien hoe leuk en prachtig en rechtvaardig Amerika is en hoe al zijn systemen prima werken. Het tweede gezicht, dat ontspringt uit DC, Arlington en Langley, heeft wilde ogen en is bedekt met bloed.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Omzigt-gate storm in een theekopje: Nederlanders zijn niet goed in politieke schandalen

Net als bij elk ander monster met twee gezichten, hangt het gezicht dat je ziet af van waar je staat.

Als je in rijke westerse landen of in de VS zelf woont, krijg je meestal het eerste gezicht te zien. De kunstmatige cultuurpijplijn loopt van Hollywood naar de rest van de wereld en zorgt ervoor dat iedereen het Amerikaanse leven ziet als leuk, plezierig en boordevol hilarische reacties, afgewisseld met de seksuele aandacht van mooie vrouwen en slechteriken in gesmolten lava trappen. Freedom and Democracy ™ ️. Het kapitalisme werkt helemaal. Je kunt erop vertrouwen dat deze jongens de wereld leiden. Nieuws om elf uur.

Als je in het Midden-Oosten, Azië of het Zuiden woont, is de kans veel groter dat je het tweede gezicht tegenkomt. Het met bloed bespatte gezicht. Het gezicht van moord. Het gezicht van tirannie. Het gezicht wiens acties niets anders zijn dan een eindeloze  oorlog tegen ongehoorzaamheid , waarbij elke regering die probeert aan te dringen op haar eigen nationale, militaire, hulpbronnen, commerciële of financiële soevereiniteit met alle mogelijke middelen in de grond wordt geslagen totdat ze ofwel instort of eraan voldoet .

No Title

This week in 1968, the US launched Operation Niagara in Vietnam, 66 straight days of carpet bombing, unleashing “the most concentrated application of aerial firepower in the history of warfare”, killing 15,000 Vietnamese. pic.twitter.com/hzZ62B8BT5

Het rijk heeft beide gezichten nodig. Zonder het moordgezicht zou het niet als een rijk kunnen bestaan. Zonder het grijnzende gezicht zou het publiek nooit instemmen met het moordgezicht.

Mensen die het middelpunt van een moorddadig rijk bewonen, zijn zich historisch gezien niet bewust van de gruwelijke aard ervan. Vroeger was dat omdat informatie gemakkelijk toegankelijk was. Tegenwoordig is dat omdat informatie gemakkelijk te manipuleren en te vervormen is. Dat is het enige verschil tussen dit moorddadige rijk en dat van weleer. Dat en het feit dat deze zwaait met wapens die de wereld met toenemende roekeloosheid kunnen beëindigen  .

De mensheid zal geen gezondheid en harmonie kennen totdat ze de waarheid kent. Totdat we collectief tot een heldere afrekening komen met wat er gaande is in onze wereld, in onze naties, in onze samenleving en in onszelf. De beweging naar een gezonde wereld is een beweging  om ons bewust te worden van dingen waarvan we ons voorheen niet bewust waren . In dit geval betekent dit als eerste stap collectief achter dat grijnzende plastic masker kijken naar de kolkende doodsmachine eronder.

 

Lees ook:  Waarom maskers een religieuze kwestie zijn


Comments

comments