Een medewerker van Rudy Giuliani vertelde een voormalige CIA-officier dat een Trump-pardon ‘$ 2 miljoen zou kosten

Een medewerker van Rudy Giuliani vertelde een voormalige CIA-officier dat een Trump-pardon ‘$ 2 miljoen zou kosten

18 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Een medewerker van Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van president Donald Trump, vertelde een voormalige CIA-officier die een presidentieel gratie zocht dat Giuliani zou kunnen helpen er een te regelen voor $ 2 miljoen, meldde The New York Times zondag.

  • Een medewerker van Rudy Giuliani vertelde een voormalige CIA-agent die een presidentieel gratie zocht dat Giuliani kon helpen om er een te regelen voor $ 2 miljoen, meldde The New York Times .
  • Giuliani betwistte het verhaal van de ex-CIA-officier en vertelde The Times dat het helpen van iemand om gratie te krijgen een belangenconflict zou zijn.
  • The Times meldde dat verschillende mensen met banden met president Donald Trump grote sommen geld hadden geaccepteerd van mensen die gratie zochten.

Het detail kwam als onderdeel van een uitgebreid Times- rapport waarin werd aangegeven dat verschillende mensen die dicht bij de president stonden grote sommen geld hadden ingezameld in ruil voor het helpen van mensen om gratie te zoeken.

John Kiriakou, de voormalige CIA-agent, werd in 2012 veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf wegens het bekendmaken van de identiteit van een collega-officier die betrokken was bij waterboarding. Kiriakou vertelde The Times dat hij gratie had aangevraagd via andere mensen met connecties met de president – om een ​​pistool te dragen en toegang te krijgen tot zijn pensioen – maar dat het onderwerp aan de orde kwam tijdens een niet-gerelateerde drankzuchtige ontmoeting met Giuliani en zijn medewerkers bij de Trump International Hotel in Washington, DC.

Kiriakou vertelde The Times dat op een gegeven moment, toen Giuliani naar het toilet ging, een van de aanwezigen op de vergadering zei dat Giuliani kon helpen, maar dat “het $ 2 miljoen gaat kosten – hij zal twee miljoen dollar willen.”

Een medewerker van Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van president Donald Trump, vertelde een voormalige CIA-officier die een presidentieel gratie zocht dat Giuliani zou kunnen helpen er een te regelen voor $ 2 miljoen, meldde The New York Times zondag.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Is er een verband, of is het zuiver toeval?

Het detail kwam als onderdeel van een uitgebreid Times- rapport waarin werd aangegeven dat verschillende mensen die dicht bij de president stonden grote sommen geld hadden ingezameld in ruil voor het helpen van mensen om gratie te zoeken.

John Kiriakou, de voormalige CIA-agent, werd in 2012 veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf wegens het bekendmaken van de identiteit van een collega-officier die betrokken was bij waterboarding. Kiriakou vertelde The Times dat hij gratie had aangevraagd via andere mensen met connecties met de president – om een ​​pistool te dragen en toegang te krijgen tot zijn pensioen – maar dat het onderwerp aan de orde kwam tijdens een niet-gerelateerde drankzuchtige ontmoeting met Giuliani en zijn medewerkers bij de Trump International Hotel in Washington, DC.

Kiriakou vertelde The Times dat op een gegeven moment, toen Giuliani naar het toilet ging, een van de aanwezigen op de vergadering zei dat Giuliani kon helpen, maar dat “het $ 2 miljoen gaat kosten – hij zal twee miljoen dollar willen.”

Volgens The Times ging Kiriakou niet op het aanbod in.

‘Ik lachte. Twee miljoen dollar – ben je gek?’ Vertelde Kiriakou. “Zelfs als ik twee miljoen dollar zou hebben, zou ik het niet uitgeven om een ​​pensioen van $ 700.000 terug te krijgen.”

Een vriend van Kiriakou meldde de ontmoeting bij de FBI, verontrust dat Giuliani mogelijk presidentiële gratie zou verkopen, meldde The Times. Maar Giuliani betwistte het idee dat hij dit deed en vertelde de uitlaatklep dat hij zich de bijeenkomst die Kiriakou had beschreven niet herinnerde en dat het werken aan clementiezaken terwijl hij als advocaat van de president werkte een belangenconflict zou vormen.

The Times meldde dat meerdere mensen met banden met Trump, waaronder zijn voormalige advocaat John Dowd en zijn voormalige campagneadviseur Karen Giorno, tienduizenden dollars aan betalingen hadden geaccepteerd van mensen die gratie zochten. Er stond dat er geen bewijs was dat Trump zelf geld had gekregen.

Presidenten beginnen routinematig aan gratiezucht als ze zich voorbereiden om hun ambt te verlaten, maar Trump, die zelden de normen volgt, heeft de hitte opgevangen door gratie te gebruiken, voornamelijk om zijn bondgenoten, mede-Republikeinse politici en mensen die dicht bij zijn familie staan ​​te belonen.Lees ook:  Het bewijs: vermeende klimaatrampen worden niet door de mens veroorzaakt - groene EU leugens onthuld

Comments

comments