Waarom onderzoekt de FBI de Nationale Garde voorafgaand aan de inauguratie?

Waarom onderzoekt de FBI de Nationale Garde voorafgaand aan de inauguratie?

19 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Het legitimeren van leden van de Nationale Garde voorafgaand aan nationale speciale veiligheidsevenementen is routine.

De FBI onderzoekt alle 25.000 troepen van de Nationale Garde die de taak hebben de inauguratie van de verkozen president Joe Biden en de verkozen vice-president Kamala Harris op 20 januari veilig te stellen, uit angst voor een gecoördineerde aanval van binnenuit, aldus de Associated Press .

Uit onderzoek naar de opstand van 6 januari in het Capitool is gebleken dat wetshandhavers erbij betrokken waren: van bijna 30 beëdigde officieren is bekend dat ze op zijn minst hebben deelgenomen aan de bijeenkomst die voorafging aan de rel, terwijl andere officieren werden gearresteerd vanwege hun betrokkenheid bij de opstand zelf. . En een paar leden van de Nationale Garde zijn gearresteerd in verband met de aanval op het Capitool, meldde de AP, waaronder Virginia National Guard Cpl. Jacob Fracker .

Na de aanval op het Capitool werden 25.000 troepen van de Nationale Garde gevraagd bij het Capitool om de inauguratiebeveiliging te bieden en om te waken tegen verdere rellen. Legersecretaris Ryan McCarthy vertelde de AP dat functionarissen “zich bewust zijn van de potentiële dreiging” die zou kunnen ontstaan ​​vanuit de Garde, en instrueerde commandanten om “op hun hoede te zijn voor eventuele problemen binnen hun gelederen”.

Doorlichting, die ongeveer een week geleden begon, omvatte een screening voordat hij naar Washington reisde en een antecedentenonderzoek “verbeterd met meer screening”, vertelde generaal-majoor William Walker aan ABC News . Walker voegde eraan toe dat het verbeterde proces de geheime dienst en de FBI omvat. Tot dusverre heeft het hele doorlichtingsproces geen rode vlaggen opgeleverd, zei de AP.

Terwijl de publicatie het doorlichtingsproces beschreef als een “enorme onderneming”, vertelde een woordvoerder van het National Guard Bureau maandag aan Vox dat het lopende doorlichtingsproces een normale procedure is en sensationeel wordt gemaakt.

“Dit is een normaal onderdeel van elke inauguratie,” vertelde majoor Matt Murphy aan Vox. “Het is het normale aanmeldingsproces voor iedereen die de inauguratie bijwoont, of dat nu journalisten, assistenten of cateringpersoneel is, en toegang heeft tot het gebied.”

Het aanmeldingsproces voor de inauguratie is routine. Maar voor 25.000 troepen is het ongekend.

Wat dit jaar anders is, is het aantal troepen van de Nationale Garde, en daarmee de tijd die het kost om iedereen te onderzoeken. Maandag waren er meer dan 21.500 leden van de Nationale Garde op de grond in DC, met troepen die van zelfs Guam kwamen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  AMERIKA aan de vooravond van een burgeroorlog: ONGEACHT WIE de verkiezing wint, er zal GEEN vreedzame machtsoverdracht zijn

Onder normale omstandigheden dienen ongeveer 8.000 tot 10.000 leden van de Nationale Garde bij de inauguratie om te helpen met de logistiek – inclusief het leiden van het verkeer en het begeleiden van mensen op het terrein – en voor het bemannen van veiligheidscontroles. “Wat de zorg baart, is het enorme aantal troepen dat werd aangevraagd door de federale agentschappen”, zei Murphy. “Het inlogproces door de FBI of de geheime dienst is routinematig, maar dit jaar hebben we toevallig 25.000 extra troepen nodig om het te hebben.”

Zoals Alex Ward van Vox meldde , hebben functionarissen niet direct uitgelegd waarom 25.000 troepen van de Nationale Garde nodig waren om een ​​situatie te voorkomen vergelijkbaar met wat er op 6 januari plaatsvond. Het enige dat publiekelijk bekend is, is dat federale veiligheidsfunctionarissen hebben gezegd dat ze reden tot bezorgdheid hebben. In een briefing met Mike Pence afgelopen donderdag zei FBI-directeur Christopher Wray: “We zien een groot aantal verontrustende online chatter – dat is de beste manier om het te omschrijven – over een aantal gebeurtenissen rond de inauguratie.”

Tot nu toe heeft de beveiliging geleid tot enkele arrestaties: in het weekend werden drie mensen gearresteerd en vastgehouden door de politie bij veiligheidscontroles in DC in de buurt van het Capitool, twee voor het bij zich hebben van niet-geregistreerde of niet-goedgekeurde wapens.

Wat betreft de dreiging van een aanval van binnenuit, vertelde Murphy aan Vox dat er een specifiek proces is dat de Nationale Garde volgt waarbij altijd federale agentschappen betrokken zijn geweest.

“Als er een ongepaste associatie of uitspraken zijn gedaan door serviceleden, is het eigenlijk een federale instantie die de National Guard Bureau informeert dat deze persoon mogelijk ongepaste dingen zegt of ongepaste dingen plaatst.” Zodra het federale agentschap het National Guard Bureau op de hoogte stelt, brengt het bureau het lokale commando op de hoogte en voeren ze een onderzoek uit. Voor de inauguratie zal de FBI bepalen wat er gebeurt als ze een bedreiging identificeren.

Maar het proces is niets bijzonders, vooral niet voor evenementen op nationaal veiligheidsniveau zoals de inauguratie of de Super Bowl, beweerde Murphy.

De DC National Guard geeft ook aanvullende training aan servicemedewerkers als ze in het district aankomen – en een deel van die training omvat het kijken naar collega’s. Leden krijgen te horen dat als ze “iets zien of horen dat niet gepast is”, ze dit moeten melden aan hun commandostructuur.

Deze unieke voorbereiding is bedoeld als aanvulling op de jaarlijkse training van de bewakers in het Threat Awareness and Reporting Program (TARP); dat programma vereist dat personeel alle informatie rapporteert over bekend of vermoed extremistisch gedrag dat een bedreiging zou kunnen zijn voor het ministerie van Defensie of het land, volgens een verklaring per e-mail van een woordvoerder van het leger.

De verklaring zei ook: “Er is geen plaats voor extremisme in het leger en we zullen elk rapport afzonderlijk onderzoeken en passende maatregelen nemen. Elke soort activiteit die geweld, burgerlijke ongehoorzaamheid of een schending van de vrede inhoudt, kan strafbaar zijn volgens de Uniform Code of Military Justice of onder de staats- of federale wetgeving. “Lees ook:  Order Out of Chaos: wie zal 'president Biden' vervangen?

Comments

comments