VS bereikt een grimmige mijlpaal van 400.000 COVID-sterfgevallen voordat Trump het kantoor verlaat

VS bereikt een grimmige mijlpaal van 400.000 COVID-sterfgevallen voordat Trump het kantoor verlaat

20 januari 2021 1 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten hebben deze week opnieuw een grimmige mijlpaal bereikt, aangezien het sinds het begin van de pandemie meer dan 400.000 doden als gevolg van het coronavirus heeft geregistreerd.

Volgens cijfers van NBC News werden begin dinsdag meer dan 400.103 doden toegeschreven aan COVID-19. Bovendien hebben meer dan 24 miljoen Amerikanen positief getest op COVID sinds het begin van de crisis in de Verenigde Staten.

Het is bijna een volledig jaar geleden sinds het eerste geval van coronavirus werd vastgesteld in de VS, dat plaatsvond op 21 januari 2020. De eerste bevestigde dood door coronavirus vond iets meer dan een maand later plaats, eind februari 2020.

Amerikanen maken zich nog steeds grote zorgen over de pandemie. Volgens een recente peiling van ABC News / Washington Post zei slechts 11 procent van de respondenten dat de virusuitbraak “volledig” of “grotendeels” onder controle was, terwijl 88 procent zei dat het slechts “enigszins” of “helemaal niet” onder controle was. momenteel.

Veel Amerikanen, zo bleek ook uit de peiling, zeggen dat het leiderschap, met name van president Donald Trump, ontbreekt. Slechts 38 procent van de Amerikanen is het eens met de manier waarop Trump de coronaviruspandemie heeft aangepakt, een aantal dat verband houdt met zijn laagste goedkeuringsclassificatie sinds de ABC News / Washington Post- peiling de vraag in maart begon te stellen. Negenenvijftig procent van de Amerikanen keurt de manier waarop hij de pandemie heeft aangepakt af.

Vanaf het begin en tot het einde van zijn presidentschap heeft Trump consequent de dreiging van het coronavirus voor het grote publiek gebagatelliseerd. Zo beschreef hij in februari de vrees voor het coronavirus in plaats van de mogelijkheid van een pandemie serieus te nemen als een ‘nieuwe hoax’ die door de Democraten en de media tegen hem werd opgedreven om hem er slecht uit te laten zien.

Ook eind februari ging Trump tegen de mening van verschillende gezondheidsdeskundigen in en suggereerde dat het aantal geïdentificeerde gevallen de komende dagen eerder zou afnemen dan toenemen.

“Als je 15 mensen hebt, en de 15 zullen binnen een paar dagen bijna nul zijn, dat is een behoorlijk goed werk dat we hebben gedaan”, zei Trump op 27 februari en gaf zichzelf een pluim voor hoe hij had gehandeld dingen tot op dat punt.

Dat is natuurlijk niet gebeurd – het virus bleef zich in een alarmerend tempo verspreiden. De opmerkingen die de president maakte aan de ervaren journalist Bob Woodward leken te suggereren dat hij wist dat dit ging gebeuren .

In opnames van interviews tussen Woodward en Trump die de eerste afgelopen zomer uitbracht, zei Trump dat hij met opzet de dreiging van het virus voor het land bagatelliseerde, en gaf toe dat het dodelijker zou zijn dan de griep, in tegenspraak met verklaringen die hij had afgelegd aan de pers en op Twitter.

“Ik wilde het altijd afzwakken”, vertelde Trump Woodward in een interview dat half maart werd opgenomen. “Ik speel het nog steeds graag af, want ik wil geen paniek veroorzaken.”

Bezorgdheid over paniek was waarschijnlijk niet het enige waar Trump aan dacht, aangezien hij ook aangaf dat zijn opmerkingen over het virus gericht waren op zijn politieke toekomst, en zijn onwil om de pandemie serieus te nemen leek verband te houden met zijn zorgen over zijn herverkiezing.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De onrust, de gevolgen en wat Trump ermee doet

Binnen een week na de “15 Days to Slow the Spread” -campagne van het Witte Huis, die op 16 maart begon, had Trump al aangegeven dat hij een andere richting wilde inslaan door in hoofdletters te tweeten : “WE KUNNEN DE GENEZING NIET ERGER ZIJN DAN DE PROBLEEM ZELF. ” Twee dagen later gaf Trump de media de schuld van het proberen de economie gesloten te houden om hem politiek pijn te doen.

“De LameStream Media is de dominante kracht in mijn poging ons land zo lang mogelijk gesloten te houden in de hoop dat het mijn verkiezingssucces zal schaden” , zei hij in een tweet op 25 maart .

Trump heeft Amerikanen ook ontmoedigd om stappen te ondernemen die worden aanbevolen door volksgezondheidsdeskundigen om de verspreiding van COVID-19 te beperken. In een Wall Street Journal- interview in juni sprak de president de mening uit dat het dragen van maskers een persoonlijke belediging voor hem was , gedragen door degenen die tegen zijn presidentschap waren, uit wrok jegens hem. Trump uitte ook regelmatig twijfels over de werkzaamheid van maskers, in dat interview en daarna.

Mensen “leggen hun vinger op het masker en ze nemen ze af, en dan beginnen ze hun ogen aan te raken en hun neus en hun mond aan te raken. En weten ze dan niet hoe ze het hebben gevangen? ” Zei Trump.

Een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek heeft aangetoond dat maskers inderdaad werken om de verspreiding van coronavirus te stoppen. Ze zijn niet alleen gunstig voor iedereen in de buurt van de maskerdrager, ze helpen ook om de verspreiding van het virus naar degenen die maskers dragen te stoppen.

Ondanks het bewijs dat aantoont dat maskers effectief zijn, draagt ​​Trump ze zelden in het openbaar en heeft hij verschillende campagnebijeenkomsten en evenementen georganiseerd in het Witte Huis waar zijn aanhangers te zien waren, vaak verpakt in krappe ruimtes, zonder gezichtsmasker. Deze gebeurtenissen hadden waarschijnlijk ernstige gevolgen: volgens één onderzoek waren 18 campagnebijeenkomsten die Trump organiseerde verantwoordelijk voor de aan het coronavirus gerelateerde sterfgevallen van ten minste 700 personen .

Het falen van de regering-Trump om de verspreiding van het coronavirus naar behoren te beheersen, zal verstrekkende gevolgen hebben, zelfs nu de verkozen president Joe Biden deze week de functie van president zal overnemen. Zelfs met het oog op een snelle uitrol van vaccins in de komende maanden, laat een gezondheidsmodel van het Institute for Health Metrics and Evaluation aan de Universiteit van Washington zien dat naar verwachting tegen 1 mei nog eens 166.000 Amerikanen zullen sterven aan COVID-19. jaar.

Dat aantal zou echter met meer dan 30.000 doden kunnen worden verminderd als maskers universeel zouden worden gedragen. Biden heeft gezegd dat hij het promoten van het dragen van een masker tot een prioriteit zal maken van zijn eerste 100 dagen in functie .Lees ook:  Hoe moeten we verder in een post-planet lockdown

Comments

comments