De komende twee jaar zal de democratische partij in haar meest transparante vorm zijn

De komende twee jaar zal de democratische partij in haar meest transparante vorm zijn

22 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Joe Biden is nu de president van de Verenigde Staten van Amerika. Zijn  uitvoerende bevelen op de eerste dag  hadden prioriteit moeten geven aan het beëindigen van de ergste crisis ter wereld in Jemen, een oorlog die hij  voerde om de  Amerikaanse betrokkenheid te beëindigen , maar dat gebeurde niet.

Het beëindigen van de Amerikaanse deelname aan de genocide in Jemen had op de eerste dag kunnen en moeten beginnen. In These Times  meldde het volgende  in november (nadruk toegevoegd):

Een ding dat Biden kan doen, te  beginnen op de eerste dag , is een einde maken aan de betrokkenheid van de VS bij de oorlog in Jemen – betrokkenheid die hij heeft helpen initiëren. ‘ Op bevel van de uitvoerende macht, Zou Biden het Pentagon ertoe kunnen brengen het delen van inlichtingen voor de luchtaanvallen van de Saoedische coalitie te beëindigen, de logistieke ondersteuning stop te zetten en een einde te maken aan de overdracht van reserveonderdelen die Saoedische oorlogsvliegtuigen in de lucht houden, ”Hassan El-Tayyab, hoofd lobbyist voor het Midden-Oostenbeleid Wetgeving, een vooruitstrevende organisatie, vertelt In These Times. ‘Hij zou de humanitaire hulp aan Noord-Jemen kunnen herstellen. Hij zou zijn macht als president kunnen gebruiken om druk uit te oefenen op andere landen die de Saoedische coalitie steunen – zoals Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada – en hen ertoe te brengen dit voorbeeld te volgen. Hij zou het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen laten stoppen met alle wapenverkopen aan Saoedi-Arabië, tenzij ze aan bepaalde criteria voldoen. “

Biden deed geen van deze dingen,  wat, hoewel niet verrassend, toch niet te verontschuldigen is. Dit is geen tienjarig infrastructuurplan waar we het over hebben, dit is de ergste massale gruweldaad op onze hele planeet en het moet met evenredige urgentie worden behandeld. Deze regering heeft er bewust voor gekozen de deelname van de VS aan die gruweldaad niet zo snel mogelijk te beëindigen, wat een onvergeeflijke beslissing zal blijven, zelfs als de oorlog in Jemen uiteindelijk later wordt beëindigd.

Lees ook:  QAnon begrijpen: wat zit er achter de complottheorie die Amerika opeet?

In plaats van Biden te grillen over zijn beslissing om geen prioriteit te geven aan zijn belofte om de oorlog in Jemen te beëindigen,  wat elke echte journalist zou doen , stelt de pers  hem domme onzinvragen  over de vraag of hij “het land kan verenigen”.

No Title

CNN keeps screaming at Biden “can you unite the country” and he keeps ignoring them. Hilariously dumb question, even funnier reaction.

In de aanloop naar de inauguratie van Biden werden we getrakteerd op enkele hoorzittingen van de Senaat over zijn kabinetskeuzes, waarin we hoorden dat deze regering   de moorddadige staatsgreep van Trump in Venezuela zal voortzetten , dat ze de opruiende beslissing  van Trump om de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te hebben , zal  handhaven . dat het herleven van de nucleaire deal met Iran nog  lang niet  zal gebeuren en eerst  overleg met Israël vereist , en dat het   de escalaties van de koude oorlog tegen China zal voortzetten .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn een van de meer bizarre vertoningen in de hoorzittingen van de Senaat verdedigde Biden’s kandidaat om het ministerie van Buitenlandse Zaken Tony Blinken te leiden zijn steun voor de rampzalige interventie in Libië tijdens zijn tijd in de regering-Obama door  de nasleep ervan te wijten aan Muammar Gaddafi , de leider die werd verminkt tot dood op straat na een door de VS geleide interventie om hem te verdrijven.

Lees ook:  Winsten über Alles! Amerikaanse bedrijven en Hitler

“Dit is wat ik denk dat we verkeerd hebben ingeschat,” zei Blinken. “We waardeerden het feit niet ten volle dat een van de dingen die Gaddafi in de loop der jaren had gedaan, was ervoor te zorgen dat er geen mogelijke rivaal voor zijn macht was, en als gevolg daarvan was er geen effectieve bureaucratie, geen effectief bestuur in Libië met om te werken als hij weg was. “

Met “toen hij weg was” bedoelt Blinken toen hij dood was, omdat de Verenigde Staten hem hielpen vermoorden na een interventie op  basis van leugens . Hij verdedigt zijn streven naar een interventie die heeft  geleid tot een mislukte staat  waar mensen als slaven worden verkocht door te zeggen dat als Gaddafi zijn land beter had geleid, het niet zou zijn ingestort in geweld en chaos toen de regering-Obama hem vermoordde.

Dit is als een bijlmoordenaar die zijn daden de schuld geeft van de slechte huishouding van zijn slachtoffer. De brutaliteit waarmee imperialistische handlangers alle verantwoordelijkheid voor hun daden van zich af kunnen schudden, zal nooit ophouden te verbazen.

No Title

At Senate confirmation hearing, Secretary of State nominee Anthony Blinken defends support for war in Libya”In fact, I think it’s been written about. I was [Biden’s] national security adviser, and he didn’t agree with that course of action.” pic.twitter.com/ZyCzTLXtOP

De komende twee jaar zal de Democratische Partij het meest transparant zijn. Na twee jaar zullen ze statistisch gezien waarschijnlijk de controle over het Huis en / of de Senaat verliezen, waarna ze in staat zullen zijn om al het imperialistische bloedvergieten en gebrek aan vooruitgang op een ‘obstructief congres’ te verpanden, zoals ze de afgelopen zes jaar deden. van de regering-Obama. Maar tot die tijd zullen de Democraten al hun reactionaire verdorvenheid en massamoord in hun eentje moeten beheersen.

Lees ook:  Gaat Nederland volgen: Nieuwe "Coronabeschermingswet" in voorbereiding: Merkel wil verplichte vaccinatie voor kinderen invoeren

Dit zal een scherp contrast vormen met de afgelopen vier jaar, waarin elk alledaags deel van het geïnstitutionaliseerde misbruik van het Amerikaanse imperium werd afgeschilderd als een anomalie die uniek is voor de regering-Trump. Ze kunnen Trump en Vladimir Poetin de komende twee jaar niet de schuld geven van hun weigering om progressief beleid en fundamenteel menselijk fatsoen te voeren, en zullen gedwongen worden om op eigen kracht elke beweging naar links te doden. Daarom zien we nu al massamedia-artikelen met koppen als ” Under Biden, het is tijd dat de Democraten Medicare for All loslaten “.

En deze periode zal volop kansen bieden om te benadrukken dat dat precies is wat de Democratische Partij bestaat om te doen: alle linkse bewegingen in de machtigste regering ter wereld doden. Terwijl de VS haar zielverpletterende neoliberale beleid in eigen land en haar moorddadige neoconservatieve beleid in het buitenland voortzetten met dezelfde mate van psychopathie als in eerdere regeringen, moeten we de aandacht vestigen op het feit dat het de Democratische Partij is die de verantwoordelijkheid voor deze zaken draagt.

Hoe eerder Amerikanen de Democratische Partij in diskrediet kunnen brengen als een legitiem voertuig voor progressieve verandering, hoe eerder ze op zoek kunnen gaan naar andere instrumenten. De eerste stap om te ontsnappen is door te stoppen met duwen tegen de nepdeur die ten onrechte “uitgang” wordt genoemd.Comments

comments