Musk zonder masker

Musk zonder masker

22 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De rijkste man op aarde is misschien ook de meest invloedrijke “Corona-denier” – het Duitse establishment bewijst hoe dan ook eer aan hem.

Stel je voor dat je als een gewone covidiot zegt dat je denkt dat viruspaniek stom is, avondklok is fascistisch en dat je niet van plan bent om je te laten vaccineren. Als u een bedrijf heeft, bent u tegen autoriteiten of kantoren die uw werknemers naar huis willen sturen en dreigen uw bedrijf te verhuizen. Oh, en trouwens, je wilt ooit op Mars wonen. En uw zoon heet X Æ A-12. Je zou worden beledigd en beledigd, belachelijk gemaakt en veroordeeld.

Je zou een onaangename egoïst, domme ontkenner, potentiële moordenaar zijn. En als je de status van beroemdheid had, zou je in de media worden geteerd en bevederd, om zo te zeggen ronddwalen. Dit alles zou u ongetwijfeld overkomen. Tenzij je Elon Musk heette.

Dan zou je de Axel Springer Award krijgen. De 19e verdieping van de Springer-wolkenkrabber in Berlijn zou worden omgebouwd tot een ruimteschip, een aantal prominente mensen zou worden uitgenodigd en een bekende tv-presentator genaamd Barbara Schöneberger zou worden verloofd en ze zou gekleed gaan in een gestileerd astronautenpak. U zou ter ere van u een multimediatrip naar Mars krijgen, vergezeld van foto’s van uw levensstations. En je zou de populaire DJ Sven Väth een remix laten maken van een van de twee nummers die je tot nu toe hebt gemaakt en de hoes van de plaat laten ontwerpen door zijn tienjarige zoon, die je enorm bewondert, wat je op zijn beurt erg zou ontroeren.

En het beste van alles: niemand zou een masker dragen en de minimumafstand zou niet zo nauwkeurig zijn.

Maar dat zal je niet overkomen, want je naam is niet Elon Musk. Maar de persoon wiens naam Elon Musk is, die denkt dat de viruspaniek stom is, avondklok voor fascisten, die niet van plan is zich te laten vaccineren, tart autoriteiten die werknemers naar huis willen sturen en dreigt het hoofdkantoor en de fabriek van zijn bedrijf te verplaatsen, dat wil zeggen, deze persoon het gebeurde. Op 1 december 2020. Naar Berlijn. In het Axel Springer House. 19e verdieping. Vergaderruimte Ernst Cramer.

Warme woorden

Federaal minister van Volksgezondheid Jens Spahn sprak de laudatio uit en zei vonnissen alsof Raphael Bonelli hem had aangevallen:

“Ja, gezondheidsbescherming staat niet voorop. Het gaat altijd om evenwicht in de pandemie. Ongeacht hoe we handelen of niet, er zal schade zijn. Dus we moeten wegen en wegen. Als minister van Volksgezondheid vind ik het goed dat we gezondheidsbescherming heel zwaar wegen. (…) Tegelijkertijd is het echter legitiem om een ​​andere weging te eisen. Dergelijke debatten zijn een essentieel onderdeel van onze vrije samenlevingen. En het is belangrijk dat we deze debatten niet meedogenloos leiden. Luister in plaats daarvan naar elkaar en ga ervan uit dat de ander gelijk heeft of legitieme argumenten heeft. Debatten die overgaan in moraliseren, doen door haar complexiteit zelden recht aan de werkelijkheid. “

Des te beter dat Jens Spahn hier recht doet aan de werkelijkheid. Omdat we het niet weten van de afgelopen weken en maanden, de discussies, discoursen, debatten tussen voor- en tegenstanders van de maatregelen, tussen burgers en autoriteiten, tussen politieagenten en demonstranten? Altijd op ooghoogte en in de geest van netiquette – beschaafd, gecultiveerd, gedifferentieerd: de bijna vermoeiende gespreksrondes bij Maischberger , Maybrit Illner en Hart maar eerlijk met Wolfgang Wodarg en Stefan Hockertz! Regelmatige columns Sucharit Bhakdi in de Frankfurter Allgemeine en Süddeutscher Zeitung! En ook het menselijke aspect wordt niet verwaarloosd. Denk maar aan Bodo Schiffmanns huisportret “Mein Sinsheim” op ZDF . Anderen wisten hun hand op volledig onbekend terrein uit te proberen, aldus advocaat Markus Haintz bij RTLplus in “Das Strafgericht”.

Warme woorden van de federale minister van Volksgezondheid en een opmerkelijke discrepantie met de gebruikelijke uitspraken uit de politiek, waar sprake is van wetenschappelijke en feitelijke, zelfs gevaarlijke en psychopathische corona-ontkenners, wier acties spoedig kunnen uitmonden in terrorisme. Baader-Meinhof is geschiedenis, komt de groep Bahner-Jebsen eraan?

Ruimteschip Springer-prijs

Maar je moet je woorden zorgvuldig kiezen wanneer de viering van een zeer rijke coronavenier op het punt staat te vieren – een zeer, zeer rijke corona-ontkenner, namelijk de rijkste corona-ontkenner en de rijkste persoon op aarde. Op 7 januari 2021 werd gemeld dat het nettovermogen van Musk $ 188,5 miljard bedroeg, 1,5 miljard meer dan Jeff Bezos van Amazon. En zo verliep de avond in Berlijn, onder het motto “Missie naar Mars”: in het wit geklede astronauten werden vanaf de brug begroet en gaven veiligheidsinstructies voor de lancering in de ruimte – Springer Prize voor ruimteschip. Overal gezangen en lof verheerlijken.

Mathias Döpfner, CEO van de Axel Springer Societas Europaea, plaatste Musk “in een andere klasse” en juichte zijn Tesla Gigafactory in Brandenburg toe, waar Musk’s visie werkelijkheid werd “met een ongelooflijke bouwsnelheid”. Jens Spahn vierde de toekomstige marsmannetje als “het speerpunt van een hele generatie mensen die geloven in de kracht van ideeën en dat vooruitgang mogelijk is”.

Op de gastenlijst van Earthlings stonden vertegenwoordigers van de awardsponsors DHL, DWS, Einhell, Philip Morris, Share Now en Vodafone. Eveneens ter plaatse: Joe Kaeser, CEO van de Siemens Group, Udo Kittelmann, voormalig directeur van de Nationalgalerie Berlin, en Frank Thelen van de “Den of the Lions”. “Alle gasten, evenals alle medewerkers van de onderscheiding, waren eerder getest op Corona”, zei hij. Natuurlijk. En natuurlijk allemaal negatief. Tenminste alle gasten. CEO’s snappen Corona niet.

Dit zijn dus de mensen die in de kracht van ideeën geloven. Maar, zoals bekend, betekent geloven niet weten. Maar wat ze wel weten, is dat je moet netwerken, zwemmen, meedoen zodat je een groot stuk van de taart kunt bemachtigen en niet alleen de kruimels op moet vegen. De voorgangers van Musk waren onder meer Mark Zuckerberg en Jeff Bezos. En de winnaars van 2021 zijn al bekend: Biontech-oprichters Ugur Sahin en Özlem Türeci. Döpfner’s verklaring aan de prijswinnaars:

“Het mRNA-vaccin dat je tegen Covid-19 hebt ontwikkeld, kan ons allemaal veel vrijheid teruggeven.”

Velen, waarschijnlijk de meesten, voelen zich zo. Maar er zouden ook mensen moeten zijn die een heel ander potentieel in dit vaccin zien. Men zou met hen in debat moeten gaan. Maar niet meedogenloos. Luister in plaats daarvan naar hen en wees bereid om aan te nemen dat ze goede of gerechtvaardigde argumenten kunnen hebben. Omdat een moraliserend debat met zijn complexiteit nauwelijks recht doet aan de werkelijkheid.

De wereld van Elon Musk

En zo was Elon Musk in de weekendeditie van de wereld van 5./6. December 2020 werd op vele pagina’s gevierd en op zondag vanaf 6 december 2020 volgde in de wereld een lang gesprek Musk met Mathias Döpfner “over de grote vragen in het leven”. Op de vraag waarom het SpaceX-project zo belangrijk voor hem was, antwoordde Musk:

‘Het gaat er niet om dat de planeet Mars een plan B is. Het gaat erom dat we een multi-planetaire soort en een ruimtereizende beschaving worden. Het gaat over leven in het hele zonnestelsel, over leven dat zich buiten ons zonnestelsel uitstrekt tot in andere sterrenstelsels. Dit is een meer opwindende toekomst vergeleken met het idee om altijd op aarde te blijven totdat er uitsterven is ” (1, 2, 3).

Voorlopig moet Mars wachten. Begin december 2020 stortte een prototype van de geplande Mars-raket “Starship” neer in het zuiden van Texas en explodeerde in een enorme vuurbal. De baas was niettemin tevreden. Of in ieder geval deed alsof. “Mars, we komen eraan!” En “Gefeliciteerd met het SpaceX-team, verdorie, ja!” De druk in de brandstoftank was te laag tijdens de landingsmanoeuvre, waardoor de landingssnelheid te hoog werd. ‘Maar we hebben alle dadels die we wilden’, zei Musk (4) triomfantelijk.

Musk is ongetwijfeld succesvol in ruimtevaart. Half november 2020 legde de SpaceX-ruimtetransporter Crew Dragon aan bij een bemanning van vier NASA-astronauten op het internationale ruimtestation ISS. Deze vlucht van 27 uur was de eerste reguliere missie van SpaceX en wordt beschreven als een triomf voor Elon Musk en een “mijlpaal voor de Amerikaanse ruimtevaart” die “de VS doet dromen van nieuwe dimensies”. Na een pauze van bijna negen jaar was het de eerste keer dat astronauten van Amerikaanse bodem vertrokken voor het ISS – en de eerste keer dat ze werden vervoerd door een particulier ruimtevaartbedrijf (5).

Cop strijd

Musk duels vaak met Jeff Bezos, omdat zijn bedrijf Blue Origin een concurrent is van Musk’s SpaceX op het gebied van ruimtevaart en ruimtekolonies – trouwens, de Britse miljardair Richard Branson, een andere zakenpunk, is ook betrokken bij de “Space Race” . Daarnaast ondersteunt Bezos de Tesla- rivaal Rivian als investeerder .

En dus wilde Musk de kans niet missen om Bezos een klap te geven toen Alex Berenson, thrillerschrijver en voormalig verslaggever van de New York Times , via Twitter aankondigde dat Amazon had geweigerd zijn boek ‘Hidden Truths About Covid-19 and Avondklok publiceren ”op het interne Kindle Direct Publishing- platform – omdat de inhoud in strijd is met de gebruiksvoorwaarden. “Dit is gek, Jeff Bezos,” schreef Musk, en korte tijd later voegde hij eraan toe: “Het is tijd om Amazon kapot te maken. Monopolies hebben het mis! “

Slechts een paar uur na de tweet van Musk publiceerde Amazon het werk van Berenson – groter dan een boek – tenslotte. De weigering was onjuist, zei een woordvoerster van Amazon van de Washington Post , die ook tot Jeff Bezos behoort. Inmiddels zijn er nog twee delen van Berenson over hetzelfde onderwerp verschenen. De auteur bedankte Elon Musk voor zijn steun (6, 7).

Het idee dat de rijkste persoon ter wereld als scherpe tegenstander van de coronamaatregelen dienovereenkomstig zijn uitgebreide macht zal gebruiken om andere critici in hun acties tegen te gaan en te ondersteunen, kan echter worden afgewezen.

Uitspraken die verder gingen dan de bekende of zelfs maar een basisstrategie werden niet gehoord, en er was ook geen verklaring in dit verband bij de prijsuitreiking in Berlijn.

Het lijkt meer alsof de inperking van zijn zakelijke activiteiten de oorzaak was van Musks woede, vooral in mei 2020 toen de Tesla-productie tijdelijk moest worden stopgezet en Musk – die onderhandelt wanneer en hoe hij zijn fabriek in Californië opnieuw kan opstarten – duurde duidelijk te lang – de productie werd gewoon hervat in strijd met het verbod.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het "Nu normaal" laten werken

Het is begrijpelijk dat de dreiging van een boete van $ 1.000 per dag, of 90 dagen gevangenisstraf, de multibiljonair begrijpelijkerwijs niet kon afschrikken. De staat en het verantwoordelijke district waren ook niet geïnteresseerd in een escalatie en laatste ergernis van Musk, die het zwaard van Damocles boven Californië had opgehangen nadat hij naar Texas of Nevada was verhuisd. Er werd een minnelijke overeenkomst bereikt, en zelfs toen in november 2020 een nieuwe beperkte avondklok met beperkingen op het openbare leven en economische activiteiten werd opgelegd, werden Tesla en andere productiebedrijven vrijgesteld (8, 9).

Een kleine uitweiding: achter de Amazone-façade

Amazon, dat zichzelf graag roemt om zijn voorbeeldige hygiëneconcept, kreeg overigens in het voorjaar veel kritiek vanwege gebrek aan zorg – zo stond op Amazon-Watchblog.de :

“Elk jaar schrijft Jeff Bezos een brief aan de aandeelhouders van Amazon, vaak een mengeling van gejuich voor zijn eigen bedrijf en de motivatie van zijn medewerkers. In 2020 ligt de focus uiteraard op het coronavirus – en hoe Amazon daarmee omgaat. (…) Amazon is onlangs bekritiseerd, voornamelijk omdat werknemers het bedrijf beschuldigden van een gebrek aan virusbescherming in de distributiecentra: er waren protesten, stakingen – en Amazon zette zonder pardon al te harde critici op straat. Hierover natuurlijk geen woord. In plaats daarvan benadrukt de CEO hoeveel het bedrijf al doet voor zijn gewaardeerde werknemers ” (10).

En met betrekking tot Italië en Frankrijk meldde Logistik-Watchblog.de in maart 2020 :

“Nu zijn er al de eerste stakingen van medewerkers die oproepen tot sluiting van de logistieke centra. Daarnaast zouden de hygiënemaatregelen die het bedrijf heeft genomen in de strijd tegen het virus onvoldoende zijn. In Frankrijk worden werknemers zelfs met inkomstenderving bedreigd als ze uit angst voor besmetting niet komen werken. ‘Deze druk is onaanvaardbaar en we zullen Amazon hiervan op de hoogte stellen’, zei de Franse minister van Economische Zaken Bruno Le Maire (…) over de huidige situatie ‘ (11).

Bezos is ook geen slimme criticus van maatregelen die zijn medewerkers in een onredelijke angst ziet en dit niet wil accepteren, maar het kan alleen – ongeacht het gevaar van een gezondheidsbedreiging en in tegenstelling tot herhaalde uitspraken en filantropisch gedrag – het vlot en ongestoord functioneren van de bedrijfsvoering.

Van de blauwe naar de rode planeet

Maar terug naar Musk: dit, schrijft Die Welt , is het eens met de astrofysicus Stephen Hawking, die in 2018 stierf, die had gezegd dat de aarde op zoveel gebieden wordt bedreigd dat het moeilijk voor hem is om positief te denken. “Voortplanting in de ruimte is het enige dat ons kan redden”, zei Hawking. In de komende honderd jaar moet de mensheid een buitenaardse planeet kunnen koloniseren.

Musk’s plan: “Het doel is om zoveel mensen en zoveel materiaal naar Mars te brengen dat alles zo snel mogelijk zichzelf kan onderhouden.”

Voor hem zou het de grootst mogelijke teleurstelling zijn als het niet mogelijk was Mars tijdens zijn leven te koloniseren. Hij denkt zelfs dat het mogelijk is om al in 2025 mensen naar Mars en terug te brengen met zijn ruimteschip , wat NASA en het in Parijs gevestigde Europese ruimteagentschap ESA als volkomen onrealistisch beschouwen.

In het nummer ‘Just once avenge’ van Marcus Wiebusch, frontman van de band Kettcar , over zogenaamde computernerds als Pierre Omidyar, Larry Page, Steve Wozniak, Mark Zuckerberg – de oprichters van Ebay, Google, Apple en Facebook – de wraak van de Mensen die vaak vernederd zijn in hun kindertijd en adolescentie en daarna zeer succesvol zijn in de vroege digitale wereld, worden beschreven:

“Aan de alfa-dieren / En de sportkanonnen / Aan de domme boeven / Die mij nooit spaarde / Aan de vervelende meisjes / En de klootzakken / Die met zinnen als / ‘Je moet soms terugvechten’ (…) Een goeie , cool leven is de beste wraak / Ik programmeer je wereld / En verander het dan in goud (…) En je schudt je hoofd en je zou niet gedacht hebben / Dat de freak van toen het leven zou herhalen (…) Ik herinner me ze allemaal Wegen naar huis / Ik herinner me de klappen op het schoolplein / Mijn eindeloze schaamte en mama’s gezicht (…) Oh, ik ben niet wanhopig, ik heb het gehaald (…) Elke wond geneest en het bloed stolt ” (12).

Dit zou ook kunnen gelden voor Elon Musk, die werd geboren in Zuid-Afrika en daar als schooljongen het ergste pesten en geweld moest meemaken. In een interview met Mathias Döpfner vertelt hij erover:

“Je moet weten dat Zuid-Afrika een zeer gewelddadige plek is. Geweld is daar normaal. En ik heb het niet over verbaal geweld. Ik ben een keer bijna doodgeslagen. Dat was redelijk dichtbij. Ik heb een tijdje in het ziekenhuis gelegen. “

Een groep studenten duwde hem een ​​trap af en sloeg hem toen bewusteloos. Toen zijn vader hem bezocht in het ziekenhuis – waar hij twee weken moest blijven – was Elon zo misvormd dat, zo meldde vader Errol Musk, “ik hem niet herkende” (13, 14).

Die Welt vertelt over de baas van het bedrijf, Elon Musk, dat hij vaak luidruchtig is in conferenties, werknemers ontmaskert en “pijnlijk direct” is. Opscheppen is ook voor hem geen onbekende: hij heeft veel plezier in zijn beroemdheid en zei ooit dat zijn leven voor 90 procent uit ingenieur en voor 10 procent uit playboy bestaat. Zijn credo:

“We willen een toekomst hebben die spannend en inspirerend is. Het is belangrijk om vreugde te vinden in datgene waar je naartoe werkt. Het kan niet alleen gaan om ‘s ochtends uit bed komen om problemen op te lossen ” (15).

Maar Musk kan ook heel terughoudend zijn. Ashlee Vance, de biograaf van de ondernemer, zei tegen de wereld: “Hij gedraagt ​​zich niet als een alfamannetje in kleine groepen. Hij is bijna verlegen. ”Vance vertelt van een diner met Musk dat zijn handdruk kort is en dat zijn hoofd vaak gebogen is. ‘Hij heeft altijd een paar minuten nodig voordat hij het warm krijgt in gezelschap.’

Musk houdt er ook niet van om alleen te zijn. En hij maakt geen gebruik van het openbaar vervoer omdat er mogelijk een seriemoordenaar onder de passagiers zit (16). In de loop van een discussie over individueel en massatransport ontstond eind 2017 een verhit conflict tussen Musks en openbaar vervoerexpert Jarrett Walker en econoom Paul Krugman (17, 18, 19). Walker beschuldigde Musk ervan dat zijn onwil om de ruimte met vreemden te delen een luxe of een pathologie was die alleen de rijken zich konden veroorloven; Vervoermiddelen die zijn ontworpen op basis van hun neigingen, zijn niet geschikt voor de meeste burgers. Musk’s eerste antwoord op Twitter: “Je bent een idioot.” Musk’s tweede antwoord: “Sorry.” Musk’s derde antwoord: “Ik wilde ‘schijnheilige idioot’ zeggen.” Vervolgens Paul Krugman, ook op Twitter : “Elon Musk’s presentatie van een overtuigend argument: ‘Je bent een Idioot’.”

En terwijl in Wiebuschs lied het zingende zelf alleen maar droomt van hotelsuites, dure champagne, Porsches en meisjes die in de rij staan, moet het voor Musk Mars zijn. De maan is niet genoeg. Musk zei:

‘Ik denk dat het idee om op aarde geboren te worden en op Mars te sterven cool is. Maar niet precies wanneer er een landing plaatsvindt. “

En, vragen we ons af, wie wordt er naar de Rode Planeet gebracht?

Jens Spahn?

‘Charmante toespraak toen. Maar sorry, volgeboekt. “

Markus Söder?

“Goed geprobeerd.”

Christian Drosten?

‘Nog steeds op de vlucht.’

Karl Lauterbach?

‘Ik heb een nepkaartje op Ebay.’

Een ander van Musk’s vele projecten is de Hyperloop (20). In een dubbele buis moeten verzegelde capsules voor 28 personen op luchtkussens worden versneld tot 1.220 kilometer per uur en bijvoorbeeld in 35 minuten een afstand van 600 kilometer afleggen. Misschien zal Musk, als het project wordt uitgevoerd, met hem meegaan om zijn angst voor het openbaar vervoer onder ogen te zien. Hopelijk vergeet hij niet te stempelen.


Bronnen en opmerkingen:

(1) http://epaper.welt.de/archiv/list/?etag=2020-12-05
(2) https://www.ikiosk.de/shop/epaper/welt-am-sonntag/833732. html
(3) https://www.welt.de/wirtschaft/article223136654/Axel-Springer-Award-2021-an-Biontech-Gruender-Oezlem-Tuereci-Ugur-Sahin.html
(4) https: // www. spiegel.de/wissenschaft/weltall/spacex-rakete-explodiert-bei-landung-elon-musk-ist-trotzdem-zufrieden-a-2a3daa5c-1bcb-4f92-baa9-0b3edb7b4eb4
(5) https: //www.tagesschau. de / ausland / iss-nasa-spacex-101.html
(6) https://www.stern.de/wirtschaft/news/warum-elon-musk-die-zerschlagung-von-amazon- sucht-9290766.html
( 7) https://www.amazon.com/-/de/gp/product/B08FCQNS2J?ref_=dbs_dp_rwt_sb_tpbk&binding=paperback
(8) https://www.tagesschau.de/wirtschaft/tesla-corona-101.html
(9) https://teslamag.de/news/neue-corona-sperre-kalifornia-tesla-weiter-produzieren-noch -31343
(10) https://www.amazon-watchblog.de/jeff-bezos/2124-brief-jeff-bezos-coronakrise-bekaempfen.html
(11) https://www.logistik-watchblog.de/unternehmen /2420-streiks-amazon-lagern-mangelnder-hygiene-masshaben-trotz-coronafaelle.html
(12) http://www.marcuswiebusch.de/Marcus-Wiebusch-Texte.htm
(13) https: //de.wikipedia .org / wiki / Elon_Musk
(14) https://www.news24.com/News24/Bryanston-High-School-saddened-by-Elon-Musk-bullying-20150723
(15) https://www.fr.de/wissen/elon-musk-spacex-mars-menschen-starship-zr-90120454.html
(16) https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12- 20 / elon-musk-weet-niet-waarom-massa-transit-slaagt
(17) https://de.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk
(18) https://twitter.com/elonmusk/status/ 941551760799277056
(19) https://twitter.com/paulkrugman/status/943105389800951809
(20) https://de.wikipedia.org/wiki/Hyperloop

Lees ook:  Donald Trump ook betrokken bij plot om de paus omver te werpen


Comments

comments