Scholen dicht: Het verraad aan onze kinderen

Scholen dicht: Het verraad aan onze kinderen

22 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

In Engeland kampen nog eens 500.000 kinderen met geestelijke gezondheidsproblemen omdat ze geen school, vaccins, vrienden en vakanties krijgen. We verraden een generatie.

Britse kinderen lijden aan recordniveaus van depressie in onze Covid lockdown, met suïcidale gedachten, zelfbeschadiging en eetstoornissen. Omdat scholen waarschijnlijk pas in april weer opengaan, loopt niet alleen hun opleiding gevaar.

Ik zag mijn dochter vechten tegen de onrust terwijl ze deelneemt aan haar laatste Google Classroom-gesprek met een leraar op afstand en medeleerlingen, ik heb het lef niet haar te vertellen dat de beloofde terugkeer naar school direct na het halfjaar van februari niet zal gebeuren .

Omdat onderwijssecretaris Gavin Williamson vandaag zei dat, hoewel scholen in Engeland twee weken van tevoren op de hoogte zouden worden gesteld voordat ze naar verwachting open zouden gaan, hij  niet kon zeggen wanneer  dat zou zijn, waarmee hij in aanraking kwam met de belofte van premier Boris Johnson  om vorige maand februari terug te keren . adres naar het VK.

Het zou beter zijn geweest als Williamson zijn val had gesloten en ons allemaal had laten geloven dat er hoop aan de horizon was.

Want als ik mijn dochter vertel dat het erop lijkt dat ze pas in april weer in de klas zal zijn, als de paasvakantie voorbij is, zal ik niet alleen haar hoop hebben verpletterd om haar vrienden opnieuw persoonlijk te ontmoeten in een kwestie van weken, zal ze eisen te weten ” Wat heeft het voor zin? ”Met het voortzetten van dit kluchtige, gebroken en frustrerende laatste jaar van haar basisschoolopleiding.

En ik heb geen idee wat ik haar moet vertellen.

Elke ouder van schoolgaande kinderen zal weten hoe ik me voel.

Het wanhopig grijpen naar ideeën om onze kinderen te motiveren, hen te helpen bij hun leerproces en hun kin omhoog te houden, wordt steeds moeilijker nu de regering de ene deur na de andere dichtslaat in onze hoop op een terugkeer naar de normaliteit.

Kinderen hebben geen school, broodnodige  vakanties worden uitgesteld  tot waarschijnlijk volgend jaar, en ze zijn de laatste in de rij voor een vaccinatie. Dat is een behoorlijk slechte deal.

En de scheuren beginnen zichtbaar te worden. Nu leraren worden aangespoord om elke dag drie tot vijf uur schoolwerk te leveren, is het net zo moeilijk geworden om de moed van kinderen op te bouwen als het begrijpen van hun wiskundelessen.

De somberheid is besmettelijk, zo bevestigde een onderzoek van de universiteiten van Birmingham en Oxford vandaag.

Voorheen freewheelen, zijn opgewekte online chats veranderd in gedempte klachten en  neerslachtigheid,  omdat de nieuwigheid van school in de keuken lang geleden afnam.

De brede, steeds veranderende sociale netwerken van onze kinderen op het schoolplein zijn verdwenen en vervangen door sociaal contact met iedereen die op hetzelfde moment online is.

Verveling moedigt gekibbel aan en de subtiliteiten van persoonlijke relaties worden gedwongen om te vertrouwen op breedbandsnelheid, What’s App-chatemoji’s en toegang tot een gedeelde computer.

Het is op geen enkele manier gezond.

We riskeren nu de liefde van onze kinderen voor leren te vernietigen en tegelijkertijd een geestelijke gezondheidscrisis te creëren die al een half miljoen voorheen gezonde kinderen in het hele land heeft getroffen, aldus het Center for Mental Health.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Politiek gezien zal de wereld de Trumpocalyps overleven. De Verenigde Staten is een andere zaak.

Er staat dat 500.000 kinderen onder de 18 jaar in Engeland, zonder eerdere problemen, geestelijke gezondheidszorg nodig zullen  hebben  vanwege de verwoestende economische, gezondheids- en gezinsdruk als gevolg van de aanhoudende coronavirus-crisis.

Dit kwam tot uiting bij kinderen vanaf vijf jaar die zelfbeschadiging en suïcidale gedachten aan hulpverleners rapporteerden en een verdrievoudiging van het aantal eetstoornissen dat door adolescenten werd gemeld.

En – zoals altijd – het zijn de armen die het meest lijden.

Een Ofsted-rapport in november ontdekte dat meer dan twee maanden van schoolverliezen afgelopen voorjaar ertoe hadden geleid dat kinderen achteruitgingen in basisvaardigheden zoals lezen en schrijven.

Naar schatting hebben 1,1 miljoen kinderen   thuis geen computer , waardoor het bijwonen van online lessen onmogelijk is.

Het Institute for Fiscal Studies ontdekte dat bij de laatste afsluiting de welgestelde kinderen 30 procent meer tijd besteedden   aan leren op afstand dan kansarme kinderen.

De opleidingskloof tussen rijke en arme leerlingen zal aanzienlijk groter worden.

Uit een enquête van de Engelse Mental Health of Children and Young People-enquête bleek dat meer dan  een kwart van de kinderen  van vijf tot zestien jaar een verstoorde slaap meldde, een op de vijf geen rustige plek had om te werken en dat meisjes de hoogste prevalentie hadden (27,2 procent) van waarschijnlijke geestelijke gezondheidsproblemen.

Dit is allemaal schokkend nieuws.

Onze kinderen worden geconfronteerd met ernstige problemen met hun geestelijke gezondheid in aantallen die nog nooit eerder zijn gezien, en toch wordt van hen verwacht dat ze, zonder dat er een einddatum in zicht is, vijf uur per dag, vijf dagen per week voor een scherm zit.

Het helpt niet, en het is duidelijk dat het dichthouden van scholen enorme en blijvende schade toebrengt aan onze kinderen.

Ik herinner me mijn laatste jaar lager onderwijs.

Een hoge leeftijd, de ontdekking van meisjes, een koning van de speeltuin, de mengeling van angst en opwinding om binnenkort naar een middelbare school te gaan en het begin van een echt gevoel dat ik verantwoordelijk was voor mijn toekomst.

Ik vond het geweldig.

Zelfmoord, eetstoornissen of zelfbeschadiging kwamen nooit aan de orde.

Niet omdat zo’n angst niet bestond, want waarschijnlijk wel voor sommigen, maar zeker niet bij mijn vrienden.

Dus om deze extreme psychologische problemen bij zoveel kinderen van de generatie van mijn dochter te zien, breekt mijn hart.

Dit is een verraad aan onze kinderen en aan alles wat we hun hebben verteld over de voorbereiding op de volwassenheid.

Dat geldt ook voor het besef dat ze een heel jaar hebben gestript van hun opleiding in een tijd waarin elke volwassene die ze kennen het belang van school afdwingt.

Veel ouders stellen steeds hogere verwachtingen van hun kinderen en nu hebben we die kinderen en hun kansen om die idealen ooit te bereiken, verlamd door hen een volledige en behoorlijke opleiding te ontzeggen.

We vragen iemand om in een spijker te slaan, maar hebben hun hamer weggenomen.

Ondertussen spartelt de regering over wat ze moet doen om klaslokalen voor iedereen te heropenen, verloren lessen in te halen, een eerlijk compromis te vinden voor gemiste examens en ervoor te zorgen dat die kans niet voorbij gaat aan duizenden Britse schoolkinderen.

Er is een crisis op komst, een die problemen op de lange termijn zal veroorzaken.

Hoewel scholen uiteindelijk weer opengaan, zullen onze kinderen, hun opleiding en nu – schokkend – hun geestelijke gezondheid de prijs betalen van onzekerheid, passiviteit en incompetentie van de overheid voor de komende jaren, waarschijnlijk decennia.

Lees ook:  Vaccinatiepaspoort staat al jaren op de politieke agenda


Comments

comments