Het kasteel van Poetin in Gelendzhik (complete rondleiding video)

Het kasteel van Poetin in Gelendzhik (complete rondleiding video)

24 januari 2021 1 Door Indignatie redactie

Goede smaak, niet overdreven plakkerig (bijv. Teveel goud zoals bij Trump). Ik zou waarschijnlijk zoiets bouwen als een sterke man.

Er is niets kardinaal nieuws aan de video van Navalny.

De bouw van een paleis in Gelendzhik in Krasnodar Krai, gekoppeld aan vrienden van Poetin, werd meer dan tien jaar ‘gelekt’ door de wereld door Sergey Kolesnikov, een zakenman die bij het project betrokken was. Overigens verschenen de eerste foto’s van het paleis op de Russische versie van de Wikileaks-website , een detail dat lijkt te zijn weggeschreven uit hedendaagse verslagen nu Assange lang onhandig is geworden terwijl de verkiezing van Biden het Westen de aanzet heeft gegeven om te beginnen Navalny intensief opbouwen als boegbeeld van de Russische Maidan.

Waarom heeft Poetin een paleis nodig? Nou, zoals ik al in 2019 opmerkte, lijkt het een relatief goedkope manier te zijn om elitediscipline te behouden terwijl je een soevereine koers volgt.

In traditionele samenlevingen is het vooral het gevoel van solidariteit van de aristocratie, noblesse oblige, feodale banden, het Mannerbund-instituut. Hoewel ik het niet wil idealiseren. Het bleek volledig onaangepast in het industriële tijdperk.

In totalitaire regimes spelen chiliastische ideologie en onderdrukking / terreur een grote rol.

Moderne, grotendeels niet-ideologische populistische regimes die op gespannen voet staan ​​met GloboHomo – dat zijn Poetin, Orban, enz. – verdelen middelen of economische ‘demesnes’ onder hun trawanten en creëren netwerken van persoonlijke loyaliteit die ongeschikt zijn voor de mondiale elites – een soort ‘tegenelite’ , ”Of de zogenaamde“ patriottische corruptie ”van Dugin . Een bijkomend “voordeel” van dergelijke systemen is dat vernietigende kompromat standaard beschikbaar is op “overlopers”. Hoewel dit duidelijk niet het enige mechanisme is. Het Poetinisme heeft ook elementen van een Mannerbund, evenals zwaardere straffen.

China heeft elementen van al het bovenstaande, maar met een grotere druk op de legitimering van ideologie (het is nog steeds een marxistisch-leninistische staat) en op repressie.

Politieke elites onder vrije markten zijn altijd armer dan economische elites. Ze vinden dat kwalijk. Er is een constante stimulans om te falen, tenzij er tegenvallende prikkels zijn (bijv. Materiële winst) en ontmoedigende maatregelen (bijv. Bestraffing voor “verraad”).

Onofficiële rijkdom is een van de grote drijfveren en wordt gezien van Orban’s Hongarije tot China (Politburo-leden zijn niet arm) en Sultan Erdogan – die ook een handig paleis voor zichzelf heeft gebouwd. Onthoud dit?

erdo

Er lijkt geen uitweg te zijn. Op een voldoende hoog niveau lijkt bijna iedereen activa te hebben die volledig in overeenstemming zijn met hun zeer bescheiden officiële salarissen – zelfs mensen zoals premier Mishustin , die als hoofd van de Russische belastingdienst naam maakte in de strijd tegen belastingontduiking.

Een groot gemak van dit systeem is dat het ‘schaduw’-karakter van deze rijkdom ook een kant-en-klare’ kompromat ‘vormt en een ingebouwde’ corruptiezaak ‘tegen elite-overlopers.

Maar omdat Poetin de hoofdman is, waarom zou hij dan een paleis nodig hebben? Welnu, het zou behoorlijk bizar zijn als hoge bureaucraten zoals minister van Defensie Shoigu dergelijke pads hadden:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De COVID-reactie van de GOP: Give Me Liberty and Give Me Death

… Terwijl de tsaar het zelf deed in een commie-blok.

Het is duidelijk dat “Poetins paleis” het grootste en grootste paleis moet zijn, met een kostprijs van 1,2 miljard dollar, ongeveer gelijk aan alle bekende bezittingen van premier Medvedev ( volgens een Navalny-onderzoek uit 2017 ).

Hij lijkt het niet eens veel (of helemaal niet?) Te gebruiken. Het is er duidelijk in de eerste plaats als een signaal van zijn toppositie in de dominantiehiërarchie voor de rest van de elites.

Is dit een groot bedrag? Het lijkt misschien zo voor eenvoudige mensen. Maar in werkelijkheid is één miljard USD precies het equivalent van een groot vijfsterrenhotel. Moderne samenlevingen zijn veel rijker dan het Frankrijk van de Zonnekoning, waar de bouw van het Paleis van Versailles 60% van het budget opslokte. Dit is slechts 0,5% van de jaarlijkse Russische federale begroting – nog minder als er lagere uitgaven zijn inbegrepen – en zelfs dat is om de impact te overdrijven, omdat het niet is gebouwd op budgetgeld, maar door de wederzijdse vrijgevigheid van mensen die Poetin rijk liet worden. in ruil voor hun impliciete loyaliteit, niet alleen persoonlijk maar geopolitiek.

Om dat punt te illustreren, als Poetin niet in staat zou zijn geweest om het Gelendzhik-paleis te laten bouwen …

putin

… Er zou ook geen Krimbrug zijn geweest:

Geen enkel echt “privé” bedrijf zou ermee instemmen om aan een dergelijk project te beginnen, gezien de Amerikaanse sancties die onvermijdelijk zouden zijn ingesteld tegen zijn bestuurders en aandeelhouders.

Het is ook niet eens zo dat als Poetin de trawanten die hem zijn paleis hadden gebouwd niet had verrijkt, de opbrengst naar ‘gewone’ Russen zou zijn gegaan. Alle markteconomieën concentreren rijkdom. Die opbrengst zou bij andere mensen in de bouwsector terecht zijn gekomen, van wie velen het gewoon zouden hebben gebruikt om kleinere paleizen voor zichzelf te bouwen en hun kinderen naar Hogwarts te sturen. Hoewel de Krim-brug niet zou bestaan, en de kwestie zou inderdaad volkomen omstreden zijn, aangezien de Krim geen Russisch zou zijn, gezien Navalny’s reactie op de terugkeer van Russische gebieden was om sancties op te roepen van zijn westerse vrienden:

Toen, op 28 februari, stuurde Rusland troepen naar Oekraïne in precies zo’n “kleine oorlog”. Ik geef toe dat ik Poetins talent om vijanden te vinden heb onderschat, evenals zijn toewijding om te regeren als ‘president voor het leven’, met bevoegdheden die vergelijkbaar zijn met die van de tsaren.

Als burger en patriot kan ik geen acties tegen Rusland steunen die de omstandigheden voor onze mensen zouden verslechteren. Toch beveel ik twee opties aan die, als ze met succes worden geïmplementeerd, naar mijn mening door de meeste Russen zullen worden verwelkomd. …

Dergelijke sancties zouden in de eerste plaats gericht moeten zijn op de binnenste cirkel van de heer Putin, de Kremlin-maffia die de rijkdom van het land plundert, waaronder Gennady N. Timchenko, hoofd van de Volga Group; Arkady en Boris Rotenberg, invloedrijke zakenmensen en voormalige judosparringpartners van de heer Putin; Yuri V. Kovalchuk, een financier waarvan wordt aangenomen dat hij de bankier van de heer Putin is; Vladimir I. Yakunin, president van de Russische Spoorwegen; de oligarchen Roman A. Abramovich en Alisher B. Usmanov; en Igor I. Sechin en Aleksei B. Miller, respectievelijk de hoofden van Rosneft en Gazprom.

De sancties moeten ook de oligarchen treffen waarvan de mediakanalen de regels van het regime nastreven, en gericht zijn op het hele “oorlogskabinet” van de heer Putin: de tv-spindokters, meegaande Doema-leden en apparaten van de Partij van de Verenigde Rusland van de heer Putin.

Nu is het eerlijk gezegd logisch dat westerse elites een rustig Russisch regime steunen waarvan de economische functionarissen schoon en helemaal niet corrupt zijn en volledig verweven zijn met de westerse wereldeconomie waarin de spelregels worden bepaald door de Amerikaanse schatkist en die eigenaar zijn van de politici maakten elke afwijking van de partijlijn die door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor zijn vazallen was vastgesteld, onmogelijk. Maar het zou behoorlijk stom zijn voor Russen om opnieuw op dezelfde hark te stappen als in 1917 en 1991, alleen maar vanwege de wrok over het vijfsterrenhotel van Poetin.

Ik denk niet dat er een Maidan of iets in de buurt zal zijn, om redenen die ik in de volgende post zal bespreken. In feite verwacht ik dat de protesten morgen, en voortaan, een vochtige bui zullen zijn. Maar als ik het bij het verkeerde eind heb, zullen Russen alleen maar idioten bewijzen.Lees ook:  Dit is waarom Brexit niet werd gevolgd door Frexit, Swexit of Nexit

Comments

comments