Dominion (stemmachines)  spant een rechtszaak aan van $ 1,3 miljard wegens laster tegen Rudy Giuliani

Dominion (stemmachines) spant een rechtszaak aan van $ 1,3 miljard wegens laster tegen Rudy Giuliani

25 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Dominion Voting Systems heeft maandag een rechtszaak wegens laster aangespannen tegen Rudy Giuliani en eiste $ 1,3 miljard aan schadevergoeding voor zijn “aantoonbaar valse” aantijgingen over de stemmachines van het bedrijf.

Waarom het belangrijk is: Giuliani leidde de inspanningen van de voormalige president Trump om de resultaten van de verkiezingen ongedaan te maken en de ongegronde complottheorie te verspreiden dat de stemmachines van Dominion stemmen van Trump naar Joe Biden omdraaiden.

  • Een andere bondgenoot van Trump, Sidney Powell, wordt ook geconfronteerd met een rechtszaak wegens laster omdat hij ten onrechte beweert dat Dominion deel uitmaakte van een internationaal communistisch complot om de verkiezingen te manipuleren.
  • De rechtszaak tegen Giuliani is gebaseerd op meer dan 50 verklaringen die hij heeft afgelegd tijdens hoorzittingen, op Twitter, op zijn podcast en in media-optredens, ook nadat Dominion hem een ​​juridische kennisgeving had gestuurd waarin hij hem opriep te stoppen.
  • Giuliani reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Wat ze zeggen: “Tijdens een hoorzitting waarin de resultaten van de verkiezingen van 2020 in Pennsylvania worden betwist, gaf Rudy Giuliani toe dat de Trump-campagne ‘niet pleit voor fraude’ en dat ‘dit geen fraudezaak is’, schrijft Dominion in zijn Rechtszaak van 107 pagina’s .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Donald Trump, de kannibalenkoning, heeft de Republikeinse partij opgegeten
  • Hoewel hij niet bereid was om valse beweringen over verkiezingsfraude over Dominion en zijn stemmachines in een rechtbank in te dienen omdat hij wist dat die beschuldigingen vals zijn, verzonnen en verspreidden hij en zijn bondgenoten de ‘Grote Leugen’, die naar verwachting viraal ging en miljoenen mensen misleidde. van mensen om te geloven dat Dominion hun stemmen had gestolen en de verkiezingen had vastgesteld. “
  • “Als gevolg van de lasterlijke leugens die Giuliani uitdeelde – in samenwerking met … andere gelijkgestemde bondgenoten en mediakanalen die vastbesloten waren een vals vooropgezet verhaal over de verkiezingen van 2020 te promoten – zijn de oprichter en medewerkers van Dominion lastiggevallen en met de dood bedreigd. , en Dominion heeft ongekende en onherstelbare schade geleden. “

Wat te kijken: Dominion-advocaat Tom Clare zei maandagochtend tijdens een persoproep dat het bedrijf mogelijk verdere rechtszaken gaat voeren. Op de vraag of de voormalige president Trump het onderwerp zou kunnen zijn van een toekomstige rechtszaak, antwoordde Clare: “We sluiten niemand uit.”

Lees de rechtszaak .

 Comments

comments