Brussel wil nog niet goedgekeurd vaccin van AstraZeneca geleverd krijgen

Brussel wil nog niet goedgekeurd vaccin van AstraZeneca geleverd krijgen

26 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Het wordt steeds absurder: na Pfizer heeft AstraZeneca nu ook aangekondigd minder vaccins te gaan leveren. Nu pakt Brussel de fabrikant aan- terwijl het vaccin nog niet eens is goedgekeurd in de Europese Unie.

BNR meldde het volgende:

De Europese Commissie wil meer uitleg van AstraZeneca over waar bestelde vaccins gebleven zijn. Dat zegt Eurocommissaris Stella Kyriakides na een eerste gesprek met het bedrijf.

Vertegenwoordigers van het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf AstraZeneca moesten gisteren aan de EU-Commissie en haar “Steering Board” uitleggen waarom er vertragingen zijn in de overeengekomen levering van vaccins tegen het coronavirus.

Eerder had de führerin van de Europese Commissie Von der Leyen zich persoonlijk beklaagd. Astrazeneca, dat het vaccin samen met Oxford University ontwikkelde, maakte afgelopen vrijdag bekend dat de beloofde levering eind maart niet kon worden gehaald.

Als reden noemde het bedrijf productieknelpunten. Een EU-vertegenwoordiger zei dat het om een uitval van 60% zou gaan op slechts 31 miljoen doses. De Europese Commissie wil dit niet accepteren. De voorzitter van de EU-Raad Michel had al geprotesteerd.

Om hun eisen kracht bij te zetten dreigden de EU-vertegenwoordigers met “juridische gevolgen”. Desgevraagd wilde de Europese Commissie niet zeggen wat hiermee precies wordt bedoeld – en welke juridische rechtsmiddelen zij ter beschikking heeft.

Dit is voor Brussel vervelend. Vanwege de vertrouwelijkheid zijn zelfs de contractuele verplichtingen van Astrazenica officieel bij de buitenwereld niet bekend. Wel kunnen we vertellen dat de EU in augustus een contract heeft getekend met AstraZeneca voor de levering van 300 miljoen doses. Volgens ingewijden ontving de groep hiervoor een voorschot van 336 miljoen euro.

Het enige dat in ieder geval duidelijk is, is dat het vaccin nog niet is goedgekeurd in de EU. Dat zou pas aanstaande vrijdag moeten gebeuren.

Lees ook:  De top van Turkije toont de groeiende invloed van Rusland op het Midden-Oosten

De EU klaagt dus over leveringsproblemen met een vaccin dat nog niet eens is goedgekeurd. Dit wordt in Brussel gerechtvaardigd door het feit dat was overeengekomen dat AstraZenica vóór goedkeuring met de productie zou beginnen. Maar wat is dan de zin van het bijbehorende onderzoek door de EU-autoriteiten?

Maar wacht….. de klucht gaat nog verder.

Na de controversiële vaccinatiestart in Duitsland had de federale overheid van dat land hoge verwachtingen van de goedkeuring van het vaccin van AstraZeneca: de voorbereiding van de Brits-Zweedse groep zou de RNA-vaccins van BioNtech en Moderna moeten aanvullen en de weg vrijmaken voor de tweede vaccinatiefase, waarin mensen ook door hun huisarts kunnen worden gevaccineerd.

Maar het vaccin van AstraZeneca, dat in tegenstelling tot de RNA-middelen geen extreme vriestemperaturen nodig heeft voor opslag, zou ongeschikt kunnen zijn voor senioren met risico op corona: volgens informatie die het Duitse Handelsblatt opving uit coalitiekringen verwacht de overheid van Merkelland slechts een effectiviteit van 8% onder 65-plussers. En dat was – net als in ons land – de bevolkingsgroep die men als eerste wilde inenten.

Een peer-reviewed studie die was gepubliceerd in The Lancet beweerde dat de prik van AstraZeneca “een aanvaardbaar veiligheidsprofiel heeft en werkzaam is gebleken tegen symptomatische COVID-19.” Veel proefpersonen zijn na toediening echter ziek geworden, waaronder een aantal die Bell’s Palsy ontwikkelden nadat ze hun dosis hadden gekregen. Een ander opvallend probleem met de studie is dat niemand ouder dan 55 jaar was opgenomen in de eerdere testgroep, die toevallig “per ongeluk” slechts een halve dosis van het vaccin ontving in plaats van de geplande volledige dosis.

Lees ook:  De vloek van Osama Bin Laden

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOver dat vaccin van AstraZeneca valt nog wel meer te vertellen. Een nadere blik op de ontwikkelaars achter hun COVID-19-vaccin onthult eerder niet bekendgemaakte banden met aan eugenetica gekoppelde instellingen zoals de British Eugenics Society, het Jenner Institute en het Wellcome Trust. Eén van de ontwikkelaars, Adrian Hill, is rechtstreeks verbonden met het Galton Institute, dat verbonden is met de Britse Eugenics-beweging. Decennialang hebben deze instellingen het geloof uitgedragen van het elimineren van de meest ongewenste mensen uit de samenleving. Gruwelijk genoeg wordt juist dit experimentele vaccin gepositioneerd voor inzet in de meest arme landen in de wereld.
Een onderzoek door het British Medical Journal wees uit dat het Jenner Institute Zuidafrikaanse ouders bewust had misleid over een experimenteel Tb-vaccin, wat leidde tot de dood van zeven baby’s in 2009.

De mainstream media pronken al maanden met het vaccin en beweren dat het de armste landen zal redden en zal worden verspreid onder vele miljoenen mensen in ontwikkelingslanden. Dr. Richard Horton, hoofdredacteur van het medische tijdschrift The Lancet, die deelnam aan de onderdrukking van levensvatbare covid-19-behandelingen, vertelde CNBC dat “het Oxford AstraZeneca-vaccin momenteel het vaccin is dat in staat zal zijn om de planeet effectiever te immuniseren, sneller dan enig ander vaccin dat we hebben”, grotendeels omdat het een “vaccin is dat landen met een lager middeninkomen kan bereiken.”

Geen enkel mainstream-media-bedrijf heeft het aangedurfd om het netwerk van mensen te noemen die willen profiteren van deze vaccinoplichting. Geen enkel mediakanaal heeft het aangedurfd om de eugenetica-gelinkte instellingen die achter de gedwongen lockdowns en beperkingen zitten (die worden uitgevoerd om naleving van vaccinmandaten af te dwingen) aan te vechten. Vaccitech is een privébedrijf achter de samenwerking tussen Oxford en AstraZeneca. De belangrijkste investeerders achter Vaccitech zijn onder meer voormalige topmanagers van Deutsche Bank, Google en de regering van het Verenigd Koninkrijk. Adrian Hill en Sarah Gilbert, de twee ontwikkelaars van het vaccin, hebben een belang van ongeveer 10% in het bedrijf en proberen de injectie op jaarbasis verplicht te laten maken. Daarvoor vinden zij een gewillig oor in Brussel.

Lees ook:  Het duurt even

Het vaccin van Oxford-AstraZeneca wordt opgedrongen in landen als Latijns-Amerika, Zuid- en Zuidoost-Azië en Afrika, de precieze locaties waar het Galton Institute in het verleden heeft opgeroepen tot bevolkingsreductie. De banden van Adrian Hill met het Galton Institute zijn een grote reden tot bezorgdheid. De investering van Google in deze onderneming is net zo griezelig, vooral vanwege hun kunstmatige intelligentie.

Inmiddels is ook de eerste afhaker in beeld gekomen. Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck & Co is er niet in geslaagd om een mogelijk Covid-19-vaccin te ontwikkelen. Het bedrijf zei onlangs zijn ontwikkelingsprogramma met twee vaccinkandidaten te beëindigen.
In vroege fase 1 klinische onderzoeken zouden de twee vaccins een onvoldoende immuunrespons hebben opgeleverd. Dit is lager dan dat van voormalige Covid-19-patiënten en ook zwakker dan de resultaten van andere Covid-19-vaccins in klinische onderzoeken. Met Covid-19 wil Merck zich nu alleen richten op medicijnen voor de behandeling van longaandoeningen.Comments

comments