Samenzweringsduwers: QAnon’s Radical Unreality

Samenzweringsduwers: QAnon’s Radical Unreality

26 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Nu Biden’s presidentschap werkelijkheid is geworden, is de ontgoocheling van de QAnon-gemeenschappen een betwistbaar punt, aangezien de realiteit nooit het punt was om mee te beginnen.

“Waar we heen gaan, gaan we allemaal.” Deze slogan van de nu beruchte QAnon-samenzwering is in onze bijenkorfgeesten gebrand sinds de opstandige gebeurtenissen van 6 januari op Capitol Hill. De vraag wordt nu: waar gaan de volgers van Q heen vanaf hier? Hun “ komende storm ” profeteerde dat Donald Trump de macht zou grijpen, de diepe staat omver zou werpen en een kliek van satanaanbiddende, pedofiele democraten zou arresteren. Gelukkig voor alle anderen was deze storm niet veel meer dan een motregen in de middag. De dreiging van deze samenzweringen blijft echter bestaan.

Er is veel geschreven over de radicalisering van QAnon-aanhangers sinds de couppoging, en er is een oeuvre beschikbaar voor iedereen die dapper genoeg is om zich in deze samenzweringspool te waden. Sinds de inauguratie van president Biden zijn er ook uitgebreide vervolgpogingen ondernomen om de QAnon-mentaliteit te ontrafelen, gezien het feit dat Donald Trump de beloften van Q.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTurbulentie in het verschiet

Terwijl sommigen een zekere voldoening putten uit het zien afbrokkelen van het wereldbeeld van QAnon, is de situatie klaar om nog complexer te worden. Dit vormt een nog grotere uitdaging voor de sociale en politieke gezondheid van de Verenigde Staten op de lange termijn. Waarnemers die commentaar leveren op de ontgoocheling van de QAnon-gemeenschappen nu Biden’s presidentschap werkelijkheid is geworden, missen het punt, aangezien de realiteit nooit het punt was om mee te beginnen. Het punt is altijd escapisme geweest – onderduiken in een wereld van fanfictie waar de verwikkelingen van ons politieke en economische leven kunnen worden gedestilleerd tot memes, anonieme ‘transmissies’ en een binaire keuze tussen goed en kwaad, gevuld met legioenen helden en schurken . Niets hiervan zal binnenkort worden opgegeven, laat staan ​​gracieus.

Lees ook:  De 10 veiligste steden in de Verenigde Staten

Er is veel geschreven over de radicalisering van QAnon-aanhangers sinds de couppoging, en er is een oeuvre beschikbaar voor iedereen die dapper genoeg is om zich in deze samenzweringspool te waden. Sinds de inauguratie van president Biden zijn er ook uitgebreide vervolgpogingen ondernomen om de QAnon-mentaliteit te ontrafelen, gezien het feit dat Donald Trump de beloften van Q.

Turbulentie in het verschiet

Terwijl sommigen een zekere voldoening putten uit het zien afbrokkelen van het wereldbeeld van QAnon, is de situatie klaar om nog complexer te worden. Dit vormt een nog grotere uitdaging voor de sociale en politieke gezondheid van de Verenigde Staten op de lange termijn. Waarnemers die commentaar leveren op de ontgoocheling van de QAnon-gemeenschappen nu Biden’s presidentschap werkelijkheid is geworden, missen het punt, aangezien de realiteit nooit het punt was om mee te beginnen. Het punt is altijd escapisme geweest – onderduiken in een wereld van fanfictie waar de verwikkelingen van ons politieke en economische leven kunnen worden gedestilleerd tot memes, anonieme ‘transmissies’ en een binaire keuze tussen goed en kwaad, gevuld met legioenen helden en schurken . Niets hiervan zal binnenkort worden opgegeven, laat staan ​​gracieus.

De FBI kan zich niet arresteren om uit dit probleem te komen, en er kan ook niet op worden gerekend dat de technologiebedrijven hun eigen platforms reguleren op een manier die de complexiteit van deze enorme uitdagingen aanpakt. Radicalisering is niets nieuws, maar nieuw in de Amerikaanse context. Dit is een kennisgrens in de kinderschoenen en een waar we totaal niet op voorbereid zijn – om alle redenen die ons om te beginnen naar deze plek hebben geleid. Als we niet worden aangepakt, kunnen we ons binnenkort in een positie bevinden waarin onze onwerkelijkheid inderdaad onze realiteit is geworden.

Lees ook:  "Ik heb maar 11.000 stemmen nodig, jongens"


Comments

comments