De oorlog van Wall Street vs. Reddit-gebruikers: wat is tot nu toe bekend

De oorlog van Wall Street vs. Reddit-gebruikers: wat is tot nu toe bekend

30 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

De GameStop-affaire gaat door en strekt zich steeds verder uit dan uitwisselingen.

Op 12 januari begon een snelle stijging van de aandelen van het Amerikaanse bedrijf GameStop, een situatie die in de wereldpers is gemeld. De stijging werd aangedreven door gebruikers van het r / WallStreetBets-gedeelte van het Reddit-platform. De prijs van de effecten is tussen 12 januari en 28 januari gestegen van $ 20 naar $ 483, maar kon die piek niet vereffenen.

Laten we de belangrijkste mijlpalen van deze case bekijken:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren • Na het bereiken van de bedoelde high, zakte het aandeel naar $ 132. Ze groeiden echter weer en verkopen nu voor ongeveer $ 325
 • De daling werd veroorzaakt door het blokkeren van de aankoop  van hun effecten door Robinhood, een populaire brokerage-applicatie onder de deelnemers aan de ‘flashmob’
 • Als reactie daarop hebben de kleine investeerders een class action-rechtszaak  aangespannen tegen de app en binnen een uur meer dan 100.000 negatieve recensies ontvangen. Evenzo bekritiseerden mensen zoals de Amerikaanse congreslid Alexandria Ocasio-Cortez en de miljardair Elon Musk het platform.
 • Tot dusver dit jaar hebben de geschatte verliezen van hedgefondsen door de stijging van GameStop-aandelen al meer dan $ 70,87 miljard overschreden .
 • Hedgefondsmanager Omega Advisors Leon Cooperman noemde de campagne een “verliezersspel” en noemde de deelnemers “speculanten”.
 • De secretaris van de pers van het  Witte Huis, Jen Psaki, zei woensdag dat de Schatkist en de Securities and Exchange Commission “zich bewust waren van en actief toezicht hielden  op de  huidige marktvolatiliteit op de aandelen- en optiemarkten”.
 • Parallel met r / WallStreetBets lanceerden andere secties van Reddit, gewijd aan cryptocurrencies, een vergelijkbare mobilisatie om de prijs van de dogecóin- munt omhoog te schieten . Ze zijn erin geslaagd om het in 24 uur met meer dan 300% te herwaarderen en het te positioneren als een van de 10 belangrijkste digitale valuta’s in termen van marktwaarde
 • Het aantal abonnees van r / WallStreetBets bereikte 6,7 miljoen
 • Vrijdag sloten de aandelen van GameStop met een stijging van 68 procent , waardoor de wekelijkse winst 400 procent bedroeg
 • Amerikaanse aandelenindices waren lager , waarbij de Dow Jones meer dan 600 punten daalde, omdat amateurbeleggers op Reddit de waarde van GameStop-aandelen blijven verhogen.
 • De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, is  een onderzoek gestart  tegen Discord, Robinhood en andere bedrijven en hedgefondsen, die hij beschuldigde van ‘het manipuleren van’ de vrije markt ‘ten behoeve van de Wall Street-elites.’
 • Robinhood hief het verbod op om GameStop-aandelen te kopen, hoewel het  het aantal effecten dat kan worden verhandeld beperkt tot één aandeel voor particuliere klanten.

Desalniettemin gaat de strijd om GameStop door, die zich steeds verder uitstrekt dan uitwisselingen.Lees ook:  Klimaatprobleem is een oorlog tussen de democratie tegen de hogere klasse

Comments

comments