Twitter introduceert een nieuw Wikipedia-achtig programma om tweets met verhalen te beheren

Twitter introduceert een nieuw Wikipedia-achtig programma om tweets met verhalen te beheren

30 januari 2021 0 Door Indignatie redactie

Twitter  heeft aangekondigd  dat het “een nieuwe gemeenschapsgestuurde benadering zal gebruiken om misleidende informatie aan te pakken”, genaamd Birdwatch, die nieuwsmedia vergelijken met het model van inhoudsmoderatie dat door Wikipedia wordt gebruikt.

“Twitter heeft maandag een functie onthuld die bedoeld is om zijn inspanningen om desinformatie en desinformatie te bestrijden, te versterken door op een manier die vergelijkbaar is met Wikipedia op gebruikers te tikken om mogelijk misleidende tweets te markeren”,  meldt NBC . “Het nieuwe systeem stelt gebruikers in staat tweets te bespreken en context te geven aan tweets waarvan zij denken dat ze misleidend of onjuist zijn. Het project, genaamd Birdwatch, is een op zichzelf staand deel van Twitter dat in eerste instantie alleen beschikbaar zal zijn voor een klein aantal gebruikers, grotendeels op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. “

No Title

Twitter launches Birdwatch, a Wikipedia-style approach to fight misinformation https://t.co/eSGBe8qTC7 by @rachsandl

“We weten dat er een aantal uitdagingen in de richting van het opbouwen van een community-gedreven systeem als dit – uit waardoor het bestand is tegen pogingen tot manipulatie om ervoor te zorgen dat het niet gedomineerd door een gewone meerderheid van stemmen of bevooroordeeld gebaseerd op de distributie van medewerkers,” Twitter’s  officiële verklaring  zegt. “We zullen ons tijdens de pilot op deze dingen concentreren.”

Dergelijke beweringen bieden weinig geruststelling voor iedereen die bekend is met de narratieve controleactiviteiten van de gevestigde orde die op precies die manier op Wikipedia plaatsvinden. Ben Norton van de Grayzone deed   vorig jaar een geweldig tweedelig rapport over de manier waarop gezamenlijke, agressieve inspanningen van een kleine groep louche uitziende Wikipedia-redacteuren erin geslaagd zijn de artikelen van de site te domineren die betrekking hebben op de westerse imperialistische agenda’s en de verslaggevers die en verzet zich tegen die agenda’s, inclusief het  verbieden van verkooppunten zoals  WikiLeaks  en  The Grayzone van gebruik als bronnen ondanks dat ze geen geschiedenis van valse rapporten hebben.

“De internetencyclopedie is een diep ondemocratisch platform geworden, gedomineerd door westerse, door de staat gesteunde actoren en public relations van bedrijven, gemakkelijk te manipuleren door machtige krachten”, schreef Norton. “En het wordt geleid door figuren die vaak dezelfde elite-belangen vertegenwoordigen, of aansluiten bij hun regime-change-politiek.”

No Title

Wikipedia is a scam. It’s a propaganda vehicle for intelligence agencies, govts, corporations, and PR flacksThis extremely shady “user” Philip Cross edits all day every day, 7 am to 11 pm, posting nonstop pro-war propaganda – including almost every edit on @MaxBlumenthal’s page pic.twitter.com/9ZOof5GxwC

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trump zegt dat technische reuzen gecontroleerd worden door 'Radical Left', lees vrijheid van mening beperken
Sinds 2018  berichten alternatieve media zoals  The Canary  en  Media Lens over het hectische bewerkingsgedrag van een Wikipedia-account met de naam ‘Philip Cross’ dat  een onmenselijk aantal uren werkt  zonder ooit een dag vrij te nemen, grotendeels gericht op de accounts van degenen die het westerse rijk bekritiseren en scepticisme uiten over zijn dominante verhalen.

Dit soort agressieve verhalende managementcampagnes is de reden waarom wanneer je naar een Wikipedia-artikel over een internationaal omstreden onderwerp op het wereldtoneel kijkt, bijvoorbeeld het artikel over de vermeende  aanval met chemische wapens in Douma, Syrië , je het woord ‘Bellingcat “Niet minder dan 20 keer vanaf dit schrijven en een sterke voorkeur voor het westerse verhaal dat de Syrische regering verantwoordelijk was voor de aanval, maar geen informatie zal vinden over de gapende plotgaten in het verhaal zoals die beschreven in  dit uitstekende artikel  door Aaron Maté van  The Nation , en je zult ook geen links naar dit artikel zien.

Het staat dus al vast dat dit soort “gemeenschapsgestuurde benadering” van informatiebeheer gemakkelijk kan worden uitgebuit door goed gefinancierde groepen die er een gevestigd belang bij hebben. Het feit dat Twitter al heeft  gefunctioneerd als een propagandatak  van de Amerikaanse regering met betrekking tot haar bereidheid om accounts van op imperialisme gerichte landen zoals Iran, Venezuela, Rusland en China te deplatformeren, betekent dat we kunnen verwachten dat deze vooringenomenheid slechts één kant op gaat met betrekking tot naar imperialistisch narratief beheer.

No Title

🐦 Today we’re introducing @Birdwatch, a community-driven approach to addressing misleading information. And we want your help. (1/3) pic.twitter.com/aYJILZ7iKB

Het feit dat dit “Birdwatch” -programma hoogstwaarschijnlijk zal worden gebruikt om het dominante verhaal te bepalen over betwiste gebeurtenissen, zoals mogelijke valse vlaggen en wat er gebeurt in landen als China en Syrië, betekent dat het onaangenaam is dat  Twitter’s post waarin het wordt  gepromoot een denkbeeldig account bevat waarin staat: “Walvissen zijn niet echt! Het zijn robots die door de overheid worden gefinancierd om op ons te letten !! ” Alsof dat soort onbetwistbare leugens het soort post is waarop dit programma zich eigenlijk richt, in plaats van dat mensen twijfels uiten over zaken als Russische hackers en de Witte Helmen.

Twitter koos ervoor om “walvissen zijn niet echt” te gebruiken als voorbeeld van de “verkeerde informatie”. Het nieuwe programma zal “vechten”, niet omdat het schattig en grappig is, maar omdat het gebruik van een van de feitelijke verhalen die het zou hebben gemanipuleerd zou zijn geweest de alarmbellen van mensen doen afgaan. Stel je de reactie voor als ze bijvoorbeeld hadden gekozen voor Covid-vaccinaties, ook al zou dit heel goed een van de problemen kunnen worden waar Birdwatch uiteindelijk de verhalende controle over uitoefent.

Degene die het verhaal beheerst, beheerst de wereld. Dat is alles wat je ooit ziet in alle inspanningen om informatie te beheren via censuur, algoritmeveranderingen, “feiten” -controle, Russische propagandapaniek, enz. Mensen zijn verhaalgedreven dieren, dus als je de verhalen beheerst, bestuur je de mensen.

Het door de VS gecentraliseerde oligarchische imperium zal in de nabije toekomst veel slechte dingen doen en het zal nodig zijn om het verhaal over die dingen te beheersen. Dat is alles waar we hier echt naar kijken.Lees ook:  De lessen van het verbod afleren laat mensen zelf beslissen over gebruik drugs en alcohol

Comments

comments