‘Er ontstaat voor onze ogen een wereldwijde bewakingsstaat’

‘Er ontstaat voor onze ogen een wereldwijde bewakingsstaat’

1 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Op 28 januari, de AfD fractie een toespraak in de Bondsdag onder de titel “Big Tech en de vrijheid van meningsuiting op het internet” volgende Donald Trump’s Twitter ban. De plaatsvervangend groepsleider van de AfD, Beatrix von Storch, waarschuwde voor “globalistisch links in alliantie met Big Tech”.

De techreuzen willen “iedereen die niet in hun waarheid gelooft de mond snoeren”. Iedereen die een andere mening durft te hebben dan zij, is “een ketter, een vijand, een klimaat en Corona-ontkenner, een haatspreker, een racist, een nazi”, merkte von Storch op.

Hun verklaarde vijanden moeten ophouden te bestaan ​​op sociale media – dat is het doel van het annuleren van cultuur en de-platforming. Daarachter staat “de alliantie van de culturele marxisten met de grote technologiebedrijven”, zei ze.

“Ze hebben een taakverdeling”, aldus von Storch: “De linkse terroristische hordes Antifa en Black Lives Matter intimideren politieke tegenstanders met massaal fysiek geweld, gepeupel eigenzinnige wetenschappers van de universiteit, boycotten en vallen bedrijven aan en ontheiligen monumenten, luid en vuil. De uitdovende legers van de platforms van Big Tech verwijderen, blokkeren en trekken bereik in, maken bijdragen niet op te sporen, vernietigen zo concurrenten, snijden organisaties miljoenen keren af ​​van hun donoren, gebruikers, consumenten, stilletjes en vuil, zonder wet, miljoenen keren – pure willekeur. “

Deze zogenaamde “factcheckers” zijn een “bediening van de waarheid” – en “wat er overblijft is waar; links is goed, rechts is slecht – en deze bediening van waarheid is een wereldbediening van waarheid, een zeer krachtige ”.

Een half dozijn bedrijven wereldwijd controleren het netwerk, de platforms, de betalingsfuncties, de volledige technische infrastructuur: Google, Apple, Facebook, Twitter, Amazon, Microsoft en PayPal . “Met een druk op de knop door een handvol grote tech miljardairs, de heren Bezos, Zuckerberg, Dorsey, Pichai en Nadella, kan iedereen ter wereld worden geblokkeerd en digitaal weggevaagd – en dat doen ze miljoenen keren, dag na dag. Ze zijn de machtigste mannen ter wereld. “

Nadat de zittende Amerikaanse president Trump op Twitter was geblokkeerd, trok Amazon de stekker uit een heel alternatief platform, Parler , en daarmee tientallen miljoenen gebruikers. In de 21e eeuw maakt echter “toegang tot het digitale publiek deel uit van basisdiensten zoals water en elektriciteit”. Monopolisten mogen burgers niet het zwijgen opleggen vanwege een “verkeerde” mening.

Volgens von Storch heeft de Poolse regering een baanbrekende wet gepresenteerd : “Wat Poolse rechtbanken niet hebben verboden, mag niet langer worden geschrapt; anders zijn er hoge boetes voor de corporaties. Bij ons is het precies andersom: censuur wordt niet bestraft, maar niet-censuur wordt bestraft; dat is de NetzDG van deze [Merkel] regering. “

De netwerkhandhavingswet [ Netzwerkdurchsetzungsgesetz , NetzDG; Duits: Gesetz zur Verbesserung der Rechtsdurchsetzung in sozialen Netzwerken ], ook bekend als de Facebook-wet,  is een Duitse wet gericht op het bestrijden van vermeende onrust en nepnieuws op sociale netwerken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het einde van de verantwoordelijke overheid is nabij

We staan ​​voor een keerpunt, legde von Storch uit: “Een mondiale bewakingsstaat en een censuurregime dat zo perfect is als het nooit heeft bestaan ​​in de menselijke geschiedenis, komt voor onze ogen naar voren. Dit is digitaal totalitarisme. We moeten het stoppen – voor de vrijheid van meningsuiting van de burgers, voor democratie, tegen het totalitarisme van grote technologie en tegen de heerschappij van Silicon Valley. “

Deze week heeft Twitter weer een andere voormalige Trump-functionaris verboden, slechts twee weken nadat hij de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting door big-tech als “huiveringwekkend” beschreef.

Voormalig directeur van het handels- en productiebeleid van het Witte Huis, Peter Navarro, heeft zijn account laten opschorten door de technologiegigant. Hij vertelde Fox News- presentator Tucker Carlson dat dit zojuist benadrukte hoe de voortdurende zuivering deel uitmaakt van een vooraf bepaalde agenda.

Navarro was de laatste tijd niet actief geweest op sociale media. Desondanks verzon het technologiebedrijf een onwaarschijnlijk excuus. “Het was iets met ongewoon verkeer, maar ik had sinds 14 januari niet meer getweet”, zei Navarro. “Het punt hier is dat het komt door wie ik ben en wat ik zou kunnen zeggen, niet door alles wat ik heb gedaan,” legde hij uit.

‘En dit is Pichai bij Google , Dorsey bij Twitter , Zuckerberg bij Facebook , Bezos bij Amazon . Ze geloven op de een of andere manier dat het hun verantwoordelijkheid is om half Amerika de mond te snoeren, ”zei Navarro. ‘Ze doen geweld tegen het eerste amendement. Ze doen geweld in dit land. En dit zal Tucker niet uitstaan. Dit kan niet staan. “

Navarro’s verbod komt slechts enkele weken nadat hij technische giganten bekritiseerde omdat ze kleinere bedrijven zoals Parler uitschakelden .

“Wat we hier hebben is een klassieke heimelijke oligopolie, een soort nieuwe wijn in een oude fles”, vertelde Navarro aan Fox News . ‘Wat we zagen bij deze aanval op Parler was huiveringwekkend voor me. Het is één ding om iedereen vrij te spreken. Maar dit was een tangbeweging waarbij Google en Apple , [het] eerste deel van de tang, niet toelaten dat Parler- apps offline waren. ” Navarro voegde eraan toe dat Amazon toen kwam voor de “brute moord door de cloud weg te nemen”.

Navarro merkte verder op dat de vermeende vijanden van Amerika “de hele tijd dingen [op Twitter] zetten”, maar dat president Trump was verwijderd. De Twitter- censuur betwist op de een of andere manier nooit de opmerkingen van buitenlandse regeringen die kritiek hebben op de VS. “Dus wat hier aan de hand is, denk ik, is een zeer ernstige bedreiging voor onze democratie”, zei Navarro.Lees ook:  Zal COVID-19 de wereldorde veranderen?

Comments

comments