De extreem-rechtse militiebondgenoot van Marjorie Taylor Greene gelooft nu dat Amerika niet meer te redden is

De extreem-rechtse militiebondgenoot van Marjorie Taylor Greene gelooft nu dat Amerika niet meer te redden is

5 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Terwijl Rep. Marjorie Taylor Greene vecht voor haar politieke carrière in Washington, DC, bereiden haar extremistische bondgenoten in Georgië zich voor op een nieuwe fase in hun strijd om Amerika om te vormen tot een fascistische staat. De Atlanta Journal-Constitution (AJC) meldt dat militieleider Justin Thayer , hoofd van de paramilitaire “Georgia III% Martyrs” -groep die beruchte bewapende, militie-geüniformeerde “privébeveiliging” bood aan Greene tijdens een campagnebijeenkomst in Georgië, zo “ontmoedigd is. “door de arrestaties van 6 januari militanten waarvan hij niet langer gelooft dat de Verenigde Staten kunnen bestaan” als één entiteit. “

In plaats daarvan beweert Thayer samen te werken met andere Georgië-extremisten om aan te dringen op de afscheiding van Georgië, hetzij via grondwetswijziging of via “de ineenstorting van het Amerikaanse experiment”.

We kunnen aannemen dat het laatste deel – werken aan het beveiligen van die “ineenstorting” – de voortdurende focus van de geallieerde milities zal zijn.

AJC haalt experts aan om te waarschuwen dat dit het begin lijkt te zijn van een nieuw hoofdstuk in extreemrechts extremisme, een waarin gewelddadige milities hun interne verdeeldheid opzij zetten en zich verenigen ter wille van “tactische” allianties. Dat is misschien waar, maar de resultaten zijn moeilijk te voorspellen. Gewelddadig extreemrechts is verdeeld in talloze kleine facties, juist omdat het een hol is van door samenzweringstheorie geobsedeerde vuurwapenvreugde, waarin elke andere groep met argwaan wordt bekeken; Groepen zoals de “Proud Boys” en andere geweldbevorderende groepen worden gebombardeerd door eindeloze onderlinge strijd en drama, rechtszaken tussen rivaliserende potentiële leiders en het geweld dat gepaard gaat met het veelvuldig ploeteren van de groepen in drugshandel en andere georganiseerde misdaad.

Dus hoewel deze groepen misschien geïnspireerd zijn om samen te werken vanwege de onmiddellijke dreiging van federale wetshandhaving die door de roosters vegen van degenen die samenzweerden om geweld te plegen op 6 januari, kan het een opmaat zijn voor escalerend geweld binnen extreemrechts, niet gewoon naar buiten gericht geweld. Dit geldt in het bijzonder als elke groep nadenkt, in het grote schuim van paranoia dat in de eerste plaats elke cel en subcel koesterde, welke van hen maanlicht zijn als federale informanten die op zoek zijn naar een beetje sabotage tegen vijanden en rivaliserende milities.

Geen van deze mensen heeft veel verstand, en ze zijn allemaal toegewijd aan het idee dat de beste benadering om hun problemen op te lossen erin bestaat meer kogels te kunnen schieten dan hun vijanden. Zoals de impasse door extreemrechtse extremisten in een natuurreservaat in Oregon tot in de kleinste details bewees, hebben hun partnerschappen en grootse plannen beide de neiging om op spectaculaire wijze in te storten wanneer de politie oproept.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Uiteindelijk is de massa het zat en zullen de kapitalisten spijt krijgen

De meest recente analyse van de New York Times telt minstens 21 van degenen die nu federaal worden aangeklaagd wegens de opstand van 6 januari omdat ze “mogelijke banden met militante groepen” hebben, of iets meer dan 10% van de aangeklaagden. Dat zal waarschijnlijk toenemen naarmate federale sondes beginnen te identificeren wie de opstandelingen heeft bijgestaan, hetzij bij de daadwerkelijke executie of bij eerdere planning. Een vergelijkbaar aantal waren huidige of ex-militaire leden.

‘QAnon’-samenzweringen zijn ook door elk van de extreemrechtse groepen gefilterd – of beter gezegd, de QAnon-beweging is slechts een punt-voor-punt opnieuw onthullen van dezelfde neo-nazi-samenzweringen die om te beginnen doordrongen waren van extreemrechtse groepen , een dat won aanzienlijk door zijn beweringen over ‘joodse’ complotten en dominantie te verpakken in nieuwe bewoordingen die, althans kortstondig, een vleugje plausibele ontkenning herstelden voor degenen die de beweringen van de nazi-propaganda van de vorige eeuw herhaalden.

Dus deze nieuwe veronderstelde allianties zijn iets om naar te kijken, maar het is nog niet duidelijk of het een opmaat is naar wat Thayer en andere extremisten rond het fascistische republikeinse hoop hopen dat er zal gebeuren – gewelddadige rebellie die leidt tot de afscheiding van conservatieve regio’s onder een nieuwe, openlijk blanke suprematische regering. – of als het alleen maar een opmaat is naar een bloedige burgeroorlog binnen de blanke nationalistische milities zelf, terwijl ze allemaal proberen te ontwijken wat kan worden verwacht als een intense nieuwe focus van federale agenten op potentiële binnenlandse terrorismecellen, terwijl ze alle anderen onder de aanklacht gooien.

De milities plannen hoe dan ook een nieuw tijdperk van geweld. Maar zelfs in alliantie is elke groep zo Trumpiaans ongeorganiseerd en paranoïde van aard dat hun complotten waarschijnlijk zullen bestaan ​​uit lukrake gewelddaden en terrorisme die slechts tangentieel verband houden met een georganiseerd ‘plan’ om te krijgen wat ze zoeken. Pogingen van fascisme-bevorderende Republikeinse wetgevers om de regering te ondermijnen en electorale vernietiging en stochastisch geweld tegen politieke vijanden te rechtvaardigen, blijven veel gevaarlijker  en zullen veel waarschijnlijker slagen in het omverwerpen van de democratie ten gunste van de autocratische, blanke nationalistische heerschappij waar hun gewelddadige bondgenoten van hun gastheer om schreeuwen.

Lees ook:  De pers heeft vandaag nog twee schijnbare financiële misdaden van Trump ontdekt


Comments

comments