Ding-Dong, de wapenliefhebbende heks, is uit haar congrescomités verwijderd!

Ding-Dong, de wapenliefhebbende heks, is uit haar congrescomités verwijderd!

5 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Dat klopt mensen, op donderdagavond stemde het Huis van Afgevaardigden om de Republikeinse Marjorie Taylor Greene te verwijderen uit haar commissietaken. Tenslotte! Een recent CNN-onderzoek naar Greene, een rechtse complottheoreticus die was benoemd tot lid van de House Education Committee en de House Budget Committee, ontdekte oude Facebook-berichten waar Greene van hield en deelde opmerkingen die schijnbaar de executie van democratische politici ondersteunden, waaronder House Spreker Nancy Pelosi. En dat is slechts het meest recente voorbeeld van Greene’s schijnbaar gewelddadige minachting voor haar democratische collega’s – in januari schreeuwde Greene blijkbaar eigenlijk tegen collega-congreslid Cori Bush nadat ze Greene had gevraagd om binnen een masker te dragen.

Maar nogmaals, geen van deze ontwikkelingen was verrassend na de vaak expliciet racistische campagnetactiek van Greene , waaronder een politieke advertentie waarin Greene een geweer vasthield naast foto’s van congresvrouwen Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en Rashida Tlaib, met de woorden “De ergste nachtmerrie van de ploeg” stond op de bodem. (Congreslid Steny Hoyer bracht in feite een afdruk van de advertentie in kwestie mee naar de stemming van donderdag, en nam een ​​minuut van zijn tijd om ermee door de kamers te lopen zodat alle Republikeinen het beeld konden zien.) Dit is dezelfde vrouw die, zelfs daarvoor aan het begin van haar congresperiode, probeerde ze toestemming te krijgen om haar glock met zich mee te dragen terwijl ze in het Capitool werkte.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Baudet: ik racisme dat is absurd

De stemming in het Huis van Afgevaardigden kwam uit 230-199, waarbij elf Republikeinen ervoor kozen om zich bij de Democraten aan te sluiten om te stemmen om Greene haar commissietaken te ontnemen. Voor de stemming sprak een aantal Democraten, waaronder Rep.Ilhan Omar , die een gepassioneerde toespraak hield over de bredere bedreigingen die door Greene worden vertegenwoordigd, en zei:

“Het gaat erom of het acceptabel is om een ​​opstand tegen ons democratische basisproces aan te moedigen en aan te moedigen. Dit gaat erom of het oké is om van leden te eisen dat ze beëdigd worden in een bijbel van een religie die ze niet beoefenen. Dit gaat erom of het oké is om een ​​aanvalsgeweer naast de hoofden van leden te houden in een campagneadvertentie en aan te zetten tot doodsbedreigingen tegen hen. Het gaat erom of het oké is om de moord op de spreker van het huis aan te moedigen. Als overlevende van burgerconflicten en burgeroorlog weet ik dat politiek geweld en politieke retoriek niet vanzelf verdwijnen. Het gaat erom of we een vreedzame en functionerende democratie zullen blijven of niet. “

No Title

This. All of this. @IlhanMN pic.twitter.com/h7Q9II5Nxm

De laatste congreslid die sprak, vertegenwoordiger Rashida Tlaib, hield ook een emotionele toespraak over de doodsbedreigingen die ze sinds haar allereerste dag in het congres heeft ontvangen, en de verlammende angst die zij en haar dierbaren ervaren sinds de opstand in het Capitool vorige maand.

No Title

An emotional Rep. Tlaib on the House floor: “On my very first day of orientation, I got my first death threat. It was a serious one. They took me aside, the FBI … I didn’t even get sworn in yet & someone wanted me dead for just existing. More came later.

Hoewel het verwijderen van Greene uit haar commissiefuncties zeker een goede zaak is, neemt het niet weg dat haar verkiezing voor het Congres en de daaropvolgende controverse een nog groter platform hebben gegeven aan haar gevaarlijke en gewelddadige ideologieën. En om dat te veranderen, is veel meer nodig dan alleen een meerderheid in het Congres.Lees ook:  Trump looft QAnon-samenzweringstheorie: 'Ze vinden me erg leuk, wat ik waardeer'

Comments

comments