Hard bewijs dat het Witte Huis van Trump de opstand van het Capitool had gepland

Hard bewijs dat het Witte Huis van Trump de opstand van het Capitool had gepland

5 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Volgende week begint de Senaat met het proces van afzetting van Donald Trump. De meeste analisten voorspellen dat de twee derde van de stemmen die nodig zijn voor een veroordeling, een te hoge heuvel zal zijn om te beklimmen. Dat is een redelijke veronderstelling, aangezien de meeste Republikeinen bereid zouden zijn om Trump van de haak te laten, zelfs als hij de Senaatskamer zou besproeien met een AK-47.

De GOP lijkt niet in het minst bezorgd dat Trump een opruiende menigte heeft aangezet om het Capitool aan te vallen en te dreigen hen en hun collega’s te vermoorden. Met andere woorden, Republikeinen voelen zich op hun gemak in de wetenschap dat zij het doelwit waren van Trumps moorddadige hordes en ze staan ​​er nu op dat het Congres  doorgaat  en het hele verraderlijke en dodelijke debacle vergeten alsof de opstand slechts een geval van massale jaywalking was.

Het argument voor de veroordeling van Trump is echter alleen maar sterker geworden met de onthulling van de betrokkenheid van zijn Witte Huis bij de aanval. De New York Times meldt dat …

“… Er is een beeld ontstaan ​​van entropische krachten die namens Trump samenkomen in een ad hoc, maar rampzalige crash van woede en ontkenning. [… En dat…] interviews met centrale spelers en documenten, waaronder niet eerder gemelde e-mails, video’s en posts op sociale media verspreid over het web, vertellen een meer omvattend verhaal van een meer gecoördineerde campagne… opgeroepen en geregisseerd door de vertrekkende president… in één laatste norm-tartende daad van een presidentschap dat de realiteit ontkent. “

Dus er komt elke dag meer bewijs naar voren van Trumps orkestratie van de Capitoolopstand. Bovendien werd een van de organisatoren van de bijeenkomst, Dustin Stockton, een hard-rechtse wapenactivist, geïnterviewd door de Times en vertelde hen dat …

‘… hij was verrast toen hij op de dag van de bijeenkomst hoorde dat er nu een mars van de Ellipse naar het Capitool zou zijn. Voordat het Witte Huis erbij betrokken raakte, zei hij, was het plan geweest om in de Ellipse te blijven totdat het tellen van de staatsverkiezingen was voltooid. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMet deze getuigenis is het voor de Republikeinse apologeten van Trump niet langer mogelijk om te beweren dat Trump geen kennis had van de dreigende dreigingen die zich zouden ontvouwen kort na zijn opruiende toespraak waarin hij zijn sekte-discipelen waarschuwde dat ‘als je niet vecht als de hel, jij’ zullen geen land meer hebben. ” Het is niet langer mogelijk om te doen alsof zijn opvallende vertraging van een reactie niet bedoeld was om de gruweldaad voort te zetten. Het is belachelijk om zijn affiniteit na de rel met de relschoppers, toen hij bekende dat hij van hen hield, af te wijzen als alles behalve zijn goedkeuring van hun criminele vijandelijkheden.

Als een coda voor Trump’s snode misdrijf, bracht zijn waarnemend minister van Defensie, Chris Miller, een memo uit waarin hij de Nationale Garde adviseerde dat ze NIET geautoriseerd waren “om wapens te krijgen” of “beschermingsmiddelen”; of om “fysiek contact te hebben met demonstranten”; of om “agenten voor oproerbeheersing in te zetten”; naast andere maatregelen die hun handen effectief vastbonden en de vrije hand gaven aan Trumps opstandelingen om het Capitool te bestormen.

No Title

This is called a smoking gun document. pic.twitter.com/eFbQ1LR3O8

Als de Republikeinen van de Senaat een greintje integriteit of patriottisme hadden, zouden ze stemmen om Trump zonder voorbehoud of aarzeling te veroordelen. Maar vertrouwen op de integriteit van de huidige GOP is riskanter dan French die een Trump-steun kust tijdens een van zijn Coronavirus Super Spreader-bijeenkomsten. We zullen binnenkort zien of ze de moed kunnen verzamelen om patriotten te zijn.Comments

comments

Lees ook:  Het "monsterlijke idee" van de Trump-administratie: directe betalingen in ruil voor bezuinigingen op sociale uitkeringen