‘Zes mensen stierven’: meer dan 350 congresmedewerkers dringen er bij de senaat op aan om Trump te veroordelen

‘Zes mensen stierven’: meer dan 350 congresmedewerkers dringen er bij de senaat op aan om Trump te veroordelen

5 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Meer dan 350 congresmedewerkers hebben een open brief ondertekend Woensdag voor de Senaat, waarin de wetgevers worden aangespoord om de voormalige president Donald Trump te veroordelen voor het aanzetten tot een aanval op het Capitool op 6 januari. “Als medewerkers van het Congres hebben we geen stemming over het al dan niet veroordelen van Donald J. Trump voor zijn rol in het aanzetten tot de gewelddadige aanval op het Capitool, maar onze senatoren wel, ”zeiden de stafleden in de brief. “En omwille van ons, en in het belang van het land, vragen we hen te stemmen om de voormalige president te veroordelen en hem te beletten ooit nog een ambt te bekleden.” Trump riep zijn aanhangers op om naar het Capitool te marcheren om te voorkomen dat het Congres vorige maand de overwinning van president Joe Biden’s Electoral College certificeert. “We zullen nooit opgeven,” zei hij tijdens een Save America-bijeenkomst in Washington DC “We zullen nooit toegeven. Het gebeurt niet. U geeft niet toe als er sprake is van diefstal. Ons land heeft er genoeg van.

Met die woorden maakte hij in feite een einde aan een 230-jarige traditie van vreedzame machtsoverdrachten, merkten de congresstafmedewerkers op. ‘Zes mensen zijn omgekomen. Een politieagent van het Capitool – een van onze medewerkers die ons elke dag bewaakt en begroet – werd doodgeslagen ‘, zeiden ze. “De aanval op onze werkplek was geïnspireerd door leugens die door de voormalige president en anderen waren verteld over de resultaten van de verkiezingen in een ongegronde, maandenlange poging om de stemmen die rechtmatig door het Amerikaanse volk zijn uitgebracht, te verwerpen.”

Degenen die de brief hebben ondertekend vertegenwoordigen meer dan 100 kantoren van het Huis, 15 van de Senaat en 10 commissies, meldde CNN. “Niemand zou zoiets op zijn of haar werkplek moeten meemaken”,  vertelde een niet bij naam genoemde medewerker aan CNN voordat de brief werd vrijgegeven. ‘En ik denk dat het belangrijk is om dit deel van het verhaal te vertellen, omdat het niet alleen leden van het Congres zijn die elke dag in het Capitool komen werken. En het zijn niet alleen stafleden die in het Capitool werken die getraumatiseerd zijn door wat er is gebeurd. En ik denk dat dat er een deel van is.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Een nieuwe videogame van de Amerikaanse luchtmacht laat je Irakezen en Afghanen droneren

“Het trauma is er; het trauma is heel reëel. En elke keer dat er nieuwe stukjes informatie naar buiten komen, weet je, je bent een beetje opnieuw getraumatiseerd. “

Lees hieronder de volledige brief van de werknemers:

“Wij zijn medewerkers die werken voor leden van de Amerikaanse Senaat en het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar het onze eer en voorrecht is om ons land en onze mede-Amerikanen te dienen. We schrijven deze brief om onze eigen opvattingen en ervaringen te delen, niet die van onze werkgevers. Maar op 6 januari 2021 werd onze werkplek aangevallen door een gewelddadige menigte die probeerde het aantal stemmen van het kiescollege te stoppen. Dat gepeupel werd aangezet door de voormalige president Donald J. Trump en zijn politieke bondgenoten, van wie we sommigen elke dag op het werk in de gangen passeren.

Velen van ons gingen naar school in het post-Columbine-tijdperk en werden getraind om te reageren op actieve schietsituaties in onze klaslokalen. Terwijl de bende door de barricades van de Capitoolpolitie sloeg, deuren en ramen brak en met kogelvrije vesten en wapens het Capitool binnen stormde, verstopten velen van ons zich achter stoelen en onder bureaus of barricadeerden onszelf in kantoren. Anderen keken op tv en probeerden verwoed bazen en collega’s te bereiken terwijl ze vluchtten voor hun leven.

Op 6 januari brak de voormalige president de 230-jarige erfenis van Amerika van de vreedzame machtsoverdracht door een menigte op te zetten om het tellen van de stemmen van de kiescolleges te verstoren. Zes mensen stierven. Een politieagent van het Capitool – een van onze medewerkers die ons elke dag bewaakt en begroet – werd doodgeslagen. De aanval op onze werkplek was ingegeven door leugens die door de voormalige president en anderen waren verteld over de resultaten van de verkiezingen in een ongegronde, maandenlange poging om stemmen te weigeren die wettig door het Amerikaanse volk zijn uitgebracht.

Onze grondwet werkt alleen als we erin geloven en haar verdedigen. Het is een gedeelde inzet voor gelijke rechtvaardigheid, de rechtsstaat en de vreedzame oplossing van onze geschillen. Iedereen die deze overtuigingen niet deelt, heeft geen plaats om het Amerikaanse volk te vertegenwoordigen, nu of in de toekomst. Het gebruik van geweld en leugens om een ​​verkiezing ongedaan te maken, is geen discussie waard. Of u staat voor de republiek of u ertegen.

Als medewerkers van het Congres hebben we geen stemming over het al dan niet veroordelen van Donald J. Trump voor zijn rol bij het aanzetten tot de gewelddadige aanval op het Capitool, maar onze senatoren wel. En omwille van ons, en in het belang van het land, vragen we hen te stemmen om de voormalige president te veroordelen en hem te beletten ooit nog een ambt te bekleden. “

Lees ook:  Het terugkerende natuurbrandprobleem in Californië, uitgelegd


Comments

comments