Russisch Covid-19-vaccin gerechtvaardigd ondanks westerse ‘pandemie’ van russofobie

Russisch Covid-19-vaccin gerechtvaardigd ondanks westerse ‘pandemie’ van russofobie

6 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Misschien moeten wetenschappers, nadat het nieuwe coronavirus is uitgeroeid, vervolgens werken aan een serum dat mensen immuniseert tegen irrationele russofobie.

Met een verbluffend succes deze week werd bewezen dat het door Rusland gemaakte Sputnik V-coronavirusvaccin zeer effectief en veilig is. In een studie gepubliceerd door het prestigieuze medische tijdschrift Lancet, bleek het Russische vaccin effectief te zijn tegen 91,6 procent van de symptomatische gevallen van Covid-19.

Sputnik V kreeg oorspronkelijk in augustus 2020 goedkeuring van de Russische regering, waarmee het het eerste officieel geregistreerde nieuwe coronavirusvaccin ter wereld is. Het is momenteel goedgekeurd voor gebruik in 15 landen over de hele wereld, van Azië tot Amerika, en is daarom een ​​zeer belangrijk instrument in de strijd tegen de wereldwijde pandemie. Na de laatste gepubliceerde resultaten staan ​​nog tientallen landen in de rij om het Russische vaccin te ontvangen.

Er zijn momenteel drie andere vaccins die op grote schaal zijn getest en die zijn geproduceerd door Amerikaanse en Brits-Zweedse bedrijven: Moderna, Pfizer-Biontech en AstraZeneca. Maar Sputnik V verschilt in zijn moleculaire technologie van virusafgifte op het menselijke cellulaire niveau. Dat verschil lijkt bepaalde belangrijke voordelen te bieden.

Vervaardigd door het Gamaleya Instituut in Moskou en gefinancierd door de Russische regering, heeft Sputnik V superieure immunologische prestaties getoond in vergelijking met zijn westerse tegenhangers. Het is goedkoper om te produceren en vereist geen temperaturen onder het vriespunt voor opslag. Dat maakt het vaccin gemakkelijker te vervoeren en te verspreiden, wat cruciaal is voor de uitroeiing van de pandemie. Bovendien is aangetoond dat Sputnik V een hoge immuunrespons genereert bij alle leeftijdsgroepen, vooral in gevallen met ernstige symptomen, en het is veilig toe te dienen met slechts geringe bijwerkingen.

Zoals Kirill Dmitriev, de chief executive van het Russian Direct Investment Fund, opmerkte over de Lancet-studie die het succes van Sputnik V bevestigde: “het is een vaccin voor de hele mensheid”.

De geweldige prestatie is een eerbetoon aan de voortreffelijkheid van de Russische wetenschap en zou over de hele wereld rond moeten worden toegejuicht. Zoals de naam al doet vermoeden, is de medische prestatie vergelijkbaar met de doorbraak in de ruimtetechnologie die Russische wetenschappers maakten toen ze in 1957 de allereerste satelliet in de baan van de aarde lanceerden. Dat was in de diepe Koude Oorlog tussen het Westen en de Sovjet-Unie . De geopolitiek overschaduwde dat briljante succes van Russische wetenschappers.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Luchtvervuilingsniveaus vallen overal ter wereld, omdat het coronavirus ervoor zorgt dat steden en industrieën worden gesloten

Op een niet ongelijke manier overschaduwt de geopolitiek ook de huidige innovatie met het Sputnik V-vaccin. Laten we duidelijk zijn, de geopolitiek van vooroordelen, vooringenomenheid, achterdocht, jaloezie, vijandigheid en russofobie komt voort uit de westerse kant, net als in de Koude Oorlog.

Until the Lancet study was published this week, there was hardly any Western media coverage on the development of the Russian vaccine. Hence there is a sense of surprise over its confirmed success. Where there was some earlier Western media coverage, the tenor of reports was generally pejorative, claiming that the Russian vaccine was unsafe and that Russian authorities were being reckless in their haste to win “a vaccine race”. The double standards employed are brazen. Western authorities have also given emergency approval for their vaccines.

Feit is dat de hele mensheid voor een grote uitdaging staat om de pandemie van het coronavirus te verslaan. De race is niet tussen landen, maar eerder om effectieve vaccins voor de hele wereld uit te rollen. Dat vereist samenwerking en bundeling van middelen in een collectieve inspanning. Dat vereist op zijn beurt broederlijk respect tussen naties en het weggooien van gepolitiseerde vooroordelen en fobieën.

Het Russische vaccin tegen Spoetnik V is een opmerkelijke doorbraak in de strijd tegen de wereldwijde pandemie. Het zou door alle landen moeten worden omarmd om samen te werken met andere effectieve vaccins om aan de vraag naar volksgezondheid te voldoen. De Europese Unie is momenteel in rep en roer over het gebrek aan aanbod om aan haar vaccinatieplan te voldoen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en andere Europese politici hebben het gebruik van de Russische Spoetnik V gesteund. En dat zouden ze ook moeten doen. Waarom zou er zelfs maar aarzeling zijn?

Het probleem is dat westerse regeringen en media worden belemmerd in hun pogingen om de pandemie te verslaan vanwege hun eigen pathologische geopolitiek van Russofobie. Net als in de Koude Oorlog tegen de Sovjet-Unie wordt Rusland steevast als “kwaadaardig” en “slecht” bestempeld. Het wordt altijd gekweld door westerse dubbele normen. De Amerikaanse en Britse regeringen vervolgen en martelen bijvoorbeeld de ethische journalist Julian Assange zonder een tintje in de media, maar wanneer Rusland een veroordeelde blogger Alexei Navalny gevangen zet wegens fraude en schending van voorwaardelijke vrijlating, is er een woede en vlaag van veroordelende krantenkoppen in de westerse wereld. media.

Dit zijn niets anders dan volledige symptomen van Russofobie. En deze virale mentaliteit heeft een belemmerende invloed op de bestrijding van de wereldwijde pandemie van het coronavirus.

Misschien moeten wetenschappers, nadat het nieuwe coronavirus is uitgeroeid, vervolgens werken aan een serum dat mensen immuniseert tegen irrationele russofobie.Lees ook:  Waarom het mondiale gezondheidsimperium van Bill Gates meer imperium en minder volksgezondheid belooft

Comments

comments