ONDERZOEKSREEKS: Het familiebedrijf Maxwell: spionage

ONDERZOEKSREEKS: Het familiebedrijf Maxwell: spionage

7 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Ghislaine Maxwell is niet de enige Maxwell-broer of zus die het controversiële werk van hun vader voor intelligentie voortzet, terwijl andere broers en zussen de fakkel dragen specifiek voor de aanzienlijke rol van Robert Maxwell in het PROMIS-softwareschandaal en de daaropvolgende maar aanverwante hi-tech spionageoperaties.

Velen waren verrast om te vernemen dat Ghislaine Maxwell, de belangrijkste mede-samenzweerder in Jeffrey Epstein’s aan intelligentie gekoppelde seksuele chantage-operatie, ondergedoken was in New England sinds Epstein’s arrestatie en de daaropvolgende ‘zelfmoord’ afgelopen zomer. Haar recente arrestatie heeft natuurlijk de aandacht gevestigd op het Epstein-schandaal en op de banden van Ghislaine met de hele operatie, waarin ze een centrale en cruciale rol speelde, misschien wel meer dan Epstein zelf.

Ghislaine werd  voor het eerst gemeld  om te leven in New England in het landhuis van haar vermeende vriendje Scott Borgeson op augustus 14 th  van vorig jaar. Hoewel Maxwell wordt verondersteld daar te zijn gebleven tot de aanschaf van de nabijgelegen New Hampshire huis waar ze werd gearresteerd, de aandacht van haar aanwezigheid op de East Coast werd onmiddellijk en sensationeel omgeleid naar de westkust toen een dag later op 15 augustus th ,  de  New York Post  publiceerde een foto waarop naar verluidt Maxwell een boek over “CIA-agenten” las bij een In-N-Out Burger in Los Angeles, Californië. De foto werd  later onthuld te zijn gefotoshopt en nep, maar uiteindelijk diende het zijn doel door af te leiden van haar werkelijke locatie in New England.

Terwijl de media waanzinnig de neppe In-N-Out Burger-foto bedekten, slaagde de verschijning van een onverwachte bezoeker in de buurt van het landhuis van Borgeson er grotendeels onder de radar. Op 18 augustus th , Ghislaine’s zus Christine  werd gespot  “inpakken een aantal zakken” in een SUV op slechts een paar mijl van “afgelegen strand” home Borgeson’s. Christine, die momenteel in Dallas, Texas woont en werkt, weigerde commentaar te geven op de reden waarom ze het exacte gebied bezocht waar Ghislaine zich op dat moment naar verluidt had verstopt. 

Van de zeven Maxwell-broers en -zussen heeft Ghislaine Maxwell ongetwijfeld het grootste deel van de media-aandacht gekregen, zowel de afgelopen jaren als aantoonbaar sinds de vermoedelijke moord op de familiepatriarch, Robert Maxwell, in 1991. In de jaren na zijn dood zijn de nauwe banden van Robert Maxwell nauw verbonden. naar Israëlische inlichtingendiensten en links met andere inlichtingendiensten zijn gedocumenteerd door gerespecteerde journalisten en onderzoekers, waaronder  onder anderen Seymour Hersh  en  Gordon Thomas . 

Terwijl Ghislaine’s eigen banden met intelligentie sindsdien aan het licht zijn gekomen in verband met haar cruciale rol bij het faciliteren van de seksuele chantage-operatie van Jeffrey Epstein. Er is weinig of geen aandacht besteed aan haar broers en zussen, in het bijzonder Christine en haar tweelingzus Isabel, ondanks dat ze senior functies hebben bekleed bij het Israëlische inlichtingenfrontbedrijf dat de grootste spionagedaad van hun vader namens Israël mogelijk maakte, de verkoop van de afgeluisterde PROMIS-software voor de Amerikaanse nationale laboratoria die het hart vormen van het kernwapensysteem van het land. 

Niet alleen dat, maar Christine en Isabel raakten later direct betrokken bij op technologie gebaseerde zakelijke ondernemingen waarbij Ghislaine direct betrokken was tijdens de periode dat ze met Epstein werkte namens de Israëlische en Amerikaanse inlichtingendienst om machtige Amerikaanse politieke en publieke figuren te verstrikt in een seksuele chantage-regeling minderjarigen betrekken. Ghislaine omschreef haar beroep destijds voor een aantal kranten als ‘een internetoperator’. Toen, na de verkoop van meerdere miljoenen dollars aan een concurrent van deze onderneming, raakten Christine en Isabel betrokken bij de opvolgers van het PROMIS-softwareschandaal, die nauw verbonden waren met respectievelijk de Amerikaanse inlichtingendienst en de Israëlische inlichtingendienst. 

Ghislaine raakte zelf ook betrokken bij deze zaken, net als Jeffrey Epstein na zijn eerste arrestatie, toen ze de grootste namen in de Amerikaanse tech-scene het hof maakten, van de machtigste durfkapitaalfirma’s van Silicon Valley tot de meest bekende titanen. Dit sloot ook aan bij de investeringen van Epstein in Israëlische aan inlichtingen gekoppelde technologiebedrijven en zijn beweringen dat hij in dezelfde periode een schat aan chantage had op prominente CEO’s van technologiebedrijven.

Met de naam van Ghislaine en haar banden met de intelligentie die zich nu een weg banen naar de mediasfeer, waarin het decennialange verloop van deze technologiegerichte spionageoperaties en hun aanhoudende banden met de Maxwell-zusters de aandacht opeisen die het verdient, aangezien de behoefte aan luchten uit het echte familiebedrijf Maxwell – spionage – is nu groter dan ooit tevoren.

Valdeuren en verraad

Een van de meest brutale en succesvolle operaties die door de Israëlische inlichtingendienst op wereldschaal worden uitgevoerd, is ontegensprekelijk de verkoop van een softwareprogramma met fouten aan regeringen, bedrijven en grote financiële en wetenschappelijke instellingen over de hele wereld. Dat softwareprogramma, dat bekend staat als het Informatiebeheersysteem van de Aanklager of onder de afkorting PROMIS, is oorspronkelijk gemaakt en op de markt gebracht door Inslaw Inc., een bedrijf dat is opgericht door voormalig NSA-functionaris Bill Hamilton en zijn vrouw Nancy.

In 1982 verhuurde Inslaw zijn revolutionaire PROMIS-software aan het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat toen onder leiding stond van aarts-neocon Edwin Meese III, de meest vertrouwde adviseur van Ronald Reagan en die later Donald Trump zou adviseren na de verkiezingen van 2016. Het succes van de software, die de integratie van afzonderlijke databases en informatieanalyse op een voorheen onvoorstelbare schaal mogelijk maakte, trok uiteindelijk de aandacht van Rafi Eitan, de beruchte en legendarische Israëlische spionnenmeester en handler van de ‘ meest schadelijke spion ‘ in de Amerikaanse geschiedenis, Jonathan Pollard. . Eitan was destijds het toenmalige hoofd van de inmiddels ter ziele gegane Israëlische inlichtingendienst, bekend als Lekem, die zich specifiek richtte op spionage in verband met wetenschappelijke en technische informatie en ontdekkingen.

Eitan had PROMIS voor  het eerst  gehoord van Earl Brian. Brian was een lange tijd medewerker van Ronald Reagan, die eerder in geheime operaties voor de CIA had gewerkt en de leiding had gehad over Reagans gezondheidszorgprogramma toen Reagan gouverneur van Californië was. Brian schepte vaak op over  de bijnaam die  hij had gekregen toen hij toezicht hield op dat gezondheidsinitiatief: ‘de man die over de doden liep’. In 1982 probeerde Brian echter een zakenimperium op te bouwen, waarin de toenmalige vrouw van AG Ed Meese een  belangrijke investeerder was , en hij had Eitan voor het eerst ontmoet toen hij probeerde een gezondheidszorgsysteem in Iran te verkopen.

Brian onthulde de doeltreffendheid van PROMIS, maar – in plaats van de revolutionaire benadering van data-analyse te prijzen – uitte zijn frustratie dat de software Amerikaanse federale onderzoekers in staat stelde om met succes het witwassen van geld en andere financiële misdrijven op te sporen en aan te pakken. Hij uitte ook zijn frustratie dat hij was weggelaten uit de winsten op PROMIS, waarvan hij de ontwikkeling jarenlang op de voet had gevolgd. 

Naarmate hun gesprek vorderde, bedachten Eitan en Brian  een plan  om een ​​”luik”, tegenwoordig vaker een achterdeur genoemd, in de software te installeren. Ze zouden dan PROMIS over de hele wereld op de markt brengen en Israëlische inlichtingen en aanverwante elementen van de Amerikaanse inlichtingendienst voorzien van een directe blik op de operaties van hun vijanden en bondgenoten, terwijl ze Eitan en Brian ook enorme winsten opleverden voor de verkoop van de software. Brian zou PROMIS natuurlijk ook kunnen gebruiken om autoriteiten die financiële misdrijven onderzoeken, te omzeilen. 

Volgens de getuigenis van ex-Mossad-functionaris Ari Ben-Menashe nam Ben-Menashe, nadat een kopie van PROMIS was verkregen door de Israëlische militaire inlichtingendienst (via directe samenspanning met het Amerikaanse ministerie van Justitie),  contact op met  een Israëlische Amerikaanse programmeur die in Californië woonde over bestellingen. Die programmeur plaatste vervolgens een ‘luik’ of achterdeur in de software waarmee Lekem geheime toegang zou krijgen tot elke database die is aangesloten op een apparaat waarop de software is geïnstalleerd.

Toen de achterdeur eenmaal aanwezig was, probeerde Brian zijn bedrijf Hadron Inc te gebruiken om de afgeluisterde PROMIS-software over de hele wereld op de markt te brengen, hoewel hij eerst had geprobeerd Inslaw uit te kopen om dit te doen. Zonder succes wendde Brian zich tot zijn goede vriend, de toenmalige procureur-generaal Ed Meese, en het ministerie van Justitie weigerde toen abrupt de betalingen aan Inslaw te doen die in het contract waren bepaald, waarbij hij in wezen de software gratis gebruikte, waarvan Inslaw beweerde dat het diefstal was . 

De acties van Meese zouden Inslaw tot faillissement dwingen en Inslaw  daagde vervolgens  het ministerie van Justitie voor de rechter, waarbij een Amerikaanse rechtbank later oordeelde dat het door Meese geleide departement de software “nam, bekeerde en stal” door middel van “bedrog, fraude en bedrog”. Nu Inslaw uit de weg was, verkocht Brian de afgeluisterde software aan de inlichtingendiensten van Jordanië en Irak, een grote zegen voor Israël, en aan een handvol bedrijven. Desondanks was Eitan ontevreden over Brian en Hadron en wendde hij zich snel tot de persoon die volgens hem het meest effectief PROMIS op de markt kon brengen en verkopen aan regeringen van over de hele wereld, Robert Maxwell. 

Maxwell werd voor het eerst gerekruteerd als een aanwinst van de Israëlische inlichtingendienst in het begin van de jaren zestig en zou aanzienlijk sterker worden vanaf het begin van de jaren tachtig, toen hij een web van Israëlische bedrijven kocht, waarvan er vele officiële ” dienstverleners ” waren voor de Mossad. Een van deze bedrijven, een computerbedrijf genaamd Degem, werd jarenlang gebruikt om dekking te bieden aan Mossad-huurmoordenaars die ontvoeringen en moorden uitvoerden in Latijns-Amerika en Afrika.

Via Degem en andere Maxwell-bedrijven in Israël en elders bracht Maxwell PROMIS zo succesvol op de markt dat de Israëlische inlichtingendienst al snel toegang had tot de diepste werkingen van ontelbare regeringen, bedrijven, banken en inlichtingendiensten over de hele wereld. Veel van Maxwells grootste successen waren de verkoop van PROMIS aan dictators in Oost-Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Na de verkoop en nadat Maxwell een knap salaris had verzameld, werd het ongeëvenaarde vermogen van PROMIS om alles op te sporen en te bewaken – van geldstromen tot menselijke bewegingen – door deze regeringen gebruikt om financiële misdrijven met meer finesse te plegen en om dissidenten op te sporen en te laten verdwijnen. De Israëlische inlichtingendienst zag het natuurlijk allemaal in realtime plaatsvinden.

In Latijns-Amerika verkocht Maxwell bijvoorbeeld PROMIS aan  militaire dictaturen in Chili en Argentinië , die werden gebruikt om de massamoord mogelijk te maken die Operatie Condor kenmerkte omdat de vrienden en families van dissidenten en zogenaamde subversieven gemakkelijk konden worden geïdentificeerd met PROMIS. PROMIS was zo effectief voor dit doel dat, slechts enkele dagen nadat Maxwell  de software  aan Guatemala had verkocht , de door de VS gesteunde dictatuur 20.000 “subversieven” bijeenbracht van wie nooit meer iets werd vernomen. Dankzij de achterdeur in PROMIS wist de Israëlische inlichtingendienst natuurlijk dat de identiteit van de Guatemalteekse verdwenen was voor de eigen families van het slachtoffer. Israël was ook  nauw betrokken bij de bewapening en training van veel van dezelfde Latijns-Amerikaanse dictaturen die de afgeluisterde PROMIS-software hadden verkocht.

Hoewel de Israëlische inlichtingendienst duidelijk gebruik vond voor de gestage stroom van gevoelige en geheime informatie, moest hun grootste prijs nog komen – uiterst geheime overheidslaboratoria in de Verenigde Staten. Eitan  gaf Maxwell de opdracht  PROMIS te verkopen aan Amerikaanse laboratoria in het Los Alamos-complex, waaronder Sandia National Laboratory, dat de kern was en is van het Amerikaanse kernwapensysteem. Met name de uiteindelijke verkoop van PROMIS aan deze laboratoria door Maxwell vond plaats in dezelfde periode in 1984, toen Eitan een van Israëls beste experts op het gebied van nucleaire doelwitten de opdracht gaf om namens Israël toezicht te houden op Jonathan Pollards spionage van Amerikaanse nucleaire geheimen.

Om uit te zetten hoe hij zo’n prestatie zou bereiken, zou Maxwell niemand minder dan Henry Kissinger ontmoeten, die hem vertelde dat hij – om PROMIS aan deze gevoelige laboratoria te verkopen – de diensten van de toenmalige senator voor Texas John moest inschakelen. Tower, die op dat moment het hoofd was van het Armed Services Committee van de Senaat. Maxwell sloot snel een deal met Tower en betaalde vervolgens, met behulp van Mossad-geld,  Tower $ 200.000  voor zijn diensten, waaronder het openen van deuren – niet alleen voor het Los Alamos-complex, maar ook voor het Reagan White House. Tower zou een reis voor Maxwell regelen om naar Sandia National Laboratory te reizen, waar hij PROMIS zou verkopen. In tegenstelling tot de meeste andere PROMIS-verkopen, zou deze niet door Degem worden afgehandeld, maar door een in de VS gevestigd bedrijf genaamd Information on Demand.

Het is vermeldenswaard dat, ondanks de overduidelijke en verraderlijke acties van Tower met betrekking tot de Amerikaanse nationale veiligheid, een andere oude “bron” van Robert Maxwell, George HW Bush, zou proberen Tower te nomineren als minister van Defensie van de VS. Toen de Senaat weigerde Tower te bevestigen, nomineerde Bush pas Dick Cheney, die vervolgens het Pentagon zou leiden en toezicht zou houden op de rol van de VS in de Eerste Golfoorlog. Niet lang nadat hij er niet in slaagde om de nominatie als hoofd van het Pentagon veilig te stellen, stierf Tower in een verdacht vliegtuigongeluk kort na de even verdachte dood van Robert Maxwell.

Dekmantelbedrijven en FBI Cover-ups

Robert Maxwell  kocht  Information on Demand van de oprichter, Sue Rugge – een voormalige bibliothecaris, via de Pergamon Group in 1982 – precies dezelfde jaarplannen werden gemaakt door Rafi Eitan en Earl Brian om PROMIS te ondermijnen. Het kantoor was slechts een paar deuren verder verwijderd van het huis van Isabel Maxwell en haar eerste echtgenoot Dale Djerassi, de zoon van de wetenschapper die de anticonceptiepil heeft gemaakt. 

Volgens  FBI-bestanden  die Inslaw Inc. via een FOIA-verzoek in de jaren negentig had verkregen, opende de FBI van San Francisco een jaar later in oktober 1983 een onderzoek naar Information on Demand en interviewde ze vervolgens Rugge over het bedrijf en haar activiteiten. Ze vertelde de FBI dat de bronnen van het bedrijf “meer dan 250 computerdatabases omvatten” en dat het bedrijf deze gebruikt om “enkele feiten te lokaliseren en antwoorden te geven op complexe vragen over gebieden als uitgebreid marketingonderzoek, aangepaste gegevenssamenvattingen, verfijnd literatuuronderzoek. , huidige bewustmakingsdienst en wereldwijde informatiecapaciteit.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  BUSTED: In 2011 wist Ex-Reddit CEO dat Ghislaine Maxwell "minderjarige meisjes leverde voor seks" !!!

Een van deze databases omvatte de Dialog-database van Lockheed en “het Defensie Technisch Centrum dat is verbonden met het Ministerie van Defensie (DOD) dat geheime informatie bevat. “Ze beweerde echter dat het bedrijf” geen wachtwoord heeft voor toegang en verder geen toegang nodig heeft. ” Elders in het document wordt opgemerkt dat Information on Demand beweerde geen toegang te hebben tot gerubriceerde informatie “naar hun beste weten” en “informatie bevat over de overheid en verschillende beschikbare middelen om overheidsinformatiebestanden af ​​te tappen.”

De FBI vroeg Rugge naar één klant van het bedrijf in het bijzonder, wiens naam en identificerende informatie volledig is geredigeerd, maar merkt op dat deze mysterieuze klant al sinds 1973 met Information on Demand werkte. Latere pogingen van Inslaw Inc. en anderen om leer de identiteit van de geredigeerde cliënt niet succesvol zijn sinds 1994. 

Met name een maand voordat de FBI een onderzoek opende naar Information on Demand en Sue Rugge interviewde, had een andere verwante firma die eigendom was van Maxwell, Pergamon International Information Corporation,  een brief gestuurd  naar de toenmalige CIA-directeur Bill Casey, waarin hij aanbood het bureau te voorzien van toegang tot octrooidatabases. Het enige geredigeerde deel van de brief is de identiteit van PIIC’s Executive Vice President, die de brief aan Casey had geschreven.

Nadat Rugge was geïnterviewd, bereikte de belangstelling van de FBI voor informatie op aanvraag kort daarna een hoogtepunt in juni 1984, toen een formeel onderzoek werd geopend. Dit gebeurde nadat twee medewerkers van Sandia National Laboratory die zich bezighielden met technologieoverdracht, het Bureau benaderden vanwege de inspanningen van Information on Demand om PROMIS aan het laboratorium te verkopen. Die werknemers werden gedwongen contact op te nemen met de FBI nadat ze informatie hadden ingewonnen van werknemers van de National Security Agency (NSA) over “de aankoop van Information on Demand Inc. door ene Robert Maxwell, de eigenaar van Pergamon International.” De specifieke informatie over deze aankoop bij de NSA is opgenomen in het rapport, maar wordt in zijn geheel geredigeerd. Twee maanden later nam een ​​van de Sandia-medewerkers contact op met het Bureau en suggereerde dat de NSA en de FBI gezamenlijk Information on Demand zouden onderzoeken.

Het dossier van de FBI is specifiek gecodeerd als een buitenlands contraspionageonderzoek, wat suggereert dat de zaak werd geopend omdat de FBI op de hoogte was gebracht van de vermeende betrokkenheid van een buitenlandse inlichtingendienst bij een bepaald aspect van de activiteiten van Information on Demand die specifiek verband hielden met de ” verspreiding, marketing of verkoop van computersoftwaresystemen, inclusief maar niet beperkt tot het PROMIS-computersoftwareproduct. ” Het merkte ook op dat Maxwell zelf eerder het onderwerp was geweest van een “veiligheidsonderzoek” door de FBI van 1953 tot 1961, het jaar waarin Maxwell formeel werd gerekruteerd als een Israëlische inlichtingendienst. 

Begin augustus 1984 gaven het hoofdkantoor van de FBI en andere hogere functies van het door Ed Meese geleide ministerie van Justitie, dat zelf medeplichtig was aan de hele smerige PROMIS-affaire, het kantoor in New Mexico het bevel om zijn onderzoek naar Information on Demand, Maxwell en PROMIS te stoppen. . Vreemd genoeg gaat de doofpot vandaag door, waarbij de FBI  nog steeds weigert  documenten vrij te geven met betrekking tot Robert Maxwell en zijn rol in het PROMIS-schandaal.

Enkele maanden na de afsluiting van het FBI-onderzoek naar Information on Demand, keerde Robert Maxwell in februari 1985 opnieuw terug naar Sandia National Laboratories, ondertekende het contract voor de verkoop van PROMIS en noteerde zichzelf als President en CEO van Information on Demand. Een paar maanden later droeg hij die rol over aan zijn dochter Christine, die volgens haar cv de president en CEO van het bedrijf was tot haar vaders dood in 1991  . Bij de ineenstorting van zijn zakenimperium kort na zijn ondergang, wat ook resulteerde in de sluiting van Information on Demand, richtte Christine een bedrijf op met de naam Research on Demand dat vergelijkbare diensten aanbood en gespecialiseerd was in ‘internet- en big data-analyse-gerelateerde marktstudies voor bedrijven in de telecomsector. “

Bovendien vertelde Isabel Maxwell, die in de buurt van de kantoren van het bedrijf in Berkely, CA woonde,  tegen  Haaretz  dat ze ook had gewerkt voor Information on Demand, waarnaar ze verwijst als ‘het bedrijf van haar zus’, na haar scheiding in 1989 van Dale Djerassi. .

De erfenis van hun vader herscheppen

Na de dood van Robert Maxwell, in wat de meeste van zijn familie en veel van zijn biografen beschouwen als een moord gepleegd door de Israëlische inlichtingendienst, begonnen zijn kinderen de stukken op te rapen en probeerden ze het rijk van hun vader weer op te bouwen. Van zijn zeven kinderen namen er vijf verschillende aspecten van de uitgebreide portefeuille van hun vader over. 

Kevin en Ian Maxwell namen veel van zijn bedrijven over (en de daarmee gepaard gaande gevolgen) en zijn duistere netwerk van in elkaar grijpende bedrijven, trusts en stichtingen verspreid over de hele wereld. Ghislaine, die zich al in New York had gepositioneerd in opdracht van haar vader om zijn inspanningen om zijn imperium en operaties uit te breiden in Manhattan te verankeren, begon een seksuele chantage-operatie namens de Israëlische inlichtingendienst naast Jeffrey Epstein. Christine en Isabel zouden echter van start gaan waar Maxwells intelligentiegerelateerde werk met PROMIS en in technologie was gestopt door geld te verdienen aan een nieuwe revolutionaire technologie, het internet.

“We probeerden letterlijk na te denken over hoe we dit hele bedrijf opnieuw konden opstarten”, dat was ingestort na de dood van hun vader, zou Christine Maxwell  later zeggen  over haar besluit om samen met haar man Roger Malina, Isabel en Isabel’s toenmalige echtgenoot David Hayden, op te richten. hun internetdienstverlener – de McKinley Group – in januari 1992. Isabel herinnerde zich de beslissing op dezelfde manier toen  ze Wired  in 1999 vertelde  dat zij en haar zus ‘de wagons wilden omcirkelen en herbouwen’, en McKinley zagen als ‘een kans om een stukje van de erfenis van hun vader. ” In 2000 zou Isabel  het The Guardian vertellen  dat haar vader ‘het geweldig zou vinden [internet] als hij er nog was’. “Hij was erg vooruitziend …. Hij zou in zijn element zijn, hij zou het fantastisch hebben, ik weet zeker dat hij het geweldig zou vinden om te weten wat ik nu doe”, vertelde ze de Britse publicatie terwijl “Werpt haar hoofd achterover en lacht luid.” Met name in die tijd leidde Isabel het Israëlische softwarebedrijf dat banden had met de Israëlische militaire inlichtingendienst en machtige Israëlische politieke spelers, waaronder sommigen die eerder rechtstreeks onder haar vader hadden gewerkt. 

Het is niet moeilijk in te zien waarom Christine en Isabel het internet zagen als hun kans om de “erfenis” van Robert Maxwell uit te breiden en weer op te bouwen. Zoals eerder vermeld, was Christine, tot aan de dood van haar vader, president en CEO geweest van het Israëlische inlichtingenfrontbedrijf Information on Demand, eigendom van Robert Maxwell, waar Isabel ook had gewerkt. Na zijn dood had Christine een verwant bedrijf opgericht met de naam Research on Demand, dat zich specialiseerde in “internet en big data-analyse” voor telecommunicatiebedrijven, en later zou overlappen met het werk van de McKinley Group. McKinley begon als een directory met een beoordelingssysteem voor websites, en ging later over naar de Magellan-zoekmachine, waarvan Isabel Maxwell   in 1997 vertelde dat  Cnet  allemaal een idee was van Christine.

McKinley creëerde wat bekend werd als de Magellan online directory, bekend als “de eerste site die uitgebreide recensies en beoordelingen van websites publiceerde”. Magellans “inhoud met toegevoegde waarde” -benadering trok verschillende grote bedrijven aan, wat resulteerde in ” grote allianties ” met AT&T, Time Warner, IBM, Netcom en het Microsoft Network [MSN] waarover  werd onderhandeld door  Isabel Maxwell. De belangrijkste alliantie van Microsoft met McKinley kwam eind 1995, toen  Microsoft aankondigde dat Magellan de zoekoptie voor de MSN-service van het bedrijf zou aandrijven. Time Warner koos voor het eerst Magellan vanwege zijn vroege webportaal genaamd Pathfinder en Magellan stond een groot deel van de jaren negentig op de homepage van de internetbrowser Netscape. 

McKinley’s fortuin was echter onrustig toen zijn pogingen om de eerste zoekmachine te zijn die openbaar werd gemaakt, mislukten, waardoor een impasse ontstond  tussen Christine Maxwell en de echtgenoot van Isabel, die er ook toe leidde dat het bedrijf in  wezen achterop raakte bij  andere marktleiders, die beiden het raam misten voor een tweede IPO-poging en blijven achter bij het toevoegen van advertentie-inkomsten aan hun bedrijfsmodel. Excite, dat later werd overgenomen door AskJeeves,  kocht uiteindelijk  de McKinley Group en Magellan voor 1,2 miljoen aandelen Excite-aandelen in 1996, die toen op $ 18 miljoen werden gewaardeerd. Het was naar verluidt Isabel Maxwell die de deal mogelijk heeft gemaakt, met de toenmalige CEO van Excite, George Bell, die  beweerde  dat alleen zij hun aankoop van McKinley had gered. 

Ondanks het matte einde van het bedrijf kregen de Maxwell-zussen en andere belanghebbenden in het bedrijf, waaronder Ghislaine Maxwell, niet alleen een uitbetaling van meerdere miljoenen dollars uit de deal, maar smeedden ze ook nauwe banden met de high-rollers van Silicon Valley. Bij de verkoop van McKinley / Magellan zouden de openlijke banden van Christine en Isabel Maxwell met inlichtingendiensten in zowel de VS als Israël aanzienlijk toenemen.

Een familie-aangelegenheid

Hoewel het bedrijf vaak wordt beschouwd als een onderneming tussen Christine en Isabel Maxwell, waren McKinley Group en Magellan veel meer dan alleen het bedrijf van de tweelingzusjes. In  een artikel uit november 2003  in  The Evening Standard wordt bijvoorbeeld  opgemerkt dat Christine en Isabel het bedrijf hebben opgericht met aanzienlijke hulp van hun broer, Kevin Maxwell, die volgens het artikel ‘verteerd werd door een overweldigend verlangen om zijn’ vader opnieuw opgenomen ‘te worden’ ‘, aldus vertrouwelingen. Een ander  Evening Standard-  artikel  uit maart 2001 vermeldde dat “Kevin een belangrijke rol speelde” in de zaken van het bedrijf.

Bovendien  merkte The Sunday Times destijds  in november 2000 op dat Ghislaine Maxwell “een aanzienlijk belang in Magellan had” en een aanzienlijk bedrag ophaalde na de verkoop aan Excite in 1996. Het merkte ook op dat Ghislaine gedurende de jaren negentig ” discreet bezig met het opbouwen van een zakenimperium dat zo ondoorzichtig is als dat van haar vader “en dat” ze geheimzinnig is tot op het punt van paranoia en haar zakelijke aangelegenheden diep mysterieus zijn. ” Toch zou ze ‘zichzelf als een’ internetoperator ‘omschrijven’ ‘, ook al weigert’ haar kantoor in Manhattan zelfs maar de naam of de aard van haar bedrijf te bevestigen ‘. In een  apart artikel in  The Scotsman uit 2001 wordt ook opgemerkt dat Ghislaine “extreem geheimzinnig is over haar zaken en zichzelf omschrijft als een internetoperator.”  

Lees ook:  Ghislaine Maxwell : Onderzoek kindermisbruik leid nu naar de vermeende mevrouw van Epstein

Hoe betrokken Ghislaine Maxwell precies betrokken was bij de McKinley Group en Magellan is onduidelijk, hoewel haar beslissing om zichzelf te omschrijven als een “internetoperator” en haar gedocumenteerde “substantiële belang” in het bedrijf suggereren dat het meer dan oppervlakkig was. Wat echter opmerkelijk is, is dat Ghislaine’s tijd als “internetoperator” en haar zakelijke belangen in Magellan direct overlappen met haar tijd die zij samen met Jeffrey Epstein heeft gewerkt in een  Israëlische inlichtingengerelateerde seksuele chantage-operatie.

Gedurende deze periode hadden Ghislaine Maxwell en Jeffrey Epstein vaak aanzienlijke overlap in hun financiën, met persberichten uit die tijd waarin vaak werd gevraagd of Ghislaine’s onkosten werden betaald door Epstein of door haar toegang tot de ‘verloren Maxwell-miljoenen’ die verborgen waren in een web van duistere, onvindbare financiële entiteiten en naar verluidt “verdwenen” na zijn dood in 1991. 

Dat laatste is zeker een mogelijkheid, want het was Ghislaine die als eerste het kantoor van haar overleden vader aan de Lady Ghislaine binnenliep na zijn dood, waar ze “alle belastende documenten aan boord versnipperde”, aldus journalist John Jackson  die getuige was van  de scène. Dit zou waarschijnlijk betekenen dat ze snel kon onderscheiden welke documenten ‘belastend’ waren en dat ze zich terdege bewust was van zijn meer onsmakelijke zakelijke activiteiten. Bovendien had Robert Maxwell voor zijn dood Ghislaine voorzien van een “op maat gemaakt ” New Yorks bedrijf genaamd Maxwell Corporate Gifts, waarover weinig bekend is. Het bedrijf was naar  verluidt bedoeld om haar te helpen voet aan de grond te krijgen in de machtsbasis van New York voor de geplande uitbreiding van Robert Maxwell naar de New Yorkse samenleving, een plan dat voor het eerst in gang werd gezet na zijn aankoop van de  New York Daily News .

Met name  een artikel  uit  The Evening Standard  uit 2001 maakt een vreemde opmerking over een belangrijke bron van inkomsten uit Epstein in de jaren negentig, waarin staat dat ‘vele miljoenen heeft verdiend met zijn zakelijke banden met onder meer Bill Gates, Donald Trump en de miljardair uit Ohio. Leslie Wexner, wiens vertrouwen hij runt. ” Bovendien merkte Epstein-slachtoffer Maria Farmer  op in een interview dat ze Ghislaine en Epstein over Bill Gates hoorde praten alsof ze hem in 1995 goed kenden. Deze vermelding van Bill Gates hier tart echter het officiële verhaal over de Epstein-Gates-relatie, die beweert dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten in 2011. ”Tussen McKinley / Magellan en Microsoft die werd gesmeed in 1995-1996, is het zeker mogelijk dat Epstein’s pre-2001“ zakelijke banden ”met Bill Gates in feite verband hielden met Ghislaine’s betrokkenheid en belang in Magellan. Dit wordt ook ondersteund door het feit dat, zoals zal worden aangetoond in deel 2 van dit rapport, Magellan mede-oprichter Isabel Maxwell een persoonlijke relatie had met Bill Gates en dat hij haar volgende bedrijf, het in Israël gevestigde CommTouch, “ op de kaart zette.”Na een grote investering die persoonlijk tussen Gates en Isabel was gesloten. Deel 2 zal ook laten zien hoe de openlijke betrokkenheid van zowel Isabel als Christine, met respectievelijk Israëlische en Amerikaanse inlichtingendiensten, zich verdiepte nadat Magellan in 1996 aan Excite was verkocht.Lees ook:  Spionage

Comments

comments