De dictatuur van de psychopaat

De dictatuur van de psychopaat

9 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

In de coronacrisis proberen geestelijk ernstig gestoorde heersers te achterhalen hoever ze de staatsterreur kunnen escaleren.

door Peter Stuurman

Letterlijk vertaald betekent psychopathie geestesziekte. In de loop van de tijd heeft de term echter een meer specifieke betekenis gekregen. Hij verwijst nu naar een bepaald type psychische aandoening die in bijna alle opzichten radicaal verschilt van alle andere psychische aandoeningen: een van de belangrijkste verschillen is dat psychopaten zonder de medewerking van gezonde mensen geen kwaad zouden kunnen doen.

Volgens onderzoek treft psychopathie 1 tot 5 procent van de bevolking. Het opmerkelijke van deze meest voorkomende psychische aandoening is dat de “slachtoffers” het fenomeen zelf begunstigen door onbewust samen te werken met de psychopaten. Omdat het zoveel miljoenen mensen treft, is er sprake van een collectief probleem.

Omdat dit fenomeen grotendeels onbekend is bij het publiek. En wat we niet weten, kunnen we ook niet herkennen. De meeste mensen gebruiken het woord ‘psychopaat’ eerder als een vies woord dan als een klinische indicatie van een psychische aandoening. Velen associëren de term met het cliché van een lustgedreven seriemoordenaar of een wreed persoon, zoals afgebeeld in Hollywood-films. Maar deze foto klopt helemaal niet. Het is niet typisch voor psychopaten om mensen pijn te doen of te doden. Je houdt gewoon nergens van.

Het belangrijkste kenmerk van psychopathie is het gebrek aan geweten.

Het geweten is het belangrijkste morele kompas bij gezonde mensen. Sommigen noemen het de “ziel”. Liefde, empathie en schaamte, morele zelfreflectie, maken deel uit van deze menselijke kern. Omdat psychopaten deze ziel missen, hebben ze geen morele grenzen.

Omdat psychopaten niet kunnen liefhebben, kunnen ze ook niet van zichzelf houden. Dit is de reden waarom alle psychopaten zichzelf verachten en geloven dat anderen hen verachten zodra ze hun ware aard zien. Daarom creëren ze altijd een masker van normaliteit voor hun buitenwereld. Ze adopteren dit speelse karakter van jongs af aan en proberen het in de loop van hun leven te perfectioneren. Ze presenteren zichzelf als het tegenovergestelde van wie ze werkelijk zijn: als zorgzaam, sociaal toegewijd, buitengewoon waardevol en getalenteerd, als leiders, redders en boodschappers van veiligheid, zekerheid en geluk.

Psychopaten geloven dat ze niet voor hun eigen welzijn kunnen zorgen. Ze hebben de zorg en steun van anderen nodig. Ze geloven ook dat anderen nooit alleen naar hen zouden gaan. Daarom maken ze mensen tot slaaf, zodat ze hen kunnen voorzien van wat ze nodig hebben. Psychopaten willen slaven.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Protesten in Chili stoppen niet ondanks de repressie

Sommige onderzoekers geloven dat psychopathie een genetisch defect is, anderen het resultaat van trauma in de vroege kinderjaren. Hoewel de ziekte vaak in opeenvolgende generaties voorkomt, hoeft deze niet per se genetisch te zijn. Omdat getraumatiseerde ouders hun kinderen traumatiseren. De oorzaak kan niet worden veranderd, maar de gevolgen wel.

Alleen wanneer psychopaten erin slagen hun prooi te misleiden en macht over hen te verwerven, kan hun psychopathie werken. Ze bedriegen door te verleiden. Ze zijn meesters in het aanvoelen van de verlangens van hun prooi en erop reageren. Aan het begin van een relatie lijkt de psychopaat een uitkomst. Hij deelt precies uw interesses, begrijpt uw ​​problemen, is attent en toont een volledig begrip van uw gevoelens. Zijn verhaal is zo boeiend en aantrekkelijk dat het onweerstaanbaar lijkt.

Maar de beloofde “verlossing” wordt steeds langer. Dus de psychopaat beschuldigt zijn prooi ervan ongeduldig te zijn. Dan geeft hij zijn prooi de schuld. Je bent te onstabiel, te dom, te egoïstisch, te mentaal onevenwichtig en te ongehoorzaam. U moet eerst aan de voorwaarden voldoen om de beloofde verlossing te ontvangen. Zodra de prooi eraan denkt te vertrekken, wordt er een nieuw charmeoffensief gelanceerd, vaak vergezeld van mea culpa. Vaak zal de prooi er weer in geloven. Als dat niet werkt, wordt de prooi met alle ernst aangevallen.

Maar psychopaten willen meer dan onderdanige slaven. Omdat ze zelf geen ziel hebben, zijn ze diep ongelukkig en jaloers. Ze willen de menselijke essentie van hun prooi stelen en deze zich eigen maken. Psychopaten kiezen doorgaans voor een prooi die voor hen waardevol is en dus precies het tegenovergestelde van zichzelf: goede mensen, met gekoesterde kwaliteiten. Aangezien een ziel niet kan worden geadopteerd, kiezen ze er in de praktijk voor om de essentie van hun prooi te vernietigen om zichzelf te bevrijden van hun brandende jaloezie. Omdat ze geen geweten en geen empathie hebben, staan ​​ze volkomen onverschillig tegenover het lijden dat ze hun prooi toebrengen.

Alle psychopaten zoeken macht. Door hun behoefte aan kracht en hun levenslange training in liegen, bereiken ze uiteindelijk de gewenste gezagsposities. “Succesvolle” psychopaten nemen daarom altijd posities in waarin ze andere taken kunnen opleggen. Omdat psychopaten niet gehinderd worden door morele grenzen, hebben ze een duidelijk voordeel in de race om de top. Waar anderen opgeven – omdat ze het niet met hun geweten kunnen verzoenen – gaan ze door. Soms gaan ze over lijken. Ze gebruiken hun macht om niet-psychopathische concurrenten meedogenloos te vernietigen. Hoe hoger op de hiërarchieladder, hoe meer psychopaten er zijn.

Alle belangrijke machtsposities worden nu ingenomen door psychopaten.

Daarom wordt de wereld geregeerd door psychopaten. Ze creëren een psychopathische wereld waarin er steeds minder ruimte is voor de essentie van het mens-zijn, en waarin leugens zo dominant zijn dat de waarheid er nauwelijks schijnt toe te doen. Hoewel deze psychopathische wereld helemaal niet past bij de mentaliteit van de overgrote meerderheid van de mensen, werd ze door de meeste mensen gebouwd onder begeleiding van psychopaten.

De meerderheid moet leren de controle over hun eigen emoties terug te krijgen, zoals angst en het verlangen naar veiligheid en geluk. Iedereen die veiligheid en geluk biedt en in ruil daarvoor opoffering eist, is een psychopaat. Een leugenaar. Leugenaars kunnen alleen succesvol liegen als de prooi niet beseft dat ze leugenaars zijn. Zowel jager als prooi zijn noodzakelijk. Zodra de prooi niet meer te gebruiken is omdat hij de jager heeft herkend, is het voorbij. Met een collectief bewustzijn van het fenomeen en de herkenning van psychopathie is de nodige voedingsbodem verdwenen.

Lees ook:  Hoe de dictatuur van Amerika werkt


Comments

comments