Ze zouden deze video vanavond volledig moeten laten zien op elk nieuwsprogramma

Ze zouden deze video vanavond volledig moeten laten zien op elk nieuwsprogramma

10 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Ze zongen: “Geen Trump, geen vrede!”

De menigte die het Capitool bestormde, twijfelde er niet aan wie hem daarheen had gestuurd: de man die op dat moment de president van de Verenigde Staten was. Ze waren niet in de war over de missie: hem voor een volgende termijn aan de macht houden. Dat is de reden waarom ze de deuren en ramen van de nationale wetgevende macht hebben afgebroken om te voorkomen dat het Congres zou bevestigen dat hij binnenkort zou vertrekken. Hij verzamelde ze op 6 januari, vulde ze met de laatste stukjes virulente woede en verraderlijke leugens die nodig waren om de situatie na weken en weken van hetzelfde te doen exploderen, en stuurde ze vervolgens Pennsylvania Avenue af om zijn bevelen uit te voeren.

Dat was wat een videotentoonstelling van de afzettingsmanagers van het huis die hun zaak verdedigden in het tweede proces van de Senaat van Donald Trump op dinsdag demonstreerde. Het was een video die vanavond in elk nieuwsprogramma op televisie zou moeten worden vertoond. Het zou aan elke Amerikaan moeten worden getoond, ook al zullen sommige van de mensen die het het meest nodig hebben het nooit zien. Tucker Carlson wilde zijn kijkers de beelden niet laten zien toen een Nederlandse historicus hem vernietigde in een interview (zie hieronder) voor Carlson’s eigen show. Hij zal dit zeker niet laten zien, en waarschijnlijk ook zijn collega’s bij Fox News. Maar we moeten proberen dit hoe dan ook voor zoveel mogelijk mensen te krijgen. Het is op zijn minst een essentieel historisch document, het bijhouden van het verslag in een tijd waarin zo velen gretig de waarheid onder schaamteloze leugens en procedureel gekibbel willen begraven.

No Title

Democrats kick off impeachment trial with video of Jan. 6, showing Trump’s remarks at the rally followed by the violent and deadly insurrection in the Capitol. “Senators, the president was impeached by the U.S. House of representatives January 13th for doing that,” Raskin says pic.twitter.com/YOA75QXEnc

Het hielp dat, aan weerszijden van de vertoning van de video, vertegenwoordigers Jamie Raskin en Joe Neguse een elegant argument naar voren brachten dat de grondwettigheid van de Senaatsprocedure niet echt ter discussie stond. Evenmin, zoals de video duidelijk maakte, was de missie en intentie van de maffia, of de rol van Trump bij het bevorderen ervan. “Geen troef, geen vrede!” laat ons geen onduidelijkheden toe. Evenmin als het moment waarop een lid van de maffia tegen een politieagent schreeuwt: ‘We luisteren naar Trump – je baas.’ Het is een duidelijke verklaring van trouw en een grotesk begrip van het Amerikaanse leven. Op een ander punt kun je de opstandelingen horen schreeuwen: “Waar zijn ze verdomme?” Je huivert bij de gedachte wat er met de leden van het Congres zou zijn gebeurd als de menigte op tijd een antwoord had gevonden. Dit is hoe een bijna-ongeluk eruit ziet.

Lees ook:  Koop bij de HEMA, ‘anders doet Wopke het wel’

Laat de video zien aan iemand die je kent. En als u een nieuwsprogramma uitvoert, laat het dan zien aan iemand waarvan u weet dat ze kijken. Zelfs in de ongelooflijke gevallen waarin ze er nog steeds niet van overtuigd zijn dat de president gevolgen moet hebben voor wat hij heeft gedaan, zul je weten dat je je plicht als burger van dit land hebt gedaan. Als het nastreven van gerechtigheid u geen brandstof geeft, laat de woede en gruwel van dit getuigenis het dan doen.

Aanschouw het interview met Tucker Carlson waarin hij zo bezeten werd dat hij weigerde het uit te zenden

Er is niets enorm constructiefs aan het kijken naar Tucker Carlson die eigendom wordt van een Nederlandse historicus tot het punt dat de Bowtie-American beledigingen begint te schreeuwen naar de academicus en uiteindelijk weigert het interview uit te zenden. In deze gevaarlijke tijden moet je echter genieten van de dingen die je kunt.

Het zal niet veel problemen oplossen, tenzij het een paar van Carlson’s toegewijde kijkers ervan overtuigt dat ze elke avond slangenolie te koop krijgen en dat ze besluiten het niet meer te kopen. Want dat is wat Rutger Bregman uiteindelijk in Carlson blootlegde: dat hij, in de woorden van de historicus, ‘een miljonair is die wordt gefinancierd door miljardairs’, die samen met de andere pratende hoofden van Fox News de taak heeft de politieke en economische structuur van de status te beschermen. quo terwijl ze het publiek afleiden met propaganda die immigranten demoniseert als criminelen en liberalen als gekke ijveraars die The America You Know and Love vernietigen.

Soms, net als de president die hij beweert dat het niet zijn taak is om hem te steunen, neemt Carlson de esthetiek van het ‘populisme’ over, waarbij hij zichzelf voorstelt als iemand die uitkijkt naar de gewone man tegen de machtige mondiale belangen die, bijvoorbeeld in Davos, vertegenwoordigd zijn. Dat is waar Carlson lucht kreeg van Bregman, die op de conferentie de waarheid sprak tot miljardairgezichten : dat ze gewoon moeten stoppen met het ontwijken van hun belastingen en meer moeten betalen. Carlson dacht dat Bregman zou komen en zou doen alsof hij, Tucker Carlson, geen instrument van dezelfde orde is dat maanlicht als een Man of the People. Dat is niet hoe het ging.

No Title

Watch Fox News host Tucker Carlson call one of his guests a ‘tiny brain…moron’ during an interview. NowThis has obtained the full segment with historian Rutger Bregman that Fox News is refusing to air. pic.twitter.com/kERYPUaGLY

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHier is de echte jamsessie:

BREGMAN: Dus ik denk dat de kwestie er echt een is van corruptie, en van mensen die worden omgekocht, en niet zijn – niet praten over de echte problemen. Wat de familie – wat de familie Murdoch eigenlijk wil dat je doet, is immigranten tot zondebok maken in plaats van te praten over belastingontwijking. Dus ik ben blij dat je de kwestie nu eindelijk ter sprake brengt, maar dat is wat er de afgelopen jaren is gebeurd.

CARLSON: Uh huh. En ik neem bevelen aan van de Murdochs, zeg je dat?

BREGMAN: Nee, zo werkt het niet direct. Maar ik bedoel, je hebt toch deel uitgemaakt van het Cato Institute? Ben je daar jarenlang een senior geweest? Je hebt hun vuile geld afgepakt –

CARLSON: Nou, hoe werkt het?

BREGMAN: Ze worden gefinancierd door Koch-miljardairs, weet je?

CARLSON: Wacht, waarom vertel je me niet hoe het werkt?

BREGMAN: Nou, het werkt doordat jij hun smerige geld afpakt, zo simpel is het. U bent een miljonair gefinancierd door miljardairs, dat is wat u bent.

En daar is het. Dit is iets moois. Het doet denken aan Andrew Gillum’s simpele vernietiging van Ron DeSantis tijdens een gouvernementeel debat in Florida – een debat dat, ongelooflijk, niet verhinderde dat DeSantis werd gekozen. De video, die Bregman slim genoeg was om op zijn einde te hebben opgenomen, wetende dat Carlson het zou kunnen pieken, werd vandaag gepubliceerd door NowThis. (Carlson’s producer zei dat ze “de tijd van ons publiek te veel respecteren om te overwegen het uit te zenden.”) Hoe dan ook, Bregman heeft de klus op Twitter vandaag afgemaakt:

No Title

2/ I stand behind what I said, but there’s one thing I should have done better. When Carlson asked me how he’s being influenced by Big Business and tax-avoiding billionaires, I should have quoted Noam Chomsky.

No Title

3/ Years ago, when he was asked a similar question, Chomsky replied: ‘I’m sure you believe everything you’re saying. But what I’m saying is that if you believe something different, you wouldn’t be sitting where you’re sitting.’

Carlson is geen verstoorder van de status quo. Maar de laatste tijd vindt hij zichzelf voortdurend opnieuw uit om de esthetiek van anti-establishmentbewegingen over te nemen. Hij was het grootste deel van zijn carrière een Bowtie Debate Team Conservative, een weerspiegeling van zijn roots met zilveren lepel. Maar toen was hij plotseling een Trumpistische “populist” die anti-immigrantenpropaganda op Fox News spuugde. Dat leverde hem lovende recensies op van de Daily Stormer , de neonazisite die hem ‘letterlijk onze grootste bondgenoot’ noemde. Nu is hij plotseling in Salon te vinden waar hij praat over het stellen van arbeid boven het kapitaal en erop staat dat hij van Jacobin houdt , een linkse publicatie. Misschien evolueert hij echt de hele tijd. Zeker, hij wordt de hele tijd betaald.

Update (21-2-19): Carlson beloofde woensdagavond op Twitter het incident aan te pakken, maar het lijkt erop dat hij dat vanavond niet deed op Tucker Carlson .Een woordvoerder van Fox News die een clip mailde waarin Carlson reageert op de aflevering, bevestigde dat het niet op Fox News werd uitgezonden en alleen online werd gepost. Hier is het antwoord:

Deze inhoud is geïmporteerd van YouTube. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een andere indeling vinden, of kunt u meer informatie vinden op hun website.
https://youtu.be/kWLKeC8zgGU

Vergelijkbaar met de originele clip, suggereerde Carlson “het is niet duidelijk dat Bregman Fox ooit heeft gezien”, ondanks het bestaan ​​van internet – waar deze clip werd gepost. Hij zei toen dat het “te veel” was voor Bregman om te suggereren dat zijn “bedrijfsmeesters” hem vertelden wat hij op de show moest zeggen. Bregman zei specifiek dat het niet zo direct werkte. Toen zei Carlson dat hij, Carlson, eens een vulgair woord had gebruikt – fuck – ‘er was geen uitzending van het segment’. Het is duidelijk dat het kan zijn gepiept of verwijderd.

Het is duidelijk dat Carlson er niet in geïnteresseerd is dat zijn tv-kijkers op de hoogte zijn van het interview, en daarom heeft hij het nogmaals niet in de ether genoemd. De Fox News-woordvoerder gaf de volgende verklaring van Justin Wells, de senior uitvoerend producent van de show, waarin hij uitlegde waarom de responsclip niet werd uitgezonden. Het lijkt precies dezelfde verklaring te zijn die het netwerk gaf toen Bregman voor het eerst tweette over het unaired interview:

“Tucker is iemand die veel standpunten waardeert. Helaas veranderde de gast een gelegenheid voor een inhoudelijk, informatief gesprek in een duidelijk berekende campagne voor persoonlijke beledigingen. We waren teleurgesteld in het segment en respecteerden de tijd van ons publiek te veel om te overwegen het uit te zenden. “Comments

comments