Aanklagers in Georgië openen een strafrechtelijk onderzoek dat Trump in de gevangenis zou kunnen brengen

Aanklagers in Georgië openen een strafrechtelijk onderzoek dat Trump in de gevangenis zou kunnen brengen

11 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Trump’s poging om Georgische functionarissen onder druk te zetten, kan leiden tot aanklachten voor misdrijven.

Fulton County, Georgia, officier van justitie Fani Willis is iets meer dan een maand geleden aangetreden en ze richt zich al op iemand die tot voor kort de machtigste man van het land was.

Woensdag stuurde Willis brieven naar vier topfunctionarissen van Georgië om hen te informeren dat haar kantoor “een onderzoek heeft geopend naar pogingen om het bestuur van de algemene verkiezingen van 2020 in Georgië te beïnvloeden”. Hoewel de brieven de voormalige president Donald Trump niet bij naam noemen, meldt de New York Times dat ze ” verband houden met zijn tussenkomst bij de verkiezingen in Georgië “.

Als bijkomend teken dat Trump het onderwerp is van dit onderzoek, merken de brieven op dat “we in dit stadium geen reden hebben om aan te nemen dat een Georgische functionaris het doelwit is van dit onderzoek.”

Begin januari belde Trump de staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger, een Republikein, en stelde voor dat Raffensperger ” 11.780 stemmen zou vinden ” voor Trump in een staat die president Joe Biden met 11.779 stemmen won.

Willis stuurde soortgelijke brieven naar Raffensperger, samen met Gov. Brian Kemp, Lt. Gov. Geoff Duncan en procureur-generaal Chris Carr. Willis is een democraat. Alle vier de functionarissen die een brief hebben ontvangen, zijn Republikeinen – hoewel het vermeldenswaard is dat Trump een groot deel van de periode na de verkiezingen heeft doorgebracht met het aanvallen van Kemp en Raffensperger nadat Georgië de overwinning van Biden in die staat had gecertificeerd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  FDA waarschuwt voor COVID-19-test die door het Witte Huis wordt gebruikt nadat uit onderzoek is gebleken dat het de helft van de positieve gevallen mist

De brieven geven niet veel details over de staatswetten die Trump mogelijk heeft geschonden, maar de Georgische wet maakt het een misdaad om opzettelijk te knoeien ‘met een kiezerslijst, kiezerscertificaat, genummerde lijst van kiezers, stembus, stemmachine, directe elektronische opname ( DRE) apparatuur of tabellerende machine. ” Het maakt het ook een misdaad om een ​​andere persoon te vragen om een ​​misdrijf te plegen “met de bedoeling dat een andere persoon zich bezighoudt met gedrag dat een misdrijf vormt.”

Dus in de mate dat Trump probeerde Raffensperger, of iemand anders, in te schakelen om met de verkiezingsresultaten te knoeien, zou hij kunnen worden beschuldigd van misdrijven . Iemand die in Georgië is veroordeeld voor het plegen van een misdrijf “zal worden gestraft met een gevangenisstraf van niet minder dan één en niet meer dan drie jaar” (hoewel de straf hoger kan zijn als hij een misdaad pleegt waarop levenslang of de doodstraf staat).

Bovendien maakt de Georgische wet het een misdaad om deel te nemen aan ” criminele verzoeken om verkiezingsfraude “.

Het is gebruikelijk dat aanklagers mensen die mogelijk bewijs van een misdrijf hebben, instrueren om dat bewijs te bewaren zodra een aanklager een strafrechtelijk onderzoek begint. Zoals de brieven opmerken, vernietigen overheidskantoren soms archieven nadat een bepaalde tijd is verstreken, en de brieven instrueren de ontvangers om hun normale schema voor dergelijke vernietiging van documenten op te schorten.

Uit de brieven blijkt ook dat Willis dit criminele onderzoek als een “hoge prioriteit” beschouwt, en merkt op dat “de volgende Grand Jury van Fulton County in maart bijeenkomt, en dit kantoor zal beginnen met het aanvragen van dagvaardingen van de grand jury, waar dat op dat moment nodig is.”Lees ook:  Trump creëert een nieuwe natie: Uitvoerende orde houdt in dat 'joodsheid' nu een nationaliteit is

Comments

comments