Trump zal nooit meer naar Twitter mogen terugkeren, zelfs niet als hij wordt herkozen tot president

Trump zal nooit meer naar Twitter mogen terugkeren, zelfs niet als hij wordt herkozen tot president

11 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Meer dan een maand na de opschorting van het Twitter-account van Donald Trump, onmiddellijk na de demonstratie in het Capitool door zijn aanhangers, bevestigde een van de leiders van het sociale netwerk Blue Bird de absoluut definitieve aard van deze opschorting.

In een tijd waarin de invloed van Twitter, vooral op het politieke toneel, blijft groeien, komt dit bijna neer op een sociaal doodvonnis ad vitam æternam . Als gast van de show Squawk Box , gewijd aan de economie en het bedrijfsleven, keerde de financieel directeur van Twitter, Ned Segal, terug naar het verbod op Donald Trump van het platform.

En het minste dat kan worden gezegd, is dat het sociale netwerk niet geïnteresseerd is in een beleid van verzoening jegens de voormalige Amerikaanse president. Gevraagd door een journalist over een mogelijke terugkeer van Trump op het platform, naar aanleiding van een hypothetische kandidatuur in 2024, was Ned Segal bijzonder duidelijk: “Onze regels zijn bedoeld om te voorkomen dat iemand aanzet tot geweld”, vertelde hij aan CNBC. “De manier waarop ons beleid werkt, wanneer u van het platform wordt verwijderd, wordt u van het platform verwijderd”, vertelde Segal aan CNBC. “Ons beleid staat mensen niet toe terug te komen.”

De verklaring van Ned Segal is op zijn zachtst gezegd duidelijk: Donald Trump zal nooit meer op het platform mogen komen, zelfs niet als hij kandidaat is in 2024, of zelfs herkozen wordt in het Witte Huis.

Het afzettingsproces tegen Donald Trump begon in de Amerikaanse Senaat. Al begin januari, toen de Republikeinse president werd geschorst, gingen veel stemmen op tegen een eenzijdig besluit, waardoor de facto een privébedrijf boven de Amerikaanse presidentiële macht kwam te staan.

Verschillende internationale politieke figuren, niet pro-Trump, hadden hun bezorgdheid geuit over de almacht van GAFAM en Twitter. Zo had Angela Merkel zelf de opschorting van de rekeningen van Donald Trump als “problematisch” beschouwd, daarbij herinnerend aan de fundamentele aard van “vrijheid van meningsuiting”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Trumpiaanse politiek is de grootste bedreiging voor een coronavirusvaccin

Twitter heeft echter geen van de gewelddadige Antifa-activisten die opriepen tot moord en chaos van het platform verwijderd.

JavaScript is not available.

“Cause chaos. Destroy.”#Antifa accounts on Twitter (eg @pnwylf & @FrontGreen) are sharing digital flyers calling for violence on 6 March. The Youth Liberation Front was responsible for organizing most of the riots in Portland & Seattle last year. pic.twitter.com/U2xdEDtu76

JavaScript is not available.

Twitter allows Antifa’s army of white terror thugs to use its platform daily against journalists who document its misdeeds. @MrAndyNgo is their biggest target… keep reading, don’t let the book-burning fascists win. https://t.co/w07tOw6SPO

JavaScript is not available.

I spoke with Seattle Police union president @realmikesolan about #antifa. In addition to Portland, Seattle has suffered immense violence by antifa. They have tried to lock officers inside buildings while setting the exteriors on fire. https://t.co/8v8mkbTySKComments

comments