Hier is al het bewijs dat Trump tot de rel in het Capitool heeft geleid

Hier is al het bewijs dat Trump tot de rel in het Capitool heeft geleid

12 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

House impeachment managers presenteerden videobeelden, tweets en opmerkingen van relschoppers in het Capitool om de zaak tegen Donald Trump op te bouwen.

House Democratic impeachment managers hebben woensdag en donderdag de pleidooi gehouden voor het veroordelen van Donald Trump op beschuldiging van het aanzetten tot de opstand van 6 januari in het Capitool en hem te verbieden ooit weer een federaal ambt te bekleden, met behulp van videobewijs van de aanval en tweets en video gepost door Trump zowel voor als tijdens de rel.

De video bewijsmateriaal werd voorafgegaan op woensdag met een kijker adviesorgaan van impeachment manager Rep. Jamie Raskin (D-MD), die ouders en leraren die waren kijken naar de proef met kinderen dat ze zou willen om ze te beschermen tegen een aantal van de taal en het geweld gewaarschuwd getoond.

De afzettingsmanagers begonnen met video van toespraken in de afgelopen maanden van de presidentiële campagne van 2020, waarin Trump de basis legde om zijn aanhangers ervan te overtuigen dat de enige manier waarop hij kon verliezen was als de verkiezingen werden gestolen.

De managers lieten ook video zien van toespraken na de verkiezingen waarin Trump loog over kiezersfraude en zei dat de verkiezing was gestolen, waarbij hij zijn aanhangers aanmoedigde om op 6 januari naar Washington, DC te komen om “wild” te worden en “het stelen te stoppen”.

Lees ook:  Kijk: Trump en Macron botsen op ongemakkelijke NAVO-nieuwsconferentie

Ze lieten ook video zien van eerder geweld door zijn aanhangers waar Trump zelf toejuichte, evenals waarschuwingen aan Trump dat zijn acties gevaarlijk waren en zouden kunnen leiden tot het soort gewelddadige aanval die uiteindelijk op 6 januari plaatsvond.

Del. Stacey Plaskett van de Amerikaanse Maagdeneilanden introduceerde een video van een karavaan van Trump-supporters in Texas in oktober die hun voertuigen gebruikten om een ​​bus met vrijwilligers te vervoeren met Joe Biden’s presidentiële campagne. Plaskett liet vervolgens zien hoe Trump die video vierde door hem te tweeten met de woorden: “I LOVE TEXAS.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe managers lieten ook video’s zien die door Trump-aanhangers zelf waren gemaakt, waarin ze hun begrip herhalen dat Trump hen had verteld om voor zijn gestolen overwinning bij de verkiezingen te vechten en dat gevecht naar het Capitool te voeren.

“Ze deden wat hij wilde dat ze deden”, zei een andere van de afzettingsmanagers, Rep. Joe Neguse (D-CO) woensdag.

Maar een deel van het meest aangrijpende bewijs kwam in eerder ongehinderde beveiligingsbeelden die in het Capitool waren gemaakt, waaruit bleek hoe dicht de opstandelingen, die volgens het ministerie van Justitie op jacht waren naar huisspreker Nancy Pelosi en vice-president Mike Pence, de wetgevers bereikten.

Lees ook:  Nazi-achtige EU-dictatuur van Frans Timmermans

Beveiligingscamera’s vingen het moment waarop Capitol-politieagent Eugene Goodman, die senator Mitt Romney (R-UT) tegenkwam terwijl hij in een gang van de Senaat liep, hem waarschuwde om zich om te draaien, waardoor hij niet rechtstreeks op de relschoppers af zou gaan.

Juridische experts hebben de presentatie van hun argumenten door de Democratische afzettingsmanagers geprezen, maar merk op dat de Republikeinen de afgelopen vier jaar niet geneigd zijn geweest om Trump verantwoordelijk te houden voor zijn daden.

“De huisbeheerders vervolgen namens de grondwet rechtschapen. Ze zijn gefocust. Het is moeilijk voor te stellen hoe iemand niet zou kunnen veroordelen uitsluitend op basis van het tot nu toe gepresenteerde bewijsmateriaal, maar als de afgelopen 4 jaar ons iets hebben laten zien, suggereren ze dat de GOP dat zal doen vind een manier, ” tweette voormalig federaal aanklager Joyce Vance .

Senaatsrepublikeinen verspreidden al excuses om Trump vrij te spreken op de eerste dag dat de managers bewijs presenteerden.

“De stemmen voor ‘Niet schuldig’ groeien na vandaag”, tweette senator Lindsey Graham uit South Carolina . “Ik denk dat de meeste Republikeinen de presentatie van de House Managers aanstootgevend en absurd vonden.”

Gepubliceerd met toestemming van The American Independent Foundation.Comments

comments