Beschuldig Trump niet. Beschuldig de Deep State voor zijn samenzwering om de grondwet te doden

Beschuldig Trump niet. Beschuldig de Deep State voor zijn samenzwering om de grondwet te doden

13 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Het beschuldigen van Trump zal heel weinig bereiken, en het zal op geen enkele manier de benarde situatie van de gemiddelde Amerikaan verbeteren. Het zal alleen maar het spektakel en de farce versterken die tegenwoordig synoniem zijn geworden met de politiek.

Het enige dat van hen werd verlangd, was een primitief patriottisme waarop een beroep kon worden gedaan wanneer het nodig was om hen langere werktijden of kortere rantsoenen te laten accepteren. En zelfs als ze ontevreden werden, zoals ze soms deden, leidde hun ontevredenheid nergens toe, omdat ze, omdat ze geen algemene ideeën hadden, alleen konden focussen op kleine specifieke grieven. Het grotere kwaad ontsnapte steevast aan hun aandacht. ”- George Orwell, 1984

Laten we over één ding duidelijk zijn: de  afzetting van Donald Trump  is een verspilling van tijd en geld. Het beschuldigen van Trump zal heel weinig bereiken, en het zal op geen enkele manier de benarde situatie van de gemiddelde Amerikaan verbeteren. Het zal alleen maar het spektakel en de farce versterken die tegenwoordig synoniem zijn geworden met politiek.

Terwijl de natie zich laat afleiden door nog meer brood-en-circuspolitiek, heeft de Amerikaanse  kakistocratie (een regering geleid door gewetenloze carrièrepolitici en zakelijke dieven die toegeeft aan de ergste ondeugden in onze natuur en weinig respect voor de rechten van de mensen) blijft het Amerikaanse volk naar een parallel universum zuigen waarin de Grondwet geen betekenis heeft, de regering almachtig is en de burgers machteloos zijn om zichzelf te verdedigen tegen overheidsagenten die stelen, spioneren, liegen, plunderen, moorden, misbruiken en veroorzaken over het algemeen chaos en zaaien waanzin over iedereen en alles in hun sfeer.

Dus hier is wat ik voorstel: laten we de Deep State en zijn kliek van regeringsfunctionarissen vanuit elk punt van het politieke spectrum (rechts, links en midden) beschuldigen voor samenzwering om de bevoegdheden van de federale regering uit te breiden ten koste van de burgerij.

We zijn onze vrijheden zo lang geleidelijk aan het verliezen – aan ons verkocht in naam van nationale veiligheid en wereldvrede, gehandhaafd door middel van de staat van beleg, vermomd als wet en orde, en afgedwongen door een permanent leger van gemilitariseerde politie en een politieke elite vastbesloten om koste wat het kost hun krachten te behouden – dat het moeilijk is om precies vast te stellen wanneer het allemaal bergafwaarts begon te gaan, maar we zijn nu zeker op dat neerwaartse traject en de dingen gaan snel.

Zelfs nu worden we geduwd en aangezet tot een burgeroorlog, niet omdat het Amerikaanse volk zo verdeeld is, maar omdat zo corrupte regeringen een bevolking beheersen (dwz verdeel en heers).

Dit zijn gevaarlijke tijden.

Dit zijn inderdaad gevaarlijke tijden, maar niet vanwege gewelddadige criminaliteit, die op  een historisch dieptepunt blijft , of vanwege terrorisme, wat  statistisch zeldzaam is , of omdat de grenzen worden binnengevallen door buitenlandse legers, wat volgens gegevens van het Department of Homeland Veiligheid wordt  weerlegd , of omdat een pandemie zich als een besmetting verspreidt, of zelfs omdat woedende bendes van zogenaamde binnenlandse terroristen proberen verkiezingen omver te werpen.

Nee, het echte gevaar waarmee we worden geconfronteerd, komt van niemand minder dan de Amerikaanse regering en de bevoegdheden die zij aan haar staande legers heeft verleend om Amerikaanse burgers te beroven, stelen, bedriegen, lastig te vallen, vast te houden, brutaal te maken, te terroriseren, te martelen en te doden met immuniteit.

Het gevaar waarmee “wij de mensen” worden geconfronteerd, komt van gemaskerde indringers op de loonlijst van de overheid die in het donker van de nacht door onze deuren stormen, onze honden neerschieten en onze families terroriseren.

Dit gevaar komt van gemilitariseerde handlangers op de loonlijst van de overheid die absolute gehoorzaamheid eisen, bittere angst inboezemen, eerst schieten en later vragen stellen.

Dit gevaar komt van hebzuchtige, machtsbeluste bureaucraten op de loonlijst van de overheid die weinig tot geen begrip hebben van hun grondwettelijke grenzen.

Dit gevaar komt van hebzuchtige politici en bedrijven voor wie de winst het principe overtroeft.

Dit gevaar komt van een bewakingsstaat die steeds onheilspellender wordt.

Overweeg, als u wilt, alle lafhartige, slinkse, duivelse, gevaarlijke, slopende, bedrieglijke, onmenselijke, demonische, verdorven, oneervolle, ontgoochelende, discriminerende, dictatoriale plannen die “wij de mensen” zijn aangedaan door een bureaucratisch, totalitair regime dat heeft is allang niet meer “een regering van het volk, door het volk en voor het volk”.

Amerikanen hebben geen bescherming tegen politiemisbruik. Het is niet meer ongebruikelijk om te horen over incidenten waarbij de politie eerst ongewapende personen neerschiet en later vragen stelt. Wat echter maar al te gebruikelijk blijft, is het nieuws dat de bij deze incidenten betrokken agenten er met weinig meer dan een klap op de handen vandoor gaan.

Amerikanen zijn niet meer dan zakboekjes om de politiestaat te financieren. Als er een absolute stelregel is waarmee de federale overheid lijkt te werken, dan is het wel dat de Amerikaanse belastingbetaler altijd opgelicht wordt. Dit is waar, of je het nu hebt over belastingbetalers die worden gedwongen dure wapens te financieren die tegen ons zullen worden gebruikt, eindeloze oorlogen die weinig doen voor onze veiligheid of onze vrijheden, opgeblazen overheidsinstanties zoals de National Security Agency met zijn geheim budgetten, geheime agenda’s en clandestiene activiteiten.

Amerikanen zijn niet langer onschuldig totdat hun schuld is bewezen. We opereerden ooit in de veronderstelling dat u onschuldig was totdat uw schuld was bewezen. Voor een groot deel als gevolg van snelle technologische vooruitgang en een verhoogde bewakingscultuur, is de bewijslast verschoven, zodat het recht om als onschuldig te worden beschouwd totdat de schuld is bewezen, is overgenomen door een nieuwe norm waarin alle burgers verdacht zijn. Dit wordt geïllustreerd door de politiepraktijken van het tegenhouden en fouilleren van mensen die alleen maar over straat lopen en waar geen bewijs is van wangedrag. Evenzo, door Amerikanen te onderwerpen aan volledige lichaamsscans en nummerplaatlezers zonder hun medeweten of naleving en de scans vervolgens op te slaan voor later gebruik, heeft de regering – onder een hoedje met de bedrijfsstaat – de ultieme verdachte samenleving opgericht. In zo’n omgeving

Amerikanen hebben niet langer recht op zelfverdediging. In de nasleep van verschillende schietpartijen in de afgelopen jaren is ‘wapenbeheersing’ een klinkend thema geworden. Degenen die voorstander zijn van wapenhervorming, zien het recht van het Tweede Amendement om wapens te dragen als alleen van toepassing op overheidsfunctionarissen. Als gevolg hiervan worden zelfs Amerikanen die legaal vuurwapens bezitten, met argwaan en in sommige gevallen met ongepast geweld behandeld. In één geval had een man uit Texas zijn huis onderworpen aan een no-knock-inval en werd hij in zijn bed neergeschoten nadat de politie, die probeerde een routine-huiszoekingsbevel af te leveren, had vernomen dat hij legaal in het bezit was van een vuurwapen. Bij een ander incident werd een man uit Florida die een vergunning had om een ​​verborgen vuurwapen te dragen, gedurende twee uur vastgehouden tijdens een routinematige verkeersstop in Maryland, terwijl de arresterende officier tevergeefs zijn voertuig doorzocht op zoek naar het pistool van de man, dat hij thuis had achtergelaten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  'In mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid': Trump is weer bescheiden over zijn intellect

Amerikanen hebben geen recht meer op privébezit. Als overheidsfunctionarissen uw huis kunnen binnendringen, uw deuren kunnen inslaan, uw hond kunnen doden, uw meubels kunnen beschadigen en uw gezin kunnen terroriseren, is uw eigendom niet langer privé en veilig – het is van de overheid. Evenzo, als overheidsfunctionarissen u een boete kunnen geven en u kunnen arresteren voor het verbouwen van groenten in uw voortuin, het bidden met vrienden in uw woonkamer, het installeren van zonnepanelen op uw dak en het fokken van kippen in uw achtertuin, bent u niet langer de eigenaar van uw eigendom .

Amerikanen staan ​​machteloos tegenover de gemilitariseerde politie. In het vroege Amerika werden burgers met wetshandhavers als gelijken beschouwd. Autoriteiten mochten zelden zonder toestemming of op een bedrieglijke manier iemands huis betreden. En het was niet ongebruikelijk dat politieagenten persoonlijk aansprakelijk werden gesteld voor overtreding toen ze op onrechtmatige wijze het huis van een burger binnendrongen. In tegenstelling tot tegenwoordig konden vroege Amerikanen zich verzetten tegen arrestatie toen een politieagent hen probeerde in bedwang te houden zonder de juiste rechtvaardiging of een bevel – waarvan de politie de burgers moest laten lezen voordat ze werden gearresteerd. (Vandaag durven we een arrestatiebevel aan te vechten met een politieambtenaar die gewapend is met hightech militaire wapens en tasers, zou niets minder zijn dan suïcidaal.) Terwijl politiediensten in het hele land blijven veranderen in buitenposten van het leger,

Amerikanen hebben niet langer recht op lichamelijke integriteit. Gerechtelijke uitspraken die het Vierde Amendement ondermijnen en invasieve doorzoekingen naar strip rechtvaardigen, hebben ons machteloos gemaakt tegen de politie die bevoegd is om met geweld ons bloed af te nemen, ons te strippen en ons intiem te onderzoeken. Het is niet langer ongebruikelijk om verhalen te horen over mannen en vrouwen die worden onderworpen aan wat in wezen door de overheid gesanctioneerde verkrachting door de politie is tijdens ‘routinematige’ verkeersstops. Wat nog moet worden bezien, is hoe de opkomende hypervigilantie over COVID-19-vaccins dat recht op lichamelijke integriteit zal beïnvloeden.

Amerikanen hebben niet langer recht op de verwachting van privacy. Ondanks het duizelingwekkende aantal onthullingen over het bespioneren door de overheid van de telefoontjes van Amerikanen, Facebook-berichten, Twitter-tweets, Google-zoekopdrachten, e-mails, aankopen in boekhandels en kruidenierswaren, bankafschriften, tolgegevens voor woon-werkverkeer, enz., Is er weinig tot niets gedaan om deze tegen te gaan. misbruiken. In plaats daarvan zijn we dagelijks gewend aan het leven in dit elektronische concentratiekamp.

Amerikanen kunnen niet langer op de rechtbanken vertrouwen om recht te spreken. Het Amerikaanse Hooggerechtshof was bedoeld als een instelling die was opgericht om in te grijpen en de mensen te beschermen tegen de regering en haar agenten wanneer ze hun grenzen overschreden. Maar door hun eerbied voor de politiemacht, de voorkeur voor veiligheid boven vrijheid en het verwijderen van onze meest fundamentele rechten omwille van de orde en opportuniteit, zijn de rechters van het Hooggerechtshof de architecten geworden van de Amerikaanse politiestaat waarin we nu leven, terwijl de lagere rechtbanken zichzelf gerechtshoven hebben benoemd, die zich primair bezighouden met het bevorderen van de agenda van de regering, hoe onrechtvaardig of illegaal ook.

Amerikanen hebben niet langer een representatieve regering. We zijn voorbij het tijdperk van de representatieve regering gegaan en zijn een nieuw tijdperk ingegaan, laten we het het tijdperk van autoritarisme noemen. Een studie uitgevoerd door Princeton en Northwestern University concludeerde zelfs dat de  Amerikaanse overheid niet de meerderheid van de Amerikaanse burgers vertegenwoordigt . In plaats daarvan ontdekte de studie dat de regering wordt geregeerd door de rijken en machtigen, of de zogenaamde “economische elite”. Bovendien concludeerden de onderzoekers dat het beleid van deze regeringselite bijna altijd de voorkeur geeft aan speciale belangen en lobbygroepen.

Het is niet overdreven om te zeggen dat het Congres, dat zijn best heeft gedaan om hun ongelukkige kiezers op afstand te houden, misschien wel de meest egoïstische, semi-corrupte instelling in Amerika is.

Met andere woorden, we worden  geregeerd door een oligarchie  vermomd als een democratie, en aantoonbaar op weg naar het fascisme: een regeringsvorm waar particuliere bedrijfsbelangen heersen, geld de dienst uitmaakt en de mensen worden gezien als louter te controleren onderwerpen .

U kunt er zeker van zijn dat wanneer en als het fascisme eindelijk zijn intrede doet in Amerika, de basisvormen van de regering zullen blijven bestaan: het fascisme zal vriendelijk lijken. De wetgevers zullen vergaderen. Er zullen verkiezingen zijn en de nieuwsmedia zullen de entertainment- en politieke trivia blijven bespreken. Toestemming van de geregeerde is echter niet langer van toepassing. De feitelijke controle zal uiteindelijk zijn overgegaan op de oligarchische elite die de regering achter de schermen controleert.

Klinkt bekend?

Het is duidelijk dat we nu worden geregeerd door een oligarchische elite van regerings- en bedrijfsbelangen. We zijn overgegaan in het “corporatisme” ( begunstigd door Benito Mussolini ), wat halverwege de weg naar het volledige fascisme is. Corporatisme is waar de weinige geldbelangen – niet gekozen door de burgerij – heersen over de velen.

De geschiedenis kan aantonen dat we vanaf dit punt elke schijn van constitutionele regering achter ons hebben gelaten en een totalitaire staat zijn binnengegaan waar alle burgers verdachten zijn en veiligheid de vrijheid overtroeft.

Zelfs met zijn constant veranderende terrein, is deze omgekeerde travestie van wet en regering Amerika’s nieuwe normaal geworden.

Van Clinton tot Bush, Obama tot Trump en nu Biden, het is alsof we in een tijdlus zijn terechtgekomen, gedwongen om steeds weer hetzelfde te beleven: dezelfde aanvallen op onze vrijheden, dezelfde minachting voor de rechtsstaat, dezelfde onderdanigheid aan de Deep State, en dezelfde corrupte, egoïstische regering die alleen bestaat om macht te vergaren, haar aandeelhouders te verrijken en haar voortdurende overheersing te verzekeren.

Zoals ik duidelijk maak in mijn boek ‘ Battlefield America: The War on the American People ‘, willen de toekomstige machten dat we afgeleid, verdeeld en vervreemd blijven van elkaar op basis van onze politiek, onze bankrekeningen, onze religie, onze ras en onze waardesystemen.

Maar zoals George Orwell opmerkte: “De echte scheiding is niet tussen conservatieven en revolutionairen, maar tussen autoritairen en libertariërs.”

Functiefoto | Shutterstock

Grondwettelijk advocaat en auteur John W. Whitehead is oprichter en president van  The Rutherford Institute . Zijn nieuwe boek  Battlefield America: The War on the American People   (SelectBooks, 2015) is online beschikbaar op www.amazon.com. Whitehead kan gecontacteerd worden via  johnw@rutherford.org .Lees ook:  Hoe het Amerikaanse regime en zijn geallieerden hun omkopingen en andere leugens verbergen...

Comments

comments