D66 wil tien miljard extra voor het ‘onderwijs’, kopte Teletekst.

D66 wil tien miljard extra voor het ‘onderwijs’, kopte Teletekst.

13 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Daarna gecorrigeerd naar zeven miljard, en drie miljard voor het gratis maken van de kinderopvang. De ‘dekking’ vindt de partij van mevrouw Kaag door de belasting op ‘Grote Vermogens’, deels gebruikt voor pensioenen, en voor ‘Vervuilende Bedrijven’ op te schroeven, en door de staatsschuld nóg verder op te laten lopen dan door de ‘Maatregelen’ al het geval is.

Indertijd had D66 het antwoord op een prangend probleem in de Nederlandse samenleving. De VVD en het CDA hadden de deur opengezet voor goedkope arbeidskrachten, op voorspraak van ‘De Industrie’, die last had van stijgende loonkosten en stakingen. Met goedkope Marokkanen en Turken, die door hun religie erg dociel waren, was ‘De Industrie’ gered, zo was de gedachte. Maar wat moet je dan met die verdrongen autochtone werknemers? Zo zaten ze er bij de VVD en het CDA niet in. Die dachten dat de ‘mix’ weliswaar voor rust en lagere kosten op de ‘Arbeidsmarkt’ zou zorgen, maar dat daardoor tevens de ‘Heilige Groei’ verzekerd was. Dat was echter een peperdure misrekening, waar Wiegel en van Agt nooit echt op werden aangesproken, en binnen hun partij waren, en zijn ze ‘coryfee’ ondanks die blunder van formaat. De ‘oplossing’ kwam met de PvdA en D66 in de regering, waar die verdrongen oorspronkelijke arbeiders eisten dat ze toegang kregen tot de ‘Middenklasse’, en als dat niet via afgedwongen loonsverhogingen ging, dan maar door ‘scholing’.

In rap tempo werd het hele onderwijs op zijn kop gezet met de ‘Mammoetwet’, die al in 1952 door de KVP-politicus Jo Cals in de steigers was gezet, maar door de ontwikkelingen in de samenleving een geheel nieuw elan meekreeg, en begon het ‘feestpakketten’ te regenen die door het ‘Diploma’ recht gaven op een goed betaalde baan. Dat werd de opdracht van ‘Den Haag’, waar men met een lawine aan regeltjes, wetten en subsidies een oceaan aan ‘BullShit’-banen creëerde. In eerste instantie te betalen door ‘De Industrie’, die verwend was met goedkope arbeidskrachten uit Marokko en Turkije. Dat ging niet goed. ‘De Industrie’ nam de benen, en week uit naar ‘Lage Lonen Landen’, ons in Nederland (en elders in Europa) achterlatend met gediplomeerde generaties die aanspraak maakten op een goed betaalde baan, en volop werkloze Marokkanen en Turken die gediplomeerde ‘zorg‘, ‘aandacht‘, en een ‘uitkering‘ nodig hadden. Wat leidde tot allerlei spanningen in de samenleving, en de opkomst van partijen als de PVV.

Lees ook:  Wie de boeren steunt moet niet op de D66 stemmen

Via regels en wetten, die wel toestonden dat ‘De Industrie’ vertrok, maar de ‘Patenten’ in ‘eigendom’ bleven van een ‘Holding‘ onder Nederlands recht, de mazzel van het aardgas, en zee- en luchthavens van formaat, plus de keuze van een land als China om de plotselinge stroom inkomsten slechts beheerst ten goede te laten komen aan directe welvaartsstijging van de bevolking, en de rest op te sluiten in ’Sovereign Wealth Funds’, als verzekering voor een ‘Rainy Day’ (nu dus), waarbij ze onbeperkt verkochten op krediet, leek het in Europa en in de Verenigde Staten ook allemaal geweldig voor de wind te gaan. Goedkope spullen uit China, goedkope olie en gas uit Rusland, en hoge lonen op grond van ‘BullShit’-banen en de ‘entertainment-industrie‘, alles betaald met ‘Mickey Mouse‘-geld. We konden ons geluk niet op! D66 beleefde hoogtijdagen.

Wat je in zo’n bevoorrechte, elitaire positie beslist niet moet doen, zo begrijpt een kleuter, dat is de producenten van die goedkope spullen, en dat goedkope gas en die olie, vol op de bek slaan. Maar dat kwartje is bij D66 (en het gros van de Nederlandse partijen) niet gevallen. Sterker nog, terwijl we de kosten van onze hofhouding door het dak jagen, betaalt uit extra belasting voor mensen met ‘Grote Vermogens,’ die via de negatieve rente bij banken nu van twee kanten worden gesloopt, en voor wat er rest van de ‘Productieve’ bedrijven, die tegelijk ‘vanwege het Klimaat’ willens en wetens gesloopt worden, komt het er op neer dat we de geldpers nu roodgloeiend aan laten lopen. Terwijl we, als het aan D66 ligt, ‘gisteren’ het ’Nieuwe IJzeren Gordijn’ al hadden opgehangen, omdat ze in Rusland moeite hebben met een door westerse geheime diensten betaalde, frauderende rechts-extremist, die in de ogen van Kaag en haar partij een ‘vrijheidsstrijder’ is.

Lees ook:  Meneer Rutte berijpt u waarom Nederland nou zo’n KUTLAND is?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHIER een artikel over de betekenis van de bijdrage van Poetin en Xi aan het ‘World Economic Forum’ dit jaar, en in die lezing kan ik mij vinden. Ik heb oprecht geen idee wat mensen als Sigrid Kaag bezielt, en het is zeker niet alleen mevrouw Kaag die verdwaald is in het ’Sprookjesbos’. Door die voorgeschiedenis te schetsen hoop ik dat u inziet dat een ‘Groot Plan’, zoals het binnenhalen van goedkope arbeidskrachten uit landen als Marokko en Turkije, met in het achterhoofd dat hun religieuze achtergrond hen minder weerbarstig zou maken op de ‘werkvloer’, misschien toch niet echt het slimste was wat we hadden kunnen doen in die situatie. Het was geen ‘Complot’, en dat is dit initiatief van D66 ook niet. Het is ‘catering’ voor een volgevreten hofhouding. Chinezen en Russen stemmen niet in Nederland, maar leraren, docenten, professoren en studenten wel, en daar zijn er nu meer van dan ooit in ons land.

Het is mij niet helemaal duidelijk of politici als Kaag gewoon geen aandacht besteden aan mondiale ontwikkelingen, of dat ze oprecht het volste vertrouwen hebben in het succes van de lopende ‘Regime Change’ operaties, gericht op China en Rusland, en de bijbehorende ‘Eindeloze Oorlogen’. Ik kan mij er oprecht niets bij voorstellen dat Sigrid Kaag en anderen in haar partij blij worden van een toekomst die meer doet denken aan de ‘Hunger Games’ en de weg vrijmaakt voor ‘Big Brother’, zoals de VVD en het CDA er in de jaren zeventig ook niet op uit waren om de grond bouwrijp te maken voor de PVV en de ‘Mocromaffia’, of de ‘Eindeloze Oorlogen’, na het bewapenen van serviele Moslims in Afghanistan en elders, wat niet echt lekker uitpakte.

Lees ook:  Met 25.000 nieuwe huizen en een tunnel naar Amsterdam willen CDA en D66 in Almere de woningnood te lijf gaan

Als je de ‘vervuilende Industrie’, zoals de luchtvaart, de agrarische sector, en alles wat een ‘verbrandingsmotor’ heeft, doodknuppelt met wetgeving en ‘Covid-Maatregelen’, terwijl je investeringen eist in ’schone’ alternatieven, en je het geld dat daarvoor nodig is uit die sectoren wegzuigt ten behoeve van het ‘onderwijs’ en de rentebetaling op bedragen die je als ‘hulp’ verstrekt, maar wel terug wil, en mét een torenhoge rente in een ‘min-nul-procent’ financiële wereld, dan zie je ze vliegen. Dan leef je in ‘La-La-Land‘. Al helemaal als je bedenkt dat die ’schone’ alternatieven niet zo schoon zijn, slechts kunnen bestaan als je ze zwaar subsidieert, met geld dat je ‘leent‘ van toekomstige generaties, en die, als het een keer sneeuwt of vriest, de geest geven, of meer energie vragen aan verwarming van rotorbladen of panelen, dan ze opleveren aan energie. Om nog maar te zwijgen over je batterijgedreven auto die ook niet meer zo ver komt. Zelfs niet als je in je ‘Fijnstoffabriek‘ je winterjas aanhoudt, en de verwarming uitlaat, om de batterij te sparen.

Fact-Check: ‘Wij beoordelen dit idee als sympathiek, maar verknipt’. Terug naar de tekentafel.Comments

comments