The Fringe voedt een bekend verhaal

The Fringe voedt een bekend verhaal

13 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

De weg van Amerika kan niet afhangen van de medewerking of de instemming van Republikeinen.

Ten slotte is het in het land van de vrijen en het huis van de dapperen gebeurd dat de kankerachtige kern van de Amerikaanse Republikeinse Partij in volle uitzaaiing verkeert en haar giftige tentakels ver in het politieke lichaam verspreidt. Er is zo weinig substantiële terugdringing van het “leiderschap” van de Republikeinse Partij dat de verspreiding van de ziekte niet alleen een bedreiging vormt voor de partij, maar ook voor de institutionele integriteit van de natie als geheel. Het enige goede nieuws is dat ongecontroleerde kankers de gastheer meestal vernietigen.

In dit geval is dit misschien wel het beste resultaat. De marge is zo volledig veranderd in de identiteit van de Republikeinse Partij dat ietwat scharnierende voormalige Republikeinen geen kans hebben om dit om te keren. Maar ze verdienen geen nieuwe kans, omdat ze eerder hun ziel hebben verkocht aan Ronald Reagans visie van ondermijnd bestuur en ongecontroleerd kapitalisme als middel voor een beter doel. Veel Amerikanen beginnen nu pas erachter te komen hoe slecht dat voor hen heeft uitgepakt.

Het spektakel van de Republikeinse Partij die rond hun nieuwe affichekind , vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene, danst , lijkt een beetje op het kijken naar een idioot die een selfie maakt aan de rand van een klif om zich, als ze valt, te beseffen dat het touw om je middel aan haar vastzit. taille. Republikeinen hadden moeten weten dat ze in de problemen zouden komen toen hun oude oom Mitch hen waarschuwde dat dat touw een slecht idee was.

Omdat Greene geen gewone idioot is die balanceert op de rand van een klif, is ze gemachtigd om het Trump-verhaal te leiden als een credo voor zowel de partij als de natie. Dan is er het pas gekroonde “geweten” van de leiding van het Republikeinse Huis, vertegenwoordiger Liz Cheney. Ze bedekte zichzelf in “glorie” door te stemmen om Trump af te zetten wegens opruiing en het uitlokken van een opstand, en een paar weken later bedekte ze zichzelf in de mest door niet de minimale stap te zetten om Greene uit haar commissietaken te verwijderen. Ik kan het alleen maar raden, maar misschien heeft ze bij die eerste stemronde het ‘geweten’ van haar familie opgebruikt.

Als je je afvraagt ​​wat de beste wapens zijn in de baan van het Republikeinse congres, zou je je afvragen over Mitch McConnell, nu leider van de minderheidsgroep in de Senaat, en de wannabe-spreker van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy. Deze twee steunden vier jaar lang het hele nationale trauma van Trump en kunnen daarna, geconfronteerd met gewapende opstand in het Capitool, nog steeds nooit meer zeggen: nooit meer. En ze kunnen Trump nog steeds niet duidelijk en ondubbelzinnig verantwoordelijk houden voor zijn aanzetten tot de menigte.

Republikeinse fraude

Laat me over één ding duidelijk zijn: ook al zijn er mensen die proberen zichzelf als pasgekroonde “helden” van de Republikeinse Partij uit te roepen, het zijn allemaal oplichters van een of andere soort. Dit omvat de menigte van het Lincoln Project en de menigte “voormalige” Republikeinen die wanhopig proberen hun rechtse versie van hun rechtse partij nieuw leven in te blazen. De zelfverklaarde Republikeinse helden van vandaag hebben er alles aan gedaan om de Affordable Care Act in brand te steken, hebben decennialang schandalige belastingvermindering voor de rijken gepromoot en hebben een versie van ongereguleerd kapitalisme gepromoot waardoor hun persoonlijke hebzucht kon gedijen te midden van de economische nood van zo velen anderen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  COVID voert het 9/11 Playbook (Against You) (opnieuw) uit

En dat bereikt niet eens de schande van een politieke partij en haar aanhangers die gedurende diezelfde decennia raciale animus en anti-immigrantengevoel in het land hebben aangewakkerd voor politiek en persoonlijk gewin. Voordat u probeert deugd te vinden te midden van het wrak van de Republikeinse Partij, moet u bedenken dat de partij en haar volgelingen nu, en al decennia lang, het waanvoorstellingen ‘Amerikaans exceptionisme’ hebben gepromoot, zo troostend voor hun blanke basis en zo vernietigend voor een zinvolle confrontatie met het verleden van de natie dat geworteld is in de waarheid.

Net als bij de racisten in hun midden die Trump legitimeerde en aanmoedigde, heeft elke welkome ontmaskering van deze nieuwe Republikeinse “helden” allang moeten wachten. Sommigen van hen dienden een nuttig doel om een ​​stem te geven aan de nationale ramp die het presidentschap van Trump was. Maar geen van hen heeft ons enige reden gegeven om aan te nemen dat het recente verleden een nieuwe en werkelijk inclusieve visie heeft voortgebracht voor een beleidspartnerschap met democraten dat zou kunnen beginnen met het opstellen van een betere toekomst voor degenen die zo lang hebben gekeken en gewacht.

De pandemie van het coronavirus heeft meer gedaan dan zelfs een nauwkeurige lezing van de geschiedenis en het verontwaardigde vertellen van de waarheid had kunnen doen om het morele en institutionele bankroet bloot te leggen dat Amerika tegenwoordig is. Systemisch racisme ligt eindelijk op de lippen van een Amerikaanse president, want het moet zo zijn. Enorme gezondheidszorg, huisvesting, onderwijs en economische tekorten zijn overal te zien, en nu zo duidelijk dat het opnieuw negeren ervan weer een episch verraad zou zijn.

Om de diepte van dat verraad en de rol van de Republikeinse Partij daarin te begrijpen, is een duidelijk begrip vereist dat de aardige oude Republikeinse ‘held’, Ronald Reagan, het blanke Amerika lafhartig een duidelijk pad gaf weg van de belofte van de burgerrechtenbeweging. Diezelfde nationale “held” vertelde de natie dat de regering het probleem was, niet de oplossing, en ging toen op het punt om het te bewijzen op de rug van degenen die het meest afhankelijk waren van een goede regering om een ​​deel van de verdiensten van Amerika te realiseren. Andere “helden” van de Republikeinse Partij volgden gewillig in die smerige voetstappen.

Dit wil niet zeggen dat er een zuiverheid van visie of geest is in de Democratische Partij. Het wil eerder zeggen dat de weg voorwaarts van Amerika niet kan afhangen van de medewerking of de instemming van Republikeinen. Als je hieraan twijfelt, zal het spektakel van het Trump-beschuldigingsproces dat aan de gang is, opnieuw de diepte laten zien waarin de Republikeinse Partij is gezonken in haar streven om koste wat het kost de macht terug te winnen. Een in ongenade gevallen voormalige president met het bloed van honderdduizenden burgers al aan zijn handen die opstand tegen het Capitool hebben geleverd, zal de Republikeinse loyaliteit blijven afdwingen en het krijgen.

Een bericht voor Biden

Dus, president Joe Biden , verspil geen minuut aan hen. Herhaal niet de fouten die u en Barack Obama vanaf 2008 hebben gemaakt. Ga alles in deze tijd. Met diezelfde Republikeinen die al aan het werk zijn en waar mogelijk nieuwe maatregelen voor het onderdrukken van kiezers invoeren, kan uw tijd om te handelen kort zijn. Onthoud daarbij elke dag dat het dichten van de menselijke waardekloof in Amerika essentieel is voor elke poging om een ​​beter land te bereiken.

En wat u ook doet, president Biden, bedenk elke dag dat systemisch racisme de erfzonde is die het huidige zeer gebrekkige Amerika heeft voortgebracht. De waarheid daarover vertellen is Amerika’s onvervangbare eerste stap voorwaarts.Lees ook:  Vereiste masker! Testverplichting! Vaccinatie vereist? Dwangmaatregelen van de staat nemen een angstaanjagende dynamiek aan

Comments

comments