De maffia bezet nog steeds het Capitool

De maffia bezet nog steeds het Capitool

14 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

De GOP spreekt zijn president vrij.

Van alle beelden die werden afgespeeld in de video-intensieve beschuldiging van de schermverslaafde president, was de clip die er echt toe deed de clip waarin een groep relschoppers die op 6 januari de Senaatskamer plunderden, een document vond in senator Ted Cruz ‘bureau over zijn bezwaar tegen de certificering van het kiescollege. Eerst zijn ze woedend, totdat een van hen uitlegt dat het bezwaar inhoudt dat Cruz net als zij strijdt tegen de verkiezingsuitslag. ‘Hij is bij ons, hij is bij ons’, zegt deze ene oproerkraaier tegen de andere oproerkraaiers.

Die relschoppers waren eerlijker en nauwkeuriger dan de democratische afzettingsmanagers waren toen ze de senaat vertelden dat Donald Trump buitengewoon en flagrant verantwoordelijk was voor de aanval op het Capitool – zelfs zoals fragment na fragment van hun videobewijs liet zien het tegenovergestelde. Trump’s aanzetten tot de menigte was opmerkelijk Trumpiaans in zijn stemming en executie, maar het was ook het hoogtepunt van jaren van Republikeinse politiek gebouwd op rauwe macht en gekookte grieven.

De managers moesten doen alsof Cruz en McConnell en de andere Republikeinen niet medeplichtig waren aan de misstanden van Trump, omdat het hun doel was om 17 Republikeinse senatoren ertoe te brengen zich bij de Democraten aan te sluiten om hem te veroordelen. Aan het einde van het proces namen slechts zeven van de 50 leden van de minderheidsconferentie de managers over. De rest van de Republikeinen kon het niet schelen welke retorische gebaren de afzettingsmanagers hadden gemaakt om hen van hun president te scheiden, om hen onafhankelijk te maken van de president en zijn bende. Ze kozen ervoor om aan hem gebonden te blijven. Zij zijn de maffia.

Om het proces van beschuldiging te vervolgen, moesten de huismanagers het voor de hand liggende negeren en een verhaal vertellen over de schuld van Trump die de rol van hun juryleden bij dezelfde misdaden over het hoofd zag. Had de president, in de maandenlange gewelddadige aanloop naar de aanval op de certificering, de aanval van zijn supporters op een Biden-campagnebus gevierd? Ja, maar senator Marco Rubio ook. Heeft de president Georgische functionarissen onder druk gezet om redenen te verzinnen om de overwinning van Joe Biden in de staat ongedaan te maken? Ja, maar senator Lindsey Graham ook.

Toch bleef de afstand tussen de opstandelingen en de mensen die de opstand beoordeelden steeds kleiner worden. Als de gekostumeerde bozo in de gezichtsverf en de harige helm niet langer schreeuwde in de Senaatskamer, was er nog steeds senator Mike Lee, die herhaaldelijk in de procedure brak om zijn bezwaren te uiten toen de managers vertelden hoe Trump de telefoon van Lee had gebeld , midden in de rel, om senatoren te blijven lobbyen om de certificering te blokkeren. Het verhaal was onjuist, zei Lee, hoewel hij nooit heeft gespecificeerd hoe, laat staan ​​dat hij vrijwillig onder ede zou getuigen.

De Trump-loyale Republikeinse senatoren brachten het proces door op zoek naar de kleinste ruimte om te verbergen, en het verdedigingsteam van de president besteedde hun tijd aan het bedenken van die ruimte voor hen. Misschien had het Huis zijn zaak verslagen door alle verschillende aanvallen van de president op de verkiezingen onder één noemer van ophitsing te plaatsen. Of misschien moest de hele zaak vallen omdat, tussen de tijd dat hij de menigte naar Washington opriep voor de dag van de verkiezingscollege om ‘het stelen te stoppen’, en de tijd dat hij naar verluidt de leider van de House-minderheid Kevin McCarthy uitdaagde dat de mensen die zijn ramen breken ‘zijn meer van streek over de verkiezingen dan jij’, sprak Donald Trump ooit het woord ‘vreedzaam’ uit.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Thierry Baudet over ons koningshuis: ‘Dat multiculturalisme dat ze hier uitdragen, daar ben ik niet over te spreken’

Elke senator had uit de eerste hand gezien wat er gebeurde. Een menigte had in feite het Capitool bestormd, bloed en lijken achtergelaten, de leden citeerden de tweets van Trump en zwaaiden met Trump-vlaggen en schreeuwden dat ze vochten voor Trump. De senatoren wisten ook allemaal waarom het was gebeurd – de menigte probeerde, zoals velen van hen, de certificering van Trumps verkiezingsnederlaag te stoppen. Er waren geen feiten die Trump mogelijk hadden vrijgesproken. Toch waren er geen feiten die mogelijk 67 stemmen hadden kunnen krijgen om hem te veroordelen.

Onder leiding van Mitch McConnell – die achteraf zei dat Trump “praktisch en moreel verantwoordelijk” was voor de aanval – kozen de Republikeinen ervoor te doen alsof ze nergens de macht voor hadden. Rubio, die het geweld rond Trump-bijeenkomsten tijdens de primaire campagne van 2016 ‘beangstigend, grotesk en verontrustend’ had genoemd, bracht de 34e stem uit om vrij te spreken, waarmee het resultaat werd bezegeld. Toen het voorbij was, herhaalde McConnell op spijtige toon dezelfde boodschap die hij ‘s ochtends in een verklaring had afgegeven, waarbij hij de slotargumenten voorkwam, namelijk dat hij de grondwet las om aan te geven dat afzetting alleen van toepassing kon zijn op de huidige ambtsdragers.

Blijkbaar als de staatsgreep was geslaagd en Trump zijn ambt had gehandhaafd door maffiageweld, dan had hij ervoor kunnen worden afgezet. Maar aangezien de poging mislukte, was er geen manier om hem ervan te weerhouden het in de toekomst te proberen, als hij in de toekomst rent.

Nogmaals – nog een keer, zo niet een laatste keer – had het presidentschap van Trump aangetoond dat de Amerikaanse grondwet een mislukking is. De fundamentele mechanismen ervan werken niet. Een president kan niet worden onderzocht als hij een dagvaarding van het congres weigert. Een president kan steekpenningen aannemen en geld misbruiken, als hij dit allemaal in de openbaarheid doet. Vijf dode lichamen en een op de vlucht gezet congres zijn niet genoeg om een ​​president te veroordelen en te diskwalificeren om opnieuw de macht te zoeken, als de partij van die president hem wil beschermen.

Aan het begin van de zittingen van zaterdag citeerde senaatpastor Barry Black de moed van Capitol-politieagent Eugene Goodman en vroeg God om de senatoren dezelfde soort moed te geven, om hen te laten geloven dat het doel de middelen niet rechtvaardigt. Aan het einde zei Rep. Jamie Raskin, de hoofdverantwoordelijke afzettingsmanager, tegen de Senaat: “Dit proces gaat over wie we zijn.”

Als er nog enige twijfel was, stelde de Senaat vast wat we zijn, of wat deze regering is. Donald Trump voert nog steeds het bevel over een grote politieke partij en is vrij om opnieuw president te worden, in de hoop dat de volgende verkiezingen dichterbij komen, of dat zijn volgende bende meer wapens kan brengen. Onmiddellijk nadat het proces was afgelopen, stemde de Republikeinse Partij van Louisiana om senator Bill Cassidy af te keuren, die een van de zeven Republikeinen was die Trump schuldig bevonden. Zich tegen de staatsgreep verzetten, was zich verzetten tegen de partij.Lees ook:  Een zeer schokkend beeld uit de VS waar Trump de lockdown heeft opgeheven

Comments

comments