De Atlantische Raad zet zich schrap voor kansen op mogelijke bioterreuraanvallen

De Atlantische Raad zet zich schrap voor kansen op mogelijke bioterreuraanvallen

15 februari 2021 1 Door Indignatie redactie

Minder dan een maand verwijderd van het eenjarige jubileum van de officiële verklaring van de pandemie, ontleden beleidsoverwinningen bij de Atlantische Raad samen met voormalige en huidige regeringsfunctionarissen de ‘lessen’ van de Covid-19-epidemie om de regering-Biden te adviseren over de stappen te nemen om de volgende ramp te voorkomen.

Na een  rapport  van het ” Forward Defense ” -programma van de Atlantic Council, ondergebracht in het Scowcroft Center for Strategy and Security, gepubliceerd in oktober, werd een panel samengesteld met de auteur van het rapport Franklin D. Kramer en anderen, waaronder voormalig plaatsvervangend secretaris van Homeland Security Jane Holl Lute en Jaclyn Levy, directeur van de Infectious Diseases Society of America (IDSA), besprak de “belangrijkste bevindingen” van Kramer en hoe deze het beleid van het Witte Huis in de toekomst zouden moeten beïnvloeden.

Meteen vanaf de top introduceerde Barry Pavel, vicevoorzitter van de Atlantic Council en directeur van het Scowcroft Center, de  procedure  door vast te stellen dat het Amerikaanse ‘thuisland’ ‘een theater is dat steeds meer wordt bedreigd’, dat wordt geconfronteerd met een breed ‘spectrum van niet-kinetische risico’s’. aan Amerikaanse kritieke infrastructuur en nationale veiligheid, zoals cyberaanvallen, industriële spionage [en] mogelijk biowapens. “

Het laatste punt strookt met de voorspelling van Bill Gates dat de meest onmiddellijke dreiging voor de VS zal komen in de vorm van een bioterroristische aanslag – een onderwerp dat hij voor het laatst aan de orde stelde tijdens een interview met “Veritasium” begin februari. “Iemand die schade wil aanrichten, kan een virus ontwikkelen”, waarschuwde Gates, eraan toevoegend dat “de kosten, de kans om [zo’n virus] tegen te komen, meer zijn dan alleen de natuurlijk veroorzaakte epidemieën zoals de huidige.”

Gates is het verspreiden van het idee van een bioterroristische aanslag sinds 2017, toen hij  onthulde  een groep van redditors dat hij “bezorgd over biologische hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt door een bioterroristische.” Hij vertelde datzelfde jaar ook  aan  The Telegraph dat het ontwikkelen van een nieuwe vorm van de griep ‘relatief eenvoudig’ zou zijn.

Ondanks dat hij zijn imago als superschurk in de populaire internetcultuur versterkt, kwamen dergelijke waarschuwingen niet van Gates en hebben ze de opkomst van de biosecuritystaat in de VS aangewakkerd sinds de late jaren zestig, toen de vader van de bioterrorist Joshua Lederberg en zijn cohorten in de regering samenzette luidden de alarmbel over Sovjetbiowapens en op handen zijnde bioterreuraanvallen die opriepen tot robuuster beleid, wetten en nieuwe federale agentschappen om de vermeende dreiging het hoofd te bieden.

Niet uit het niets

Die inspanningen  leidden tot aanzienlijke veranderingen, met als  hoogtepunt het Blue Ribbon Study Panel on Biodefense, dat de eerste alomvattende beleidsrichtlijn produceerde om deze vragen op wetgevend niveau aan te pakken via de  Nationale Blauwdruk voor Biodefense  in 2015 en de oprichting van de Bipartisan Commission on Biodefense, co. – voorgezeten door voormalig minister van Binnenlandse Veiligheid Tom Ridge en voormalig senator Joe Lieberman.

bio

De pijlers van biologische defensie uiteengezet in de Homeland Security Presidential Directive 2015

In september vorig jaar heeft de Commissie  kondigde  de oprichting van het Apollo-programma voor Biodefense. Zoals de naam al doet vermoeden, willen de promotors van de biosecuritystaat hun hernieuwde ijver vergelijken met ruimtemissies door de uitdagingen aan te gaan “met dezelfde ambitie en vindingrijkheid die de eerste mens op de maan zette in 1969”, in de  woorden  van covoorzitter Ridge.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De coronavirus pandemie is een strijdkreet voor extreemrechtse fanatici

Afgelopen januari publiceerde de Commissie het eerste rapport van het programma  , met als ondertitel ‘Winning the Race Against Biological Threats’, dat nauw aansluit bij de benadering van de Atlantische Raad ten aanzien van zijn beleidsaanbevelingen voor de administratie van Biden, en maakt gebruik van de COVID-19 pandemie als startpunt  om aan te dringen  op zaken als een “nationaal centrum voor pathogeenbewaking en -voorspelling” en de volledige implementatie van de aanbevelingen van het studiepanel 2015.

Pavel, die ook de directeur is van het Scowcroft Center for Strategy and Security van de Atlantic Council, herhaalde het sentiment door Biden aan te sporen om wat de denktank noemt strategieën van ‘veerkracht’ toe te passen om de ‘gezondheids-, economische en veiligheidssectoren’ van de Verenigde Staten, waarschuwend dat “als de VS in de toekomst grote systeemschokken zoals Covid-19 willen vermijden en verzachten, de president prioriteit zal moeten geven aan en zijn focus op veerkracht zal moeten uitbreiden in de begindagen van deze regering.”

Ze zitten er allemaal samen in

De paneldiscussie van Forward Defence concentreerde zich op de vereisten voor een nationale strategie op basis van de bevindingen van het rapport van oktober, die de auteur samenvatte in de volgende  vijf punten : Ten eerste, “grote onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s ondernemen”; ten tweede om “de volksgezondheid te verbeteren”; ten derde om kunstmatige intelligentie te gebruiken “om epidemiologische trends te voorspellen”; ten vierde was de ontwikkeling van “een nationaal pandemieplan en, ten slotte,” de Amerikaanse biologische defensie voorbereiden op bedreigingen voor bioterrorisme. “

Jaclyn Levy van de IDSA verwees naar de vooruitgang die in deze zaken in de loop der jaren is geboekt en gaf toe dat “de Amerikaanse regering al vóór 2020 een aantal voorbereidingsprogramma’s en middelen voor pandemieën [had] ontwikkeld. Maar het operationaliseren ervan tijdens de pandemie bleek een uitdaging. ” Ze drukte verder haar overtuiging uit dat “federale coördinatie en federale steun absoluut cruciaal zijn voor het opzetten van een succesvolle reactie [op biologische bedreigingen]” en gaat zelfs zo ver dat ze de verspreiding van Covid-19 toeschrijft aan “het ontbreken van een gecoördineerde, gecentraliseerde teststrategie. gefinancierd met federale dollars. “

Levy was ook enthousiast over het uitbreiden van de verzameling van genomische gegevens van de bevolking, en prees de inspanningen om ‘precisiegeneeskunde’ te bevorderen via publiek-private partnerschappen zoals het All of Us Research Program, dat tot doel had de genomen van een miljoen mensen te verzamelen en te sequencen ” opgeslagen in een biobank, die is gehuisvest door de Mayo Clinic, “evenals andere” echte soort publiek-private samenwerking [en] “met Google en zijn moederbedrijf Alphabet, waarbij wordt gewaarschuwd om dergelijke inspanningen niet te weigeren vanwege mogelijke privacyproblemen.

Franklin Kramer volgde dat met zijn eigen stempel van goedkeuring en verklaarde dat “met de juiste stimulans … we echt de privésector en de innovatiecapaciteiten kunnen brengen, zowel in de Verenigde Staten als met bondgenoten en partners om aan deze kwesties te werken”, en stelt voor dat instellingen zoals Fauci’s NIAID benaderen het Congres met een vijf- of tienjarenplan, vergelijkbaar met hoe het Pentagon doet om financiering te verwerven voor publiek-private partnerschappen met betrekking tot deze programma’s.

Het laatste stuk

In 2008 schonk de Bill & Melinda Gates Foundation het  startkapitaal  voor de oprichting van het IDSA’s  Center for Global Health Policy  (CGHP), dat zichzelf profileert als ‘een vertrouwde leider in het vormgeven en bevorderen van internationaal en nationaal beleid en investeringen in wereldwijde hiv, TB, gezondheidsbeveiliging en antimicrobiële resistentie. “

Via de CGHP is IDSA een regelmatige “niet-statelijke”  deelnemer  aan vergaderingen van de raad van bestuur van de Wereldgezondheidsorganisatie en is een groot voorstander van wereldwijde immunisatiecampagnes, die samen met de ontwikkeling en bewaking van vaccins een van de  topprioriteiten blijft  van de Gates Foundation. .

In een sectie met de titel ‘Lessons From The Pandemic – Underprioritizing Resilience’ uit zijn rapport, belicht Kramer de GAVI foundation – een Gates-initiatief – als een voorbeeld van hoe de private sector beter voorbereid was op een pandemie dan de meeste regeringen, citerend uit de organisatie eigen website die het beschrijft als “een elegante oplossing om fabrikanten aan te moedigen de vaccinprijzen voor de armste landen te verlagen in ruil voor een langdurige, grote en voorspelbare vraag uit die landen.”

Het lijkt erop dat naarmate de COVID-19-pandemie zijn eerste jaar nadert, alle voorheen verspreide tactieken en methoden die werden gebruikt om een ​​echte bioveiligheidstoestand te bewerkstelligen, consolideren. Het enige dat ontbreekt, is de militaire defensiecomponent, de belangrijkste focus van het Scowcroft Center. Handig genoeg zou de bioterrorvoorspelling van Bill Gates dat laatste stuk op zijn plaats kunnen zetten.Lees ook:  Pensioenen: Indexering vanaf 2020 snoeihard nodig

Comments

comments