Trump geeft eerste interview na vertrek Witte Huis en liegt weer als vanouds

Trump geeft eerste interview na vertrek Witte Huis en liegt weer als vanouds

18 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Fox News-gastheren corrigeerden de leugen van Trump dat hij de verkiezingen won in zijn eerste interview na de opstand niet

  • Trump herhaalde de valse bewering dat hij herverkiezing won in zijn eerste interview sinds de opstand van 6 januari.
  • Fox News-presentator Harris Faulkner en Bill Hemmer hebben de valse beweringen van Trump op live tv niet gecorrigeerd. 
  • Trump belde Fox op om te praten over de conservatieve talk-radiopresentator Rush Limbaugh, die woensdag stierf. 

Fox News-presentatoren Harris Faulkner en Bill Hemmer lieten de voormalige president Donald Trump de radiogolven van Fox gebruiken om de valse bewering dat hij herverkiezing won te herhalen in zijn eerste interview sinds de opstand van 6 januari. 

Trump belde woensdagmiddag bij Fox, kort nadat het nieuws bekend was geworden dat zijn bondgenoot, conservatieve talk-radiopresentator Rush Limbaugh, op 70-jarige leeftijd stierf na een gevecht met longkanker. Precies zes weken nadat zijn loyalisten het Capitool in een dodelijke opstand bestormden, herhaalde de voormalige president de leugen dat de verkiezingen van hem waren gestolen. Geen van de tv-presentatoren heeft de valse verklaringen van Trump onderbroken, teruggeduwd of gecorrigeerd. 

“Rush dacht dat we gewonnen hadden en dat doe ik trouwens ook. Ik denk dat we aanzienlijk gewonnen hebben”, zei Trump. “Ik denk niet dat dat met een democraat kan zijn overkomen, er zouden overal rellen zijn geweest als dat met een democraat was gebeurd.”

Trump zei dat hij “teleurgesteld was in de kiezerslijst” en voegde eraan toe: “we waren als een derdewereldland op verkiezingsavond.” Hij voerde aan dat “veel andere mensen zich ook zo voelden” en dat er wijdverbreide “woede” heerst over zijn verlies.

“Veel mensen zijn woedend, je weet niet hoe boos dit land is”, zei Trump.

De Fox-gastheren weigerden Trump vragen te stellen die geen betrekking hadden op zijn relatie met Limbaugh, wiens nalatenschap het netwerk woensdag uitgebreid behandelde. Het interview kwam slechts een paar dagen nadat de Senaat Trump had vrijgesproken na zijn proces wegens afzetting op beschuldiging van het aanzetten tot de oproer van 6 januari. Zeven Republikeinse senatoren stemden om Trump te beschuldigen, terwijl anderen, waaronder minderheidsleider Mitch McConnell, stemden om vrij te spreken, maar gaven Trump de schuld van de opstand. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De conceptuele verwarring

Toen een woordvoerster van Fox om commentaar werd gevraagd, wees Insider op de uitzending van Hemmer dat vragen die niets met Limbaugh te maken hadden “niet geschikt” waren voor hun woensdaginterview met Trump.  

‘Meneer de president, we hebben waarschijnlijk honderd vragen voor u, maar er zijn er zoveel die niet geschikt zijn voor deze locatie, dus we houden het voorlopig bij dit onderwerp en we stellen uw tijd vandaag op prijs,’ zei Hemmer. 

No Title

Donald Trump using his Fox News call-in on Limbaugh’s death to push his election fraud lies:”Rush thought we won, and so do I… Rush felt we won. He was angry.” pic.twitter.com/zUpeQKoJQH

No Title

Donald Trump mourns the loss of his friend Rush Limbaugh pic.twitter.com/HrMZCtyVqe

De democratisch genomineerde Joe Biden won de Amerikaanse volksstemming en verdiende het presidentschap met 306 verkiezingsstemmen door slagveldstaten als Michigan, Wisconsin en Arizona om te draaien. Trump weigerde toe te geven en voerde een mislukte juridische strijd. Terwijl zijn juridische verliezen toenamen, eiste hij de staatssecretaris van Georgië de stemmen die hij nodig had om te winnen ‘te vinden ‘ en probeerde hij ook zijn ministerie van Justitie ertoe te brengen tussenbeide te komen.Comments

comments