Schuldig aan pandemicide

Schuldig aan pandemicide

19 februari 2021 0 Door Indignatie redactie

Dit stuk van Laurie Garrett is een vernietigende aanklacht tegen Trump’s pandemische reactie. En het is absoluut correct. Ze neemt deel aan een specifiek aspect van zijn mislukking dat catastrofale resultaten heeft opgeleverd:

Eindelijk zien we sprankjes hoop. De COVID-19-epidemie in de Verenigde Staten is gedaald tot onder het aantal dagelijkse nieuwe gevallen dat werd opgetekend aan de vooravond van de presidentsverkiezingen, het punt waarop deze virale nachtmerrie de lucht in vloog. Met behulp van de  New York Times ‘  coronavirus gegevens tracker , op 1 november 2020, waren er 74.195 nieuwe gevallen geteld in het land; op 16 februari kwamen er 64.376 nieuwe casusrapporten binnen.

Maar tussen die data ontvouwde zich een nationale gruwel, met een hoogtepunt op 8 januari met 300.619 nieuwe gevallen gemeld in slechts 24 uur. Deze onthutsende golf, een volledig jaar na de pandemie, was totaal niet nodig voor ‘s werelds rijkste land. Om enig gevoel van afsluiting te bereiken, moet Donald Trump verantwoordelijk worden gehouden voor de mislukking.

Zelfs nadat Trump en de first lady  COVID-19 hadden gecontracteerd , een dwingende spoedbehandeling die, in het geval van Trump, ziekenhuisopname in het Walter Reed National Military Medical Center en 24-uurs behandeling door een leger van artsen en verpleegkundigen omvatte, weigerde de president regelmatig zet een masker op. Op de dag van zijn ziekenhuisopname, 2 oktober, hadden de Verenigde Staten cumulatief meer dan 200.000 doden geregistreerd onder COVID-19 – een ondercijfer, net  als alle Amerikaanse COVID-19-nummers , maar een officieel gegevenspunt dat meer dan zou verdubbelen. de inauguratie van Biden op 20 januari. Volgens een nieuw  rapport van de Lancet Commission,  opgesteld door een internationaal team van hoogstaande wetenschappers en volksgezondheidsleiders, zo’n  40 procent van Amerika’s COVID-19-dodental tijdens de Trump-regering was onnodig, wat betekent dat het had kunnen worden afgewend met beschikbare niet-medische interventies.

Tegen de tijd dat de verkiezingen plaatsvonden, had Trump de pandemie genegeerd en sinds eind mei geen enkele COVID-19 Witte Huis-bijeenkomst bijgewoond gedurende ten minste  vijf maanden . Achter de schermen in de herfst lobbyde de Trump-regering krachtig bij het Congres om de beweging van fondsen  naar staten voor de uitrol van vaccins te  blokkeren , waardoor ze niet in staat waren om op efficiënte wijze massa-immunisaties uit te voeren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEn vanaf de verkiezingsavond op 3 november tot de inhuldiging op 20 januari, was Trump volledig gefixeerd op het tenietdoen van Biden’s overwinning.  Op 8 december hield hij  op met de pers te spreken, hield geen openbare evenementen na 4 november en maakte zijn laatste openbare optreden op een voetbalwedstrijd van 12 december. Volgens de schema’s van het Witte Huis had Trump  weinig officiële vergaderingen dagenlang vertrok hij op 23 december vanuit Washington naar Mar-a-Lago, en kwam pas weer boven water voor oudejaarsavond, toen hij een video-toespraak hield voor de natie om de noodgoedkeuring van SARS-CoV-2-vaccins door de Food and Drug Administration te vieren. Op 6 januari hield de president zijn nu beruchte toespraak voor de supporters en spoorde hij hen aan om over Pennsylvania Avenue naar het Capitool te marcheren. Van 7 januari tot hij op de ochtend van 20 januari het Witte Huis verliet, maakte Trump weinig openbare opmerkingen, gefrustreerd door zijn verlies van toegang tot sociale media. Terwijl zijn veelgeprezen Operatie Warp Speed  sputterde , niet in staat om vaccins in de armen van Amerikanen te versnellen, zweeg Trump. En het Witte Huis werd COVID-19 centraal, met stafchef  Mark Meadows, vier andere medewerkers van het Witte Huis, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken Ben Carson, en  David Bossie , de door Trump aangewezen leider van de pogingen om de verkiezingen uit te dagen, allemaal besmet. In overeenstemming met de mantra van de president dat COVID-19 niet zo serieus was – ‘ Laat het je leven niet overnemen ‘ – droeg geen van deze personen regelmatig beschermende gezichtsmaskers in het Witte Huis of op het verkiezingsparcours.

Dus ik wijs de beschuldiging van pandemicide tegen Trump aan omdat hij niets heeft gezegd of gedaan om de stijgende last van infectie en dood in de Verenigde Staten van de verkiezingsdag tot zijn vertrek uit zijn ambt een halt toe te roepen. In een periode waarin experts binnen zijn regering waarschuwden dat vakantiereizen en interacties tijdens Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaar zouden kunnen leiden tot massale verspreiding van het virus, en staten riepen om hulp bij de verspreiding van vaccins, was Trump mama.

Hij negeerde de pandemie op 3 november, toen 92.000 mensen pas besmet raakten, waardoor het totale aantal  van de natie  op 9,4 miljoen kwam en het dodental op 225.000.

Hij bleef zwijgzaam aangezien  meer dan 1 miljoen Amerikanen per dag , tijdens het vierdaagse Thanksgiving-weekend, met commerciële vliegtuigen vlogen en  miljoenen  meer reisden op een andere manier om gezinnen te bezoeken, ondanks verzoeken om thuis te blijven van de Centers for Disease Control and Prevention . Op 30 november waren meer dan 13,5 miljoen Amerikanen positief getest op COVID-19 en waren er 259.000 overleden.

Toen Kerstmis naderde, smeekten de volksgezondheidsleiders de Amerikanen opnieuw om de verleiding te weerstaan, thuis te blijven en familiebijeenkomsten te vermijden. Op 22 december hadden 18 miljoen Amerikanen COVID-19 verworven, en 314.000 waren eraan overleden. Maar de president zweeg, en nogmaals, miljoenen Amerikanen reisden en vierden feest met vrienden en families.

Toen het nieuwe jaar naderde, op 31 december, bedroeg het totale aantal gevallen bijna 20 miljoen, met 336.000 doden. En toch zweeg Trump.

Terwijl zijn opstandige menigte zich verzamelde op Capitol Hill, bedroeg het aantal gevallen 21 miljoen, met 352.000 doden.

En tegen de tijd dat Trump aan boord ging van Marine One voor zijn laatste helikoptervlucht tegen belastingbetaler, op weg naar Mar-a-Lago, waren 24 miljoen Amerikanen positief getest met SARS-CoV-2, waarbij bijna 400.000 van hen omkwamen.

Tussen de verkiezing en de inauguratie is het aantal geïnfecteerde Amerikanen meer dan verdubbeld, van 9,4 miljoen gevallen tot 24 miljoen – en er zijn zo’n 15 miljoen gevallen bijgekomen, onder toezicht van Trump, toen hij gefixeerd was op het omverwerpen van Biden’s overwinning en AWOL op het pandemische front.

En door zijn afwezigheid van pandemische plicht – zijn plicht om het Amerikaanse volk te beschermen – stierven 172.000 Amerikanen, bijna een verdubbeling van het sterftecijfer sinds de verkiezingsdag.

Republikeinen hebben natuurlijk besloten dat Trump niet kan worden afgezet nu hij een particulier is. Formeel gezien is mijn oproep dus betwistbaar. Maar laat de geschiedenis vermelden dat geen enkele zittende president van de VS – sinds 30 april 1789, toen George Washington de eerste eed aflegde op het balkon van Federal Hall aan Wall Street in New York City – moedwillig heeft toegestaan ​​dat een dergelijk te voorkomen bloedbad zich op het Amerikaanse volk heeft voltrokken.

Laat de geschiedenis vermelden dat Donald Trump schuldig is aan de misdaad van pandemicide.

Het is zo vastgelegd. Ik wou dat ik er meer zeker van was dat het hem zou beletten ooit weer president te worden. Maar ik weet het eerlijk gezegd niet.Comments

comments